Harddisk mi bozuk ?

engin0812

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba

bilgisayarım bazen kendiliğinden kapanıyor ve ya reset atıyor. kapanmasıda ilginç bir şekilde oluyor kasa çalışıyor ama görüntü yok.

ama çoğunlukla reset atıyor. format atım macunu yeniledim genel bir temizlik yaptım fakat sorun yıne aynı.

bu kapanma veya reset atma olayını yapmadan kasadan tık diye bir ses geliyor bilgisayar ya 2 3 sanıyelıgıne donuyor yada kapanıyor. sorunun harddiskten kaynaklı oldugundan suphelenıyorum sizce sorun nedir ?

harddisk hariç herşey yeni

sistemim

ekran kartı : Nvidia GeForge GT 420 2GB 128bit DDR3

ram : 3GB

anakart : Foxconn G31MXP

işlemci : intel core 2 quad 2.4 GHz

Harddisk : samsung HD080HJ

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tık diye gelen ses kafa sesi olmalı. HD Tune Pro 5.50 ile bad sector taraması yap resmi buraya atarsın. Bad sector varsa HDD Regenerator ile onarılabilen bölümleri onarabilirsin kesinlikle tavsiye ederim çok harddisk kurtardım bu yazılım ile. Büyük ihtimal harddiskten yapar önce görüntü donar sonra bilgisayar kapanır ise harddisktendir genelde

HD Tune PRO 5.50

1y0FtXc.png

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Formattan sonra sorun devam ediyorsa entresan bir durum var. Sorun bana kalırsa ramlerle ilgili. Kaç ram slotun var? İşletim sistemin kaç bit ve sürümün nedir? Şayet 4 ram slotun var ve 3 ad. ram takılı ise ramler düzgün çalışmaz. Detayları bilmeden daha fazla yorum yapmayayım.

engin0812

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
indirdim programı resmi biraz sonra atıcam taramayı yapıorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Formattan sonra sorun devam ediyorsa entresan bir durum var. Sorun bana kalırsa ramlerle ilgili. Kaç ram slotun var? İşletim sistemin kaç bit ve sürümün nedir? Şayet 4 ram slotun var ve 3 ad. ram takılı ise ramler düzgün çalışmaz. Detayları bilmeden daha fazla yorum yapmayayım.

2 ram slotu var 2 ram takılı işletim sistemi 32 bit

ramlerden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum ben benm bildiğim ramlerden olusan sorunlarda bip sesiyle mavi ekran filan geliyor yanlışmıyım?
tık diye tok bir ses geliyor bende

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
indirdim programı resmi biraz sonra atıcam taramayı yapıorum

2 ram slotu var 2 ram takılı işletim sistemi 32 bit

ramlerden kaynaklı oldugunu düşünmüyorum ben benm bildiğim ramlerden olusan sorunlarda bip sesiyle mavi ekran filan geliyor yanlışmıyım?
tık diye tok bir ses geliyor bende

Mavi ekran hatası %80 ramlerden kaynaklı olur genelde.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sorun ramlerden değil büyük ihtimal harddisk sorunu sonuçları resimli olarak buraya atarsın

engin0812

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun ramlerden değil büyük ihtimal harddisk sorunu sonuçları resimli olarak buraya atarsın

suanda tarıyor bittiği gibi atıcam

z20yM9.jpg

Yem yemşil çıktı

eklemek istediğim bir şey daha var pc kapanınca kasa açık kalıyor

kasanın ustundekı Power ışığı yanıyor ama HDD ışıgı yanmıyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

z20yM9.jpg

Yem yemşil çıktı

Anakartının üzerindeki kondansatör ve bobinleri kontrol eder misin patlama ve ya şişme var mı ?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296

Yem yemşil çıktı

O esnada caps lock ışıgını gözetlermisin bastıkca yanıp sönüyormu, caps lock görev yapıyorsa bilgisayar donmamıştır ekran kartında sıkıntı olabilir

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
O esnada caps lock ışıgını gözetlermisin bastıkca yanıp sönüyormu, caps lock görev yapıyorsa bilgisayar donmamıştır ekran kartında sıkıntı olabilir

Doğru söylüyorsunda ustam şimdi harddisk ışığı yanmıyormuş oda var

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
bir sıkıntı gözükmüyor kondansatorlerde fılan hepsı normal

honline'nin dediği gibi ekran kartında problem olabilir ama harddisk ışığının yanmaması sıkıntı. Senin anakartında onboard var ekran kartını çıkar onboarda tak biraz öyle takıl istersen

engin0812

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
honline'nin dediği gibi ekran kartında problem olabilir ama harddisk ışığının yanmaması sıkıntı. Senin anakartında onboard var ekran kartını çıkar onboarda tak biraz öyle takıl istersen

bide oyle deniyim aynı sorun olursa buraya yazarım ilginiz için teşekkürler.

honline capslock işini denicem kapanırsa

MolvadaGama

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tık sesi alıyorsan, HDD sorunun var demektir. Başka yerde sorun arama, kesin söylüyorum.

engin0812

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet uzun deneme sonuclarında ekran kartını cıkartıp on board ekran kartıyla ıle denedım ve sonuc aynı

honline dediğinide denedım caps lock ısıgı mause ısıgı hıc bırsey yan mıyor

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Harddiskinde bad sectör çıkmaması arızalı olmadığı anlamına gelmez. İki harddisk kullanıyorsan ve üst üste koyduysan birbirlerinin manyetik ortamını bozuyorlar. Ayrıca harddisk bobinlerinde sıkıntı olma ihtimalide var. Disk kafasındada sıkıntı olabilir. Yeni harddisk alman en iyisi. Eğer harddisktede sorun yoksa sorun şunlardan ibaret;

Anakart bobinlerinde şişme ve kondansatörlerde patlama olmadığını söylemişsin. İşlemcinin hemen yanındaki kristal osilatör ve ya mosfet arızalanmış olabilir. Anakartını yeni mi almıştın ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bilgisayarımda WD Quantum Black diskler var (nazar değecek şimdi) 2007 senesinde almıştım 8 sene olmuş RAID 0 olarak çalışıyorlar ve hala da çalışıyorlar. Önceden Quantum'u tutardım, sonrasında WD'ciyim. Ama hangi disk olursa olsun model seçeceksin...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Sabit disk konusunda Backblaze'nin yaptığı kapsamlı testler var yapılan testler de en dayanıklı sabit disk Hitachi ve WD diskleri çıkmış. Seagate disklerin birkaç seneden sonra bozulduğuna vurgu yapılmış.

https://www.backblaze.com/blog/what-hard-drive-should-i-buy/

Bende ise tam tersi bir durum var ne kadar WD ve Hithaci varsa hepsi gitti elimde sadece Seagateler kaldı ayrıca disklerde hiç hata yok çok enterasan bir durum. Birde maxtorlar var onlarda sağlam