Hard disk tavsiyesi

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
yeni bir hard disk almayı düsünüyorum.160 gb gibi.2 marka ve model arasında kaldım.western digital caviar se ve seagate barracuda 7200.10.fiyatlarıda aynı hemen hemen.sizce hangisi.

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bence barracuda. neden deme WD ten ağzım yandı bir kere

occuplus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
WD my book essential 320 GB harici Seagate internal kullanıyorum.
Kişisel görüşüm seagate biraz daha ses çıkarıyor onun dışında çok büyük bir performans farkı yok.

amesfa

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
153
Konu donanım tavsiyeleri bölümüne taşındı.

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Hocam, birincisi 160 GB, bir sabit disk için artık çok az bir rakam. Çok daha az fiyat farkı ödeyerek daha fazla kapasiteye sahip bir model almalısın.

İkincisi ise, ön belleği yüksek bir sabit disk almaya bak. Şu anda piyasaya 32 MB ön belleği olan diskler sürülmüş durumda.

O nedenle bütçeni bir yana koy, hem yüksek kapasiteye sahip olan hem de daha yüksek ön belleğe sahip, SATA arabirimi olan bir sabit disk bul kendine.

Marka olarak benim önerim, Seagate.

Beklerim dersen :D 10 gün sonra sitemizde 1 TB'lık en yeni disklerin karşılaştırmalı testini görebileceksin.

Reaksiyon puanı
189
benim arkadaşım aldı 500 GB 32 MB Cache li Seagate çok manyak çalışıo. tavsiye ederim...

Alex1024

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Manyak gibi çalışıyorsa almıyayım :D
Samsung F1 hakkında iyi şeyler duydum kullanan varmıdır?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Troy dedi ki:
Hocam, birincisi 160 GB, bir sabit disk için artık çok az bir rakam. Çok daha az fiyat farkı ödeyerek daha fazla kapasiteye sahip bir model almalısın.

İkincisi ise, ön belleği yüksek bir sabit disk almaya bak. Şu anda piyasaya 32 MB ön belleği olan diskler sürülmüş durumda.

O nedenle bütçeni bir yana koy, hem yüksek kapasiteye sahip olan hem de daha yüksek ön belleğe sahip, SATA arabirimi olan bir sabit disk bul kendine.

Marka olarak benim önerim, Seagate.

Beklerim dersen :D 10 gün sonra sitemizde 1 TB'lık en yeni disklerin karşılaştırmalı testini görebileceksin.
onbellek konusunda belki 32 alamasam bile 16mb alacagım ilk once söylediklerim 8mb idi.kapasiteye gelince 160 işimi fazlasıyla gorur ama 250de düsünebilirim aslında dedigin gibi fazla bi fark yok.250 üstüde cok gereksiz benim için zaten sistem diski olacak.tşk ederim yorumlar için

2003mst

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çalıştığım işyerinde (pc teknik servis) garantiye gelmiş 500, 250, 160, seageat ler 1 2 tanede wester dgital bunlar hepsi 2007 sonrası çıkanlar (garantisinde anlarsınız) ama sade 1 tane 80 gb lık sansung var yani kısacası hdd de hiç bir zaman para ayrımı yapmıcaksın eğer bozulursa zaten garantis var ama içindeki bilgilerin garatisi yok ona ne diyeceksiniz
bu arada bende fiyatı en ucuz diye bi tane western digital 250 gb 16 mb aldım 5 ay filan oldu ama hiç bir zaman güvenmedim çok isınıyor o yüzden 2. bi hdd var 30 gb onu kullanıyorum içinde windows var eğer ben önemli dosyalarım filmlerim müziklerim olsaydı tabiki w.g almazdım sadece kullanmalık aldım bozuldumu çok rahat garantiye gönderirim yenisini alırım