Harddisk bölümleme

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Arkadaşlar elimde bir laptop var.Sabit disk 2 tane.D: de sadece 14 gb alan ve recovery var.C: ise 200 küsür GB.Ben yeni bir alan ayırmak istiyorum.Yani C: den alacam bayağı.Bunu nasıl yapabilirim ? Elimde Win 7 ultimate var.O DVD ile format yerine girip yapabilir miyim ? Nasıl bir yol izlemeliyim ?

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Boot ederek başlayacaksın.HDD düzenleme-formatlama yeri gelince sileceksin bölümleri tabi dosyalar gidecek.Sonra istediğin gibi ayırırsın...

Eğer dosyaların silinmesini istemiyorsan.Format atmadan Partition Magic ile halledebilirsin.Anlatmaya gerek yok.Menüleri gayet iyi...

xmonte

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence ekstra programlarla uğraşma nasılsa win 7 kullanıyorsun. Bilgisayarım sağ tık- Yönet- en altta disk yönetimi var tıkla-C sürücüsünün üstüne sağ tıkla-birim küçült de o sana max. böleceğin rakamı verecektir. İster o kadarını böl istersen daha azını o rakamın üstüne çıkmanı tavsiye etmem sorun olabiliyormuş diye okumuştum. Ayırdığın parçanın üzerine sağ tık yeni birim oluştur.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
recoverylarını dvdye yadekle :) Büyük ihtimalle laptop ile gelen programların içinde vardır :) Sonra Format atarak ayırabilirsin (en sağlıklı yöntem)

ademcan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende winre sürücüsü war ben bunu kaldırmak istiyorum nasıl yapabilirim ?