volkanos
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 138
harddisk motorunun sesinde yükselme alçalma oluyor,bu esnada windowsda isek windows kilitleniyor,boot kısmında isek boot ilerlemiyor sistem kilitleniyor,harddisk arızası gibi görünüyor,hdd regenarator ile test ediliyor bad sektor görünüyor,bu bad sektorlar bulunduğunda yine ses alçalıp yükseliyor,fdisk çekilemiyor,format atılamıyor,bazen denk gelirse format atılabiliyor,masa üstü gelince bir süre çalışma olnağı oluyor sonra aynı şey devam ediyor sistem kitleniyor,bu döngü aynı şekilde sürüyor,format ,fdisk,bad sektor taramaları bir çok test olumsuz sonuç verirken bu durumun yüzde yüz çaresini en sonunda buldum,ve çaresini sizlerle paylaşayım istedim,faydalı olur düşlüncesiyle,bir bilgisyaarcı arkadaşla da iletişime geçtim,senin power suplay'ın gidiyor,arıza işaretleri veriyor,anlattığına göre dedi,yine ben testlerimi sürdürürken bir anda aklıma,power suplay'dan harddiske verdiğim güç ve sata güç kablolarını değiştgirmek geldi aklıma,çünki bu ses güçle ilgili düşünmeme sebep oldu,bu ses normal değildi,harddisk arızalı olsa windows kuramazdım,harddisk plağından gelen sürtme sesi değildi bu,ve finale geliyorum,bu kabloları değiştirdim,usb harddiskimdeki ghost yedeğinden ghost açayım dedim,hem dosta kilitlenmedi hemde ghost yedeğini sorunsuz açmayı başardı,ve sonuç olarak arızalı kablonun bu duruma sebep verdiğini test ve tespit etmiş oldum,20 gündür anlattığım sorunların hiçbiri yok ve bad sektor taramalarında tek bad sektör hatası yok,sorunsuz sxaat gibi çalışmakta harddisk vesterndijital,sizde böyle bir durum ile karşılaşırsanız kesinlikle hem power suplaydan gelen güç kalblosunu hemde harddisk güç kablosunu değiştirin ondan sonra test edin sorun düzelecektir.