Hani Dalvik bitecekti ?

I223TTIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Ekli dosyayı görüntüle 9907 note 4 kullanıcısıyım..gerek ukt gerekse incelemevideolarınız da lolipop güncellemeyle davik in sonlanacağını ve art a gecilip daha ustun bi performans sunulacagi anlatilmisti..ama cpu z de baktigimda hala dalvik gorulmesi beni sasirtti..ayrica lolipop la gelen uygulamalardaki anlik takilmalarin nedeni de bu olabilir mi ??

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Tam geçiş olmadı hani apple 64bit işlemciye geçiş yaptı uygulamalar yapmadıysa aynı şey android içinde geçerli şimdi 64bit işlemcili amiraller çıkacak ve şimdilik hiçbiri art ve 64bit'i desteklemeyecek.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 9907 note 4 kullanıcısıyım..gerek ukt gerekse incelemevideolarınız da lolipop güncellemeyle davik in sonlanacağını ve art a gecilip daha ustun bi performans sunulacagi anlatilmisti..ama cpu z de baktigimda hala dalvik gorulmesi beni sasirtti..ayrica lolipop la gelen uygulamalardaki anlik takilmalarin nedeni de bu olabilir mi ??

Hocam ART geçişi sağlandı. Performans konusunda beklentiniz neydi bilemiyorum ama farkedilir derecede bir artma söz konusu. Art ve Dalvik arasındaki fark derleyeci konusunda başlıyor. JIT yerine AOT'a geçildi. Yani Dalvik ile bir uygulamaya tıklandığında uygulama o an derlenmeye başlıyordu ve bu performansa etki ediyordu ama ART ile uygulama kurulurken derlenmeye başlıyor ve hazırda bekliyor. Tepkime süresi bu yüzden daha hızlı ve bu yüzden uygulamalar daha fazla alan kullaniyor ART ile. Anlık takılmalar bende olmuyor. Note 4 kullanıyorum, Nexus 5'imde de olmamıştı. Kitkat'tan Lollipop'a geçişte Wipe işlemleri yapılmalı. Çünkü eski sistem ile yenisi çakışma yapabiliyor. Büyük ihtimal sizin de aynı problem. Yedek alın ve sonra 3 tuş kombinasyonları ile recovery menüsünden tüm wipe işlemlerini yapın. CPU-Z'ye gelince Dalvik sürüm numarasına bakın hocam. Daha önceki 1.9 falan iken şimdi 2.0. İsim değişikliği uygulama güncellemesi sonrasında olabilir ya da Uygulama köken olarak ele alıp ileride de Dalvik gösterebilir. Bu sizin dediğiniz gibi gecilmedi demek değildir. Böyle şeylere çok takılmayın. Lollipop ile o kadar çok şey değişti ama son kullanıcının asla fark edemeyeceği şeyler var. Cihazı keyifle kullanmaya bakın. İyi günler.

I223TTIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Cok cok tesekkur ederim yaptiginiz guzel aciklamalar icin..

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Nexus 5 de ART kullanılıyor artık..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
uygulamaların açılış hızında ciddi fark yaratıyor art. 2-3 saniyede gelen uygulamalar 1 saniyede hazır oluyor. ama normal çalışırken pek bir fark olmuyor. büyük bir değişim yok yani ama akıcılık konusunda çok güzel oluyor cihaz.

şu an nexus 4'de android 5.0.1 kullanıyorum. memory leak sorununa rağmen çoğunlukla akıcı bir kullanımı var. 5.1 gelince o sorun da çözülecek cihaz çok daha stabil olacak.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
M8 cihazımda Lollipop ile fark görememiştim ben. Çünkü cihaz her zaman hızlıydı.

I223TTIN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
2k erkan s pen ve buna bagli onlarca uygulama ozel uygulamalarina ragmen note 4 de hala android platformunun en guclu tlf u..bunu m8 ile karsilastirmak pek mantikli degil c segmenti arabayla d segmenti arabayi karsilastirmak gbi..asil sormak istedigim seyin cevabini almistim zaten

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
uygulamaların açılış hızında ciddi fark yaratıyor art. 2-3 saniyede gelen uygulamalar 1 saniyede hazır oluyor. ama normal çalışırken pek bir fark olmuyor. büyük bir değişim yok yani ama akıcılık konusunda çok güzel oluyor cihaz.

şu an nexus 4'de android 5.0.1 kullanıyorum. memory leak sorununa rağmen çoğunlukla akıcı bir kullanımı var. 5.1 gelince o sorun da çözülecek cihaz çok daha stabil olacak.
O zamana Nexus 7 ile Andorid 6 çıkar. Tam 5.1 ile 5 serisindeki problemler çözüldü derken 6 problemleri bela olur.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Ben diyorum ki mobil dünya bölümünde Fanboy bile denilmeyecek, şimdi bakıyorum etmediğiniz laf bırakmamışsınız. Burası sokak değil forum, gidin sokakta kavga edin.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
O zamana Nexus 7 ile Andorid 6 çıkar. Tam 5.1 ile 5 serisindeki problemler çözüldü derken 6 problemleri bela olur.
5.1 i mutlaka alması lazım. 5.0.1 memory leak sorunu kullanımı çok etkiliyor.
nexus 7 ye de nexus 4'de de 5.x den fazlası gelmez artık. lolipopu stabil kullansak yeter zaten.
5.1 gelene kadar beklemiyecem zaten root layıp xposed'deki fix i kullanıcam

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
5.1 gelmiş : http://shiftdelete.net/nexus-4-icin-android-51-lollipop-yayinlandi-59720
Aslında burada düşündürücü bir durum var. Bir cihaz alıyorsun. Kullandığın süre boyunca bir çok güncelleme alıyor.Aradan bir kaç yıl geçmiş ve halen stabil çalışma problemleri yaşanabiliyor. Google cihazları neyse de diğer firmaların cihazları doğru düzgün güncelleme alamadıklarından hurdaya çıkıyor gibi bir durum oluşuyor.