Harddisk Part'larına Yedek Alma?

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Laptop Kullananlar Bilir. Bilgisayarı İlk Açtıklarında veya Başına Bir İş Geldiğinden tekrardan İşletim Sistemini Kurmak İçin Hdd'de Ayrılmış Yedekler bulunur. Pc başlatınca herhangi bir tuş ile boot ederek ordaki yedeğin kurulması sağlanır. Bu yedekler Sürücüleri Yüklenmiş, ve bazı yazılımlar eklenmiş olarak bulunur.

Gelelim sadede Bu tarz bir yedek almak İstiyorum. Ghost v.s tarzı değilde Direk HDD'de bölümüne kuracağım Bir Yedek nasıl alabilirim ?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bana sorarsan Ghost ile yedek alman daha mantıklı. Hem aldığı yedek sabit diskinde oldukça fazla bir yer kaplayacaktır. Hem de sabit diskinin de zarar görmesi durumunda yedek bir işe yaramayacaktır.

Açıkçası dediğin gibi bir yazılım önerisinde bulunamayacağım.

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Laptop kullanıyorum ama dediğin olayı pek anlamadım. Troy'un dediği gibi Ghost'u öneririm.
İlla olmaz dersen nLite ile istediğin sürücüleri, yazılımları otomatik yükleyen Windows kurulum CD'si hazırlayabilirsin.

teknojen

Doçent
Reaksiyon puanı
0
aynen ya ghost bence de çok iyi benim bilgisayarım sık sık çöktüğü için 3 dakika içinde sistemi geri yüklüyo sorunsuz. bence de ghost kullan ;)

masterdevil

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ghost cok mantikli ve kolay ayrica vakitten tasaruf oda olmadi hdd sorun vermez.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Hımm Peki Şuan Hangi Ghost Sürümünde DvD'den boot ederek Yükleme yapılabiliyor ? Yani (boot + Yedek tek DvD içinde)

snra

Profesör
Reaksiyon puanı
22
9 ile yapabilirsin. Şu an 12 var, bulabildiğin en yenisini kullanman iyi olur.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Javelin dedi ki:
http://www.freedownloadmanager.org/downloads/OSL2000_Boot_Manager_13367_p/
Bu program ile aynı hdd içinde farklı bir partitiona imaj alıp daha sonra o imajdan dönüş yapabiliyorsun.

Evet kast ettiğim bu tarz bir şeydi yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür Ederim..

Edit: Biraz araştırdıktan sonra bu program o program olmadığını gördüm Yani sadece boot ayarlaması yapabiliyorsun :I

OSL2000 Boot Manager Platinum 8.80
"OSL2000 gelişmiş bir Boot (Açılış) yöneticisidir. Bilgisayarınızda çok sayıda işletim sistemi kullanmak istiyorsanız bu program ile kolaylıkla işletim sistemlerinizi açabilir ve yönetebilirsiniz. OSL yöneticisi 100 işletim sistemine kadar destekler. FAT gizleme, Çok çeşitli boot seçenekleri, koruma kipleri ve daha onlarca ek özelliği ile OSL2000 tüm sistemlerde sorunsuzca kurulup çalışabilir. Bu sürümde FAT gizleme otomatik olarak yapılmaktadır.OSL2000 özelliklerine bir gözatacak olursak:* 100 işletim sistemine kadar destek* Aynı Windows sürümünü farklı sürücülerden çalıştırabilme* İkincil (secondary) sürücüden işletim sistemi çalıştırabilme* Tüm işletim sistemlerini destekleme* Sabit sürücü, optik sürücü, zip sürücüsü, RAID, disket sürücüsü gibi tüm medyalardan sistemi başlatabilme* Güçlü ve kullanımı kolay Boot menüsü* Otomatik Boot, Otomatik Tarama, Güvenli Boot, Otomatik Gizleme ve Düzeltme, Otomatik Zamanlama gibi çok sayıda ek seçenek* %100 otomatik kurulum ve çalıştırma* Yüklenmek için bir FAT veya NTFS sistemine ihtiyaç duymama* Yeni UltraIO motoru ile tüm donanımları destekleme* DOS ve NTFS üzerinden de yüklenebilme* Uninstall edilebilir (Birçok boot yöneticisi kaldırma işlemini tam olarak desteklemiyor)* HTML yardımıBu sürümde sekil yöneticisi gelistirilmis.Not: OSL2000 Boot Yöneticisinin bu Shareware sürümünün tüm özellikleri çalışır durumdadır. Satın almak isterseniz 25.00 $ ödemeniz gerekmektedir."

menu.gif