Harddisk formatlama

Bircan83

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımın c: sürücüsü 25 gb. ve bu bölümde windows kurulu. Windows a zarar vermeden c yi bölmek istiyorum. 15 gb windowsa ayırıp 10 gb lik kısma da ubuntu kurmak istiyorum. Kurulu windowsa zarar vermeden c yi bölebilirmiyim?

bybilal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet bölebilirsin.bunun için programlar var mesela PartitionMagic programıyla rahatça bölebilirsin

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
google amcada arasan bayagı bi program bulabilirsin

keremkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi akşamlar benim 1.5 tb hardisk görmüyor donanımda görüyor okunamıyor

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
İyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımın c: sürücüsü 25 gb. ve bu bölümde windows kurulu. Windows a zarar vermeden c yi bölmek istiyorum. 15 gb windowsa ayırıp 10 gb lik kısma da ubuntu kurmak istiyorum. Kurulu windowsa zarar vermeden c yi bölebilirmiyim?

Sabit diskin aşırı dolu değil ise Partition magic rahatlıkla yapabiliyor. Hatta aynı programla linux kısmını linux formatında da formatlayabilirsin. Ben yapmış sonra kurmuştum. Ama önemli bilgilerinin yedeğini al.

Önce PMagic programını çalıştır. İşlemlerini yap. Programı kapat. Bilgisayarı yeniden başlat. PM Windows ilk başlarken çalışacak ve senin işlemlerini gerçekleştirecektir.

Linux kurarken dikkatli ol c: sürücüsünü uçurma.

646mertcan646

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sa arkadaslar benim sorunum biraz karısık iki öncesine kadar xp kullanıordum dün windos 7 yi kurdum cokta hosuma gitti aslında hız ve görünüm acısından fakat benim d diskine yedeklemiş oldugum müzikleri resimlerim setublarım vb belgelrimin hiç biri calısmıoyr bu neden olablir ve nasıl cözebelirim simdiden tesskürler