Harddisk dosya sistemi RAW oldu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
selam raw dosya sistemini linux okuyabiliyor silme format veya kurtarma programlarıyla uğraşmayın derim......

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar benim harddisk raw oldu disk yöetiminde ne yapmam gerekir harddiski kurtarmam için

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Merhaba arkadaşlar flash belleğimi universal usb installer ile windows 7 yüklemek için temizlemiştim. Ancak bendeki windows 7 iso dosyası flash belleğinden büyüktü sanırım dikkat etmedim bu duruma. Yüklendikten sonra flash belleği çıkartıp geri taktığımda direk biçimlendirme yapın yoksa kullanamazsınız falan demeye başladı. Disk yönetiminde Raw olarak görünüyor ancak cmd üzerinden raw convert ntfs ve benzeri birkaç komutu kullandım biçimlendirme başlıyor gibi oluyor ancak sonra hata veriyor ve flash bağlantısı bilgisayardan kopuyor. Kısacası raw formatı fat32'ye döndüremiyorum. Eauseus partition master'da bu şekilde gözüküyor. Aynı formatlamayı burada da gerçekleştiriyorum. Hata veriyor ve işlem iptal oluyor.

2014-02-27_19-00-20.png

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Sürücüye sağ tık - araçlar - denetle de bakalım. Oradan onarma yapmayı dene bir de.
SJkXVgI.png

Ne hızlı biçimlendirme ne yavaş biçimlendirme işe yaramadı. :mrgreen:

Bak mesela bunu yaptıktan sonra sağdaki iki pencereyi kapatıp denetle yazısına tekrar tıkladığımda windows diske erişemediği için disk denetimi yapılamadı hatası verdi.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
SJkXVgI.png

Ne hızlı biçimlendirme ne yavaş biçimlendirme işe yaramadı. :mrgreen:

Bak mesela bunu yaptıktan sonra sağdaki iki pencereyi kapatıp denetle yazısına tekrar tıkladığımda windows diske erişemediği için disk denetimi yapılamadı hatası verdi.

Başka bilgisayarda dene olmazsa çöpe at o diski :mrgreen:

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
- HP USB Disk Storage Format Tool
- Gparted

Gparted çözer sanıyorum.
Linux üzerinden yada direk live cd henüz deneme fırsatım olmadı ama kıs süre içinde denemeye çalışacağım abi teşekkür ederim önerin için. Hp isimli araç işe yaramamıştı onu denemiştim birkaç gün önce.

cenkko

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba mendocino; Bende bir kaç ay önce benzer bir osrun yaşadım bütün arşivimi kurtardım hdd'si raw a dönüşenler okusun kesin sonuç.

Diskim Neden RAW Formatına Dönüştü?
Bu soruna neden olan etkenleri diskiniz taşınabilir ise bunu bağlantı biriminden “Aygıtı Durdurmadan” aniden çıkarmanız, diskinize bulaşan bir virüs veya yaşanılan bir elektrik kesintisi olarak sıralayabiliriz.

Disk Kapasitesi Normal Değerinde iken Komple Harddisk veya Partition’ın Dosya Sistemi RAW Olduysa;
Bu durumda ise yapmanız gereken yine kesinlikle Recovery taraması değildir. Çünkü siz dosyaları silmediniz, diski biçimlendirmediniz veya diskiniz arızalanmadı. Belirttiğimiz nedenlerden dosya sistemi RAW’a dönüştü.
Burada da size tek bir program önereceğiz. O da “DiskInternals Partition Recovery” adlı program. Bu programı bulup bilgisayarımıza kuruyoruz. RAW olan diskimizi bilgisayarımıza takıyoruz ve programı çalıştırıyoruz. Program açılınca diskleri ve tüm partition’ları önünüze serecek.
diskinternals.jpg

Resimde de gördüğünüz gibi RAW olan partition’ı bulup üzerine sağ tık yapıyoruz. Buradan Expert ve Open as Reader bağlantısına tıklıyoruz. Ve sizin için de mutlu son; Diskinizin içi eskisi gibi komple önünüze serilecektir.

Bu işlem ile dosyaların tamamı görünmelidir. Eğer görünmüyorsa gerçekten diskinizde veri kaybı yaşanmış demektir. Yine de her şey bitmiş değil. Boşuna diğer Recovery programları ile uğraşmayın ve size önereceğim MiniTool Power Data Recovery adlı program ile ilgili diski taramaya bırakın. Harddiskin kapasitesine bağlı olarak 5-15 saat arasında sürecektir fakat dosyalarınıza klasör halinde size geri getirecektir.

İyi günler dilerim. Umarım arşiviniz geri gelir.

Sander27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım easeus data recovery profes.8 yani son sürümünü siteden yükledim taradı iki saat sonra lisans code istedi onuda girdim bu kez aktivasyon kodu istedi bulamadım bu konuda yardımcı olursan sevinirim...seagate marka 500 gb hdd

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cenkko rumuzlu arkadaş diskinternals programını kurdum fakat bozuk hdd sag tık expert open as reader kısmı boş tıklanmıyor...bir kaç başka program denedim olmadı gene, chkdsk/r yap diyen arkadaşlar yaptım raw oldu chkdsk kullanılmıyor yazıyor lütfen yardım içindeki verilerin kurtarılması gerek

Sander27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle diske bisey kopyalamaya, silmeye, formatlamaya calısma yoksa olay biter.
bilgisayarima sağ tıkla yönet de sonra resimdekini uygula
iiytZ.png

sonra programı aç
jaWuo.png

ixMqS.png

jIU7G.png

2zB62.png
bendede 465,76 gb raw gözüküyor yukarda arkadaşın anlatığı yöntem ve program işe yararmı raw için?

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sakın format filan atmayın.
Senin ilacın burada. Ntfs olanını indir.
getdataback_lg.jpg

Programı açınca şöyle bir ekran gelecek karşına.
2. şıkkı seç (perform a quick scan)
Sonra yönergeleri izle ve devam et.
Disk seçiminde boyuta bakıp hangi diskin raw olduğunu görebilirsin.
2 cluster olarak ayrım gelirse boyutu büyük olanını seç.
Burada sonra yaklaşık 30 dakika, belki daha az bir tarama işlemi gerçekleşecek.

Sonra tüm verilerin karşında. Tabi format atmadıysan.

Verilerini kurtarmak için 2tb de ne kadar yer kullanmışsan yine bir o kadar diske ihtiyacın olacak.

Ben bu program sayesinde verileri başka disklere kopyalayıp işimi hallettim.
Sonra da diski biçimlendirip , diski birleştirme ile diski biraz düzenledim.
Disk şimdilik çok cici çalışıyor.
Valla sana 5 yıldız 10 numara teşekkürler işime yaradı akşam akşam herkez başka yerlere bişeyler yazmış ama hicbiri olmadı senin yöntem süper oldu

cumalisav02

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sakın format filan atmayın.
Senin ilacın burada. Ntfs olanını indir.
getdataback_lg.jpg

Programı açınca şöyle bir ekran gelecek karşına.
2. şıkkı seç (perform a quick scan)
Sonra yönergeleri izle ve devam et.
Disk seçiminde boyuta bakıp hangi diskin raw olduğunu görebilirsin.
2 cluster olarak ayrım gelirse boyutu büyük olanını seç.
Burada sonra yaklaşık 30 dakika, belki daha az bir tarama işlemi gerçekleşecek.

Sonra tüm verilerin karşında. Tabi format atmadıysan.

Verilerini kurtarmak için 2tb de ne kadar yer kullanmışsan yine bir o kadar diske ihtiyacın olacak.

Ben bu program sayesinde verileri başka disklere kopyalayıp işimi hallettim.
Sonra da diski biçimlendirip , diski birleştirme ile diski biraz düzenledim.
Disk şimdilik çok cici çalışıyor.

Birkaç program denedim komut istemi denedim işe yaramadı bunuda deneyelim.

Boyutta farklı görünüyor. Normalde kartım 2 GB ama her yerde 5,7 GB(6134 MB) görünüyor.

fatalwolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RAW (HAM) olmuş HDD’lere 100% 100 Çözüm.S.A. arkadaşlar,
Tam 3 gündür bu sorunla uğraştım.İlk olarak DiskInternals Partition Recovery programını çalıştırdım, toplamda 3TB harici diski 36 saatte taradı sonuçlar beni tatmin etti, sanki veri kurtarır gibi verilerimi nihayet görebildim.

Ama biraz daha fazla uğraşarak farklı ve hiç veri kaybetmeden hariciyi eski haline getirdim.Sırasıyla şu adımları izleyin:
1- Bilgisayarım üzerinde sağ tuş, Yönet (manage)
2- Disk Yönetimi (disk management)
3- Raw olmuş haricinin üzerine gelip sağ tuş yapınız
4-Sürücü adı ve yolu değişi seçin (Change drive letter and Path
5. İsmini Z olarak değişin(değişim vakit alabilir)
6.İşlem tamamlandıktan sonra CMD programını çalıştırın(kısayol: windows+ r tuşuna basın ardından cmd yazın)
7- Açılan komut sistemine şu kodu yazın
chkdsk z:/r
8. Ve işlem başlayacaktır. Diskin boyuna göre değişiklik gösterebilir.(3TB de 18 saat sürdü şuan herşey eski haline döndü)

İşlemın bitmesini zevkle bekleyin ve derin bir nefes alın…

yattarali

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
benim 16gb lık flaş bellek raw oldu.burdaki hiç bir yöntem işe yaramadı.çözüm bulan varsa faceden mesaj atsın facebook.com/alkus61

kutuk000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
burada data kaybetmeden hızlıca kurtarma yolu anlatılmış.
özetle "chkdsk /f X:"
6 TB'lik diski 30 saniyede kurtardı.