Hangisini kurayım?

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Windows 7 Kafayı yedi Vista Kurucam Yarın Daha Çok Performans Almak İçin Bir Öneriniz Var mı ?

Sistem Özellikleri
80 Gb Harddisk
1 Gb Ram
256 Mb Ekran Kartı
Kuracağım İşletim Sistemi Vista Home Basic 32 Bit

NOT: Bana Vista Kullanacağına Windows 98 fln Kullan Diye Tabirlerden Lütfen Kullanmayın Sizden Çözüm Bekliyoru.

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
Xp kullan. Bu sistem çok zorlanır ..

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Orjinal Sistemi Bu Bunu Kullanmam LAzım Xp Cdm YOk

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
vin 7 yi tekrar kur vistaya dönmek hiç mantıklı değil.

JJaWaa

Doçent
Reaksiyon puanı
5
O sistem özellikleriyle Vistadan fazla performans bekleme sen Pardusa veya Ubuntuya geç :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Kuracağım İşletim Sistemi Vista Home Basic 34 Bit

34-bit nedir yahu? :huh:

Bu arada oyun müptelası değilsen veya grafiker filan değilsen Linux dağıtımlarından birini öneririm. O sistemde Vista'dan verim alamazsın.

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
herkese söyledim sana da söyleyeyim: Vista kurayım deme.. benim de orjinal kurulum vistaydı kurtulana kadar neler çektim.. XP SP3 sistemin için yegane tavsiyemdir..

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya yardım edin nolur bilgisayarla glen cd bu yapacak başka bişiyim yok
gidip bilgisayar satıcısını mı dövsem :D Başıma Bela Oldu Bu Vistta OFF xD

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
256 Mb Ekran kartı ve 1 Gb Ram ile Vista dan Windows 7 kadar bile bir performans alacağını düşünmüyorum açıkcası. Oyun oynayacaksan hele hiç tavsiye etmem.

Windows XP Professional seni tatmin edecek performansı sağlayacaktır.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Xp cd mi Buldum Bir Sorum Olacak Benim Bilgisayarda Vistanın Etiketi YOk Ama Orjinal Bir Keyi Var.Ben Sahte Veya Kaçak mı Kullanmış Olurum

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Sistemin desktop mu yoksa laptop mu? Eğer Laptop ise altında serial key bulunan etiket olması gerekir.

Eğer ilk yüklemeyi servis yaptıysa ve o şekilde duruyorduysa kaçak kullanmış olmazsın.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hayır Benim ki Desktop Benim kinde Vista Etiketi Var Vista İle Geldiği için

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Vista CD si var mı yoksa ilk kurulumun imajı mı var elinde?

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya yardım edin nolur bilgisayarla glen cd bu yapacak başka bişiyim yok
gidip bilgisayar satıcısını mı dövsem :D Başıma Bela Oldu Bu Vistta OFF xD
Bilgisayar ile gelen cd de farklı vista seçenekleri mi var?Hİç anlamadım.Eğer orjinal lisansın varsa vista sürümlerinden sadece birine aittir. Mesela bende vista home preminium lisansı var.Gidipte ultimate kuramam bu durmda elimdeki key ile aktive edemem. Senin cd nin orjinal olduğundan eminmisin. Pc nin bir yerlerinde lisans anahtarının bulunduğu bir etiket varmı?
Ayrıca millete fazla kulak asma service pack2 li bir vista windows xp den de linux sürümlerindende daha iyidir.Sadece windows 7 den daha kötüdür.
Aslında windows 7 bence Vista sp3 gibi bişeydir. Ama uyanık microsoft yeni işletim sistemi olarak çıkartıp vistaya gereken desteği vermemiştir.

Hangi Vista dersen benim cevabım Vista Home preminium sp2 dir.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bilgisayar ile gelen cd de farklı vista seçenekleri mi var?Hİç anlamadım.Eğer orjinal lisansın varsa vista sürümlerinden sadece birine aittir. Mesela bende vista home preminium lisansı var.Gidipte ultimate kuramam bu durmda elimdeki key ile aktive edemem. Senin cd nin orjinal olduğundan eminmisin. Pc nin bir yerlerinde lisans anahtarının bulunduğu bir etiket varmı?
Ayrıca millete fazla kulak asma service pack2 li bir vista windows xp den de linux sürümlerindende daha iyidir.Sadece windows 7 den daha kötüdür.
Aslında windows 7 bence Vista sp3 gibi bişeydir. Ama uyanık microsoft yeni işletim sistemi olarak çıkartıp vistaya gereken desteği vermemiştir.

Hangi Vista dersen benim cevabım Vista Home preminium sp2 dir.
Benşm Vista Bilgisayarla Geldi Yani Ürün Anahtarının Olduğu Etiket Kasaya Yapışmış Durumda.Lisansım Vista Hobe Basice Ait Sadece Onu Kurabiliyorum

---------- saat 17:57 eklendi ---------- önceki mesaj saat 16:17 eklenmişti ----------

34-bit nedir yahu? :huh:

Bu arada oyun müptelası değilsen veya grafiker filan değilsen Linux dağıtımlarından birini öneririm. O sistemde Vista'dan verim alamazsın.

2 Ye Basacağıma 4 e Basmışım

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Vista kur ...
Hiç bir şey olmaz...

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Sistemin biraz düşük olduğundan Vista'dan istediğin verimi alamayabilirsin. Windows XP ile daha iyi verim alırsın. Vista kullanacağım dersen ram takviyesi yapmanda fayda var.

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vista home basic ,preminiuma göre daha light bir sürümdür.Rahat rahat çalıştırır. Sadece oyunlarda performans düşüklüğü yaşarsın.Eğer pcde oyun oynamak istiyorsan vista home basic e ek olarak xpsp3 kur. Oyun oynarken xpyi çalıştır.internete girerken vb vistayı çalıştır.Unutulmasınki vista güvenlik açısından xpyi 3e 5e katlar.

Alican Doğu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
13 Nisanda Hizmet Paketi Olmayan Vistalara Destek Kesiliyor Ben Bu Tarihten Sonra Yüklersem Kullanamayacakmıyım.Benimkinde SP1 veya 2 Yok

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hem neyi önerirsiniz diye soru sormuşsun hemde elimde sadece XP cd si var deyip onu kurabilirim diyorsun. :S

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
13 Nisanda Hizmet Paketi Olmayan Vistalara Destek Kesiliyor Ben Bu Tarihten Sonra Yüklersem Kullanamayacakmıyım.Benimkinde SP1 veya 2 Yok
Kullanacaksınız ama güncellemesi olmayacak,sp1 vistada pek çok sorunu çözen bir paket niçin yüklemediniz şaşırdım?vista kullanacaksanız mutlaka sp1'yüklemenizi tavsiye ederim hem performans artışını hem de stabiliteyi ancak sp1 le yakalarsınız.

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Orjinal Sistemi Bu Bunu Kullanmam LAzım Xp Cdm YOk

Gayet iyi okudum ve anladım. hangi os yi önerirsiniz diye soruyorsun ve vista kasar xp kullan diyor arkadaş. Sen de hayır xp olmaz elimde orjinal vista var diyorsun. Arkadaş önermiş sana hangisini kurman konusunda ama senin yorumun saçma.
Laf olsun konu açayım olmuş seninkisi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Galiba 32-bit sistemin..Performans almak için vista kurmak pek mantıklı değil sanırım , millet vistadan kurtulmaya çalışıyor.Bence windows 7 kur tekrar.