Hangisini almalıyım?

Bornartmonster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhaba iyi akşamlar, bu aralar pc konusunda çok kararsızım ve fazla anlamıyorum açıkçası macbook air İ3 2020 alacaktım fakat çevrem kullanımının zor olduğunu söyledi. lise 3 öğrencisiyim ilerde iç mimar olmayı düşünüyorum kullanım açısından üni de beni zorlar mı? Bir tanıdığımda Bu pc yi önerdi;

Mesaj otomatik birleştirildi:

Kullanım alanım şuanlık eğitim ve eğlence için olacak ilerde okuduğum bölümde sıkıntılarla karşılaşır mıyım?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991
Merhaba iyi akşamlar, bu aralar pc konusunda çok kararsızım ve fazla anlamıyorum açıkçası macbook air İ3 2020 alacaktım fakat çevrem kullanımının zor olduğunu söyledi. lise 3 öğrencisiyim ilerde iç mimar olmayı düşünüyorum kullanım açısından üni de beni zorlar mı? Bir tanıdığımda Bu pc yi önerdi;

Onun yerine 1650 laptop var o fiyata.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Attığınız yerine 500₺ ekleyip 1650'li laptop alabilirsiniz. Mac ise size oyun oynatmaz (biliyorsunuzdur) ama işinizi görecektir. Sadece MacOS sebebiyle alışmanız süre alacaktır.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Alışma süresi demişsinizde ona ithafen :)
Şöyle, Windows'a göre bariz farklar var ve trackpad farkı da olduğundan 1 ay gibi bir alışma süreciniz olacaktır. Bu fiyata (gaming hariç) en iyi tercih Macbook serisi ve eğitim indirimiyle 7.500₺ gibi bri fiyata bulunmakta. İşletim sistemi farklarını araştırarak bulabilirsiniz. Eğer gaming almayacaksanız kesinlikle Macbook tercih edin. Sizin için daha uzun ömürlü olacaktır ama oyunları da gözden çıkarmalısınız.