Hangisi Orijinal (ham) Android

masteraslx305

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bildğiniz gibi googlenin telefonları olan nexsuslarda androidin ta kendisi var.
GM 5+ deki yazılımla nexsuslardaki tamamen aynımı.
Yani her konuda aynımı tıpa tıpmı.
Google çalışanları nexsuslara gösterdikleri özeni gm5+ yada gösteriyormu kısacası.

Uber

Profesör
Reaksiyon puanı
798
ham android derken androidi hamı safı vs olmaz arayüz eklenmiş ve eklenmemiş hali olur

tüm arkadaşların saf, ham diye yere göğe sığdıramadığı arayüz vs eklenmemiş sadece google nin kendi programlarının kurulu geldiği dir bu moto da da vardır nexus cihazlar ve onelarda da vardır hatta bazi prc firmalar da arayüzle uğraşmak yerine google nın yayınladığı arayüz vs eklenmemiş androidi kullanır

bu yazılım kimisi için güzel bir nimettir oyun ve program yazan arkadaşlar son sürüme uyarlamak için bu cihazları terciheder.

google çalışanları hiç bir zaman gm 5p ye özel olarak yazmaz yazılımı sizinde firmanız olsa gider google başvuru yaparsınız ben hiçbirşey eklemeden sizin yazımınızı kullancam haberiniz olsun cihaz başına payınız %5 (örnek olarak) onlarda tamam der yükler yükler sürersiniz piyasaya ama özel olarak yapılan bir işlem yoktur.

ben lg gibi firmaların kendi arayülerini daha çok seviyorum sebebi ise kullandığım programları 3. şahıslardan yüklemekden se cihazda var olsaması güvence açısından beni memnun ediyor.

misal tabletimde stok olarak arayüzsüz android var yani sizin tabirle ham ama ne dosya yöneticisi var ne not almak için program var böyle oluncada 3. şahıs programları yüklemek gerek onda da yüklerken adam cihazda erişim için ne kadar izin gerekiyorsa alakalı alakasız hepsini istiyor buda benim hoşuma gitmiyor. g2 de kumanda uygulaması var bunu başka bir cihaz için de yüklemek istedik kumanda uygulaması için cihaz görüşmelerinden tutun da kameraya kadar erişim istiyor :D

son olarak yazılım ne kadar google çıkışlı olsa da donanım bileşenleri ile kalibrasyonu firmaların kendisi yapar yani aynı özellikle 2 cihaz aynı donanım vs birinde 30 k puan gelir öbüründe 40 bu firmanın donanımları sisteme adapte etmesi ile akalı.

siz gm yi almadan varsa bi saf android cihaz deneyin çevrenizde dost tavsiyesi yoksa benim kuzen gibi hızlı olsun diye 4g aldı yok launcher yok ıkon yok şu bu gidip kendi arayüzünü kullanan bir firmanın telefonu alsa hem daha stabil hemde daha rahat edecekti :D

edit: bak dostum sonradan aklıma geldi g2 ile nexus 5 aynı donanıma sahip aynı firmanın cihazları bunların karşılaştırmasına bak öyle aman aman bir fark yok bana göre saf android arayüz işini beceremeyen kendisine ait sıfır yazılımı olan firmaların saçmalığı (tabi geleştiriciler için yapılan cihazları katmıyorum)