• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Harddisk dosya sistemi RAW oldu

linux üstünde denedim disk daha dogrusu bölüm görünmüyor. low level format atmaya da gerek görmüyorum acikcasi icindekileri aldıktan sonra format atarim ben ona problem olacagini sanmiyorum. RAW oldu diye dosya sistemi bozuldu diye harddisk ölmez.

ondan demiyorum rawda ben çok rahatlıkla verileirmi lnx ile kurtardım dediğim gibi normal windows kurulum ortamında görünmüyor bölüm tek çare olarak bu kalıyor...

tamam iste bende onu diyorum linuxle kurtulma sansi var ama bende yemedi:) verileri programla windows üstünden kurtarabiliyorum zaten orda bi sorun yok, ben direkt raw'i ntfs'e cevirmeye ugrasiyorum icindekilerle beraber cünkü programla yada linuxle kurtardigim verileri yedekleyecek ikinci bi diskim yok.

mesajını yeniden okuyunca fark ettim senın sistem partitionlarla oynarken gitmiş linuxda görmen imkansız hatta varsa cozumu o bile imkansız diyebilirim. 60 70 tl verip 500 luk hdd alacan çaren yok.

:D Evet arkadaslar dün geceden beri ugrasiyorum ama sonunda yaptim; bozuk olan bölümü disk yöneticisinden Birimi sil diyerek komple sildim sonra Active@ Partition Recovery programiyla diski taratim diskin büyüklügüne göre uzun süresi uzuyor bende 2.5-3 saat arasi scan yapti ve bulduğu partition'a recover dedim kaybolan bölümü sapasağlam sekilde geri getirdi en ufak bi eksik olmadan. Herkese teşekkür ettim ihtiyaci olan olursa daha acik sekilde anlatabilirim.

Geçmiş olsun :) Kurtarabilmene sevindim :yes:

sen ne diyosun aga valla dünya varmıs odaya posterini asıcam programın saclarim beyazlari kac gündür arsiv gitti diye :)

sayın mod arkadaslar konu çözüldü ibaresi eklenerek kilitlenebilir saygılar.

dostum benim de raw problemim var. disk yöneticisinden bölüm sildim demişsin. Bunu nerden yapıyoruz. active recovery programını indirdim. şu an talimatını bekliyorum. teşekkürler

öncelikle diske bisey kopyalamaya, silmeye, formatlamaya calısma yoksa olay biter.
bilgisayarima sağ tıkla yönet de sonra resimdekini uygula
iiytZ.png

sonra programı aç
jaWuo.png

ixMqS.png

jIU7G.png

2zB62.png

vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. işleme başladım. balayı fotoları işin içinde olduğu için evliliğimi kurtardın diyebilirim:biggrin:

:D sen kurtarda sonra tesekkür edersin hocam.:) ayrica fotolarına bisey olmaz merak etme raw olan harddiskten dosya almak kolay, bicok program var hepside rawdan dosya kurtarabiliyor resimler en kolay kurtulanlardır. raw harddiski komple icindekilerle kurtarmak isin zor kısmı onuda ben yapabildiysem sizde yaparsiniz canınızı sıkmayin.

mrb arkadaşlar benimde harici hdd raw formatına dönüştü ve hiçbir işlemi kabul etmiyor. aykut arkadaşım senin verilerini kurtarmadan önceki durumunla aynı durumdayım şuanda hemen herşeyi denedim ancak olmadı. yalnızca recovery programlarını denemedim % 100 başarı olamayacağından,uzun süreceğinden ve yedeği alabilmem için boş bir diskim olmadığından dolayı... raw olan diskim 700 gb içii 600-650 gb film, müzik, resim, program arşivlerimle dolu. bana nasıl yardımcı olabilirsin? senin son yaptığın işlem dikatimi çekti. bu da bi tür recovery programı mı yoksa değil mi? diskimi olduğu gibi geri getirebiliyormu? ibozkurt arkadaşım da neticeyi yazmamış onunda neticesini öğrenebilirmiyim acaba. (son olarak haricim disk yönetiminde raw olarak gözüküyor ancak chkdsk yaptırdığımda ntfs görünüyor..) yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen..

mrb arkadaşlar benimde harici hdd raw formatına dönüştü ve hiçbir işlemi kabul etmiyor. aykut arkadaşım senin verilerini kurtarmadan önceki durumunla aynı durumdayım şuanda hemen herşeyi denedim ancak olmadı. yalnızca recovery programlarını denemedim % 100 başarı olamayacağından,uzun süreceğinden ve yedeği alabilmem için boş bir diskim olmadığından dolayı... raw olan diskim 700 gb içii 600-650 gb film, müzik, resim, program arşivlerimle dolu. bana nasıl yardımcı olabilirsin? senin son yaptığın işlem dikatimi çekti. bu da bi tür recovery programı mı yoksa değil mi? diskimi olduğu gibi geri getirebiliyormu? ibozkurt arkadaşım da neticeyi yazmamış onunda neticesini öğrenebilirmiyim acaba. (son olarak haricim disk yönetiminde raw olarak gözüküyor ancak chkdsk yaptırdığımda ntfs görünüyor..) yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar lütfen..

EASEUS Data Recovery işini görecektir. Aynı sorunla bende karşılaştım ve bu yazılımla tüm verilerimi kurtardım sonra diske fabrika formatı attım, sorun giderildi.

maalesef maalesef. yine olmuyor. harddisk kurtarma ümitlerim yok oldu. harddisk çöp:crying:

Bir arkadaşımında haricisinin başına geldi, önereyim bunu :)

Merhaba harici hardiskimi windows 7 ile bit locker ile sifrelemestim sistemi formatladim bit locker pcyi tanimiyor ve kurtarma anahtarini istiyor ama anahtar harici harddisk icinde ve harici harddisk raw formatinda gozukuyor ne yapmam gerek yardim edermisiniz tesekkurler

merhaba,
aynı sorunla uğraşıyorum.
x gözüküyor.
recovery cd ile hiçbirşey düzelmiyor.
yazılanların hepsini deneyeceğim, umarım işe yararlar.

This volume is write procted.

aldığım mesaj bu.
chkdsk ve formatta aynı mesajı veriyor.
korumasını nasıl kaldırırım?
teşekkürler.

vaıo laptop raw yüzünden çalışmaz durumda. recovery cdleri işe yaramadı. c yi görmüyor . flashla pardusdan açtım. c yi şimdi görüyor. dosya sistemi raw hala. recovery cd ile açtım tekrar. formatlıyor % 6 da kaldı. uğraşıyoruz işte.

kolay gelsin benimde bir problemim var 2 tb diskim raw formatına döndükten sonra sistemde 1 tb raw olarak görünmekte bunu nasıl düzelte bilirim linuxle format atmak istedim yinede 1tb gördü şimdiden çok teşekkürler...

kolay gelsin benimde bir problemim var 2 tb diskim raw formatına döndükten sonra sistemde 1 tb raw olarak görünmekte bunu nasıl düzelte bilirim linuxle format atmak istedim yinede 1tb gördü şimdiden çok teşekkürler...

Sakın format filan atmayın.
Senin ilacın burada. Ntfs olanını indir.
getdataback_lg.jpg

Programı açınca şöyle bir ekran gelecek karşına.
2. şıkkı seç (perform a quick scan)
Sonra yönergeleri izle ve devam et.
Disk seçiminde boyuta bakıp hangi diskin raw olduğunu görebilirsin.
2 cluster olarak ayrım gelirse boyutu büyük olanını seç.
Burada sonra yaklaşık 30 dakika, belki daha az bir tarama işlemi gerçekleşecek.

Sonra tüm verilerin karşında. Tabi format atmadıysan.

Verilerini kurtarmak için 2tb de ne kadar yer kullanmışsan yine bir o kadar diske ihtiyacın olacak.

Ben bu program sayesinde verileri başka disklere kopyalayıp işimi hallettim.
Sonra da diski biçimlendirip , diski birleştirme ile diski biraz düzenledim.
Disk şimdilik çok cici çalışıyor.