Hani SDN'de siyaset yasaktı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan vaio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
"Açtığımız konular veya mesajlar hiçbir şekilde siyasi içerikli olmayacaktır."

Yukarıdaki cümle aynen şu an okuduğunuz sayfanın üst tarafındaki forum kurallarında yazmaktadır. Fakat maalesef uygulanmamaktadır. Size bununla ilgili onlarca mesaj gösterebilirim.

Hadi "modlar yetişemiyorlar" diyelim, diyelim ama mod onayı ile yayınlanan mesajlarda da var aynı durum. Merak ediyorum acaba neden böyle? Bir kaç konu başlığı altında, forumda siyaset yapılmaması gerektiğini düşündüğümü belirttim, herhangi bir yetkiliden cevap alamayınca da bu konuyu açmaya karar verdim.

Bence ya o cümle forum kurallarından kaldırılsın ya da uygulansın. @Troy siz ne düşünorsunuz bu konuda?

Sadece bir örnek, mesajların mod onayı ile yayınlandığı bir konudan. Buyrun.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Genelde bu konu başlıklarını açan insanlar belli başlı kişiler.

Ayrıca, toplumu ilgilendiren konular var, zam, vergi gibi mesela; bu konularda yorumlar hep hükümete gidiyor, buradan da siyaset doğuyor. Bkz; "internetime dokunma" konusu. Okuyun yorumları, anlayacaksınız.

sercankd

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Böyle şeyleri ifade etmeyi sevmiyorum ama SDN'nin dışardan görünüşü, mümkün olsa haber diye zikirmatik v2 tanıtımı yapacakmış gibi duruyor.

Baykus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
adamı mağdur etmeyin beyler

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Konu siyasi bir konu değil, ancak içerik olarak siyasete müsait bir konu. İlgili bölümde, sms doğrulaması yapmayan üyelerin mesajları onaya takılır ancak doğrulama yapan üyeler doğrudan ileti gönderebilirler. Forum kurallarına aykırı içerik tespit ederseniz, raporlamanız yeterli. Gereğini yaparız. [MENTION=81299]vaio[/MENTION]

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
@mr_rain Çok mantıklı konuşuyor gibi duruyorsunuz ama gerçek maalesef öyle değil. İlk mesajımda link verdiğim konu 600 bin taşeron işçinin işe alınıp alınmayacağı konusu. Link verdiğim mesajda ise hükümetin seçim yaklaştığı için yalanlar dizdiği, kendi halkına masallar anlattığı yazıyor. Bu konu ile bu mesajın ne alakası var şimdi? Bu ve bunun gibi istemediğiniz kadar örnek gösterebilirim.

Bu tarz mesajlara, şahıslarınızında aynı kanaatte olduğu için müsamaha gösterdiğinizi düşünüyorum. Öyle değil diyebilirsiniz lakin icraatlarınız bana bu düşündürüyor.

Şu güne kadar hiç bir siyasî partinin kapısından adımımı atmadım, hiç bir siyasî oluşum, STK, vakıf, dernek... vs. ile uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiç bir bağım yok. Geçmişte de olmadı. Millî ve manevî değerlerimize saygı duyan, doğru bildiğini karşısındakine sevgi ve saygı çerçevesinde söylemekten çekinmeyen biriyim o kadar. 1 hafta 10 gün önce bu tarz iki konuya cevap yazdım, konular silindi. Niye silindi acaba o konular? Madem yeri geldiği zaman konuları bile siliyorsunuz, öyleyse neden bu tarz mesajlarda da aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz ve o yazılan mesajın aksini düşünen insanlara cevap hakkı doğuruyorsunuz?

Sonra demişsiniz ki şikayet edin hallederiz, e azizim siz hiç okumuyor musunuz bu konuları? Benim gibi iki göz de sizde var. Neden okuduğunuz zaman gerekli müdahaleyi yapmıyorsunuz? Yukarıda bahsettiğim ve bana mod onayı olmadan geçtiğini söylediğiniz mesaj bile hala duruyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Uzun lafın kısası bundan sonra ben de dilediğim gibi yazacağım bakalım, umarım yazdığım konular ve mesajlarım siyasî denilerek silinmez.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Doğrudan siyaset yasak evet, bence de mantıklı bir yasak..

Lakin konusu açılan haberlerin içerik gereği; bazen hükümet, bazen muhalefet dolaylı yollardan eleştirilebilir, o kadar da tutucu olmanın gereği de yok gibi.. Orada mevcut haberin içeriği ile ilgili yorum yapılırken ister istemez siyasete birazcık dokunulmasında sorun olmamalı...

Sanırım yapılan yorumlar sizin siyasi fikrinize aykırı şeyler olduğu için bu şekilde tepki gösteriyorsunuz.. :)
Yetkili arkadaşın da dediği gibi rahatsız olduklarınızı rapor edebilirsiniz..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hükumeti eleştirince siyaset yasak oluveriyor hemencik. :)
Bu kadar korkmayın yahu.

vaio

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Doğrudan siyaset dolaylı siyasetmiş. Vay efendim eleştirmekmiş. Benim itirazım yok beyler, o zaman silsin yönetim o maddeyi forum kurallarından, kaçak göçek olmadan herkes eteğindeki döksün ortaya. Lakin canının istediğini siler canının istediğini silmezse olmaz. Benim tepkim buna, bir kere de söylediğimi bir söylemede anlayın yahu. :)

Ayrıca ben hükümetin avukatı filan değilim, kimseyi savunduğum da yok. Var olduğu söylenen ve uygulanmayan şeylere tepki gösteriyorum o kadar.

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Algılarımız öyle karman çorman oldu ki başlığa uygun şekilde yorum yapar olduk

Başımdan geçenlerde geçen bir olayı anlatıyım bir telefonun yurt dışı fiyatını yazdım Facebook duvarımda altına da buna vergi vs vs dahil %35 ekleyelim Türkiye'deki satış fiyatı dedim. Altına da şu olur dedim muzip bir arkadaşım

Nerden biliyorsun vahimi geldi yazmış Profil resminde Sosyalist bir Parti resmi vardi.

Altına benim akrabalardan teki Allah ve dinle Peygamber ile nasıl alay edersin yazına dikkat et pis dinsiz diye hakaret ederek mesaj atmış

Bu olaylar gece olmuş sabah kalktığımda paylaşımı ve tüm yazıları sildim. Kıçı kırık bir telefon fiyatından nokta nerelere gelmiş iki tarafı da fırçaladım yolladım.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
haber yalanmış sonra düzeltilmiş

yazılan yorumların çoğu muhalif hepsi de yayında
neyi tartışıyoruz çözemedim

hakan1987

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Kısaca siyaset hayatımızın parçası ama tam tersi olmaya izin vermesine gerek yok karşıt düşüncede kim olursa olsun fikirini beyan etsin fikirden zarar gelmez fakat bence yöneticilerimiz yeterince bu konuda özverili davranıyor

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
@mr_rain Çok mantıklı konuşuyor gibi duruyorsunuz ama gerçek maalesef öyle değil. İlk mesajımda link verdiğim konu 600 bin taşeron işçinin işe alınıp alınmayacağı konusu. Link verdiğim mesajda ise hükümetin seçim yaklaştığı için yalanlar dizdiği, kendi halkına masallar anlattığı yazıyor. Bu konu ile bu mesajın ne alakası var şimdi? Bu ve bunun gibi istemediğiniz kadar örnek gösterebilirim.

Bu tarz mesajlara, şahıslarınızında aynı kanaatte olduğu için müsamaha gösterdiğinizi düşünüyorum. Öyle değil diyebilirsiniz lakin icraatlarınız bana bu düşündürüyor.

Şu güne kadar hiç bir siyasî partinin kapısından adımımı atmadım, hiç bir siyasî oluşum, STK, vakıf, dernek... vs. ile uzaktan veya yakından, doğrudan veya dolaylı hiç bir bağım yok. Geçmişte de olmadı. Millî ve manevî değerlerimize saygı duyan, doğru bildiğini karşısındakine sevgi ve saygı çerçevesinde söylemekten çekinmeyen biriyim o kadar. 1 hafta 10 gün önce bu tarz iki konuya cevap yazdım, konular silindi. Niye silindi acaba o konular? Madem yeri geldiği zaman konuları bile siliyorsunuz, öyleyse neden bu tarz mesajlarda da aynı hassasiyeti göstermiyorsunuz ve o yazılan mesajın aksini düşünen insanlara cevap hakkı doğuruyorsunuz?

Sonra demişsiniz ki şikayet edin hallederiz, e azizim siz hiç okumuyor musunuz bu konuları? Benim gibi iki göz de sizde var. Neden okuduğunuz zaman gerekli müdahaleyi yapmıyorsunuz? Yukarıda bahsettiğim ve bana mod onayı olmadan geçtiğini söylediğiniz mesaj bile hala duruyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Uzun lafın kısası bundan sonra ben de dilediğim gibi yazacağım bakalım, umarım yazdığım konular ve mesajlarım siyasî denilerek silinmez.

Günde yüzlerce konu okuyup bir o kadar da mesajı onaylıyoruz. Ancak her konunun altına yazılan mesajları tek tek inceleme şansımız olmuyor. Raporlama sistemi de bunun için var zaten. Bizim görmediğimiz ya da gözden kaçırdığımız içerikler, üyelerin raporlaması ile düzenleniyor. Taraf tutma konusunda sana katılmıyorum. Emin olabilirsin ki forum yönetiminin ortak bir siyasi görüşü yok. Mesaj silinmesi ve onaylanması konusunda olabildiğince tarafsız olmaya çalışıyoruz.