Hangisi Doğru?

gollum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zümer 23. Allahü nezzele ahsenel hadısi kitaben müteşabihen mesaniye takşeırru minhü ccüludüllezıne yahşevne rabbehüm sümme telınü cüludühüm ve kulubühüm ila zikrillah zalike hüdellahi yehdı bihı mey yeşa' ve mey yudlilillahü fe ma lehu min had

Zümer 23 Allah sözün en güzelini, müteşabih kitap olarak indirdi. Rablerinden korkanların, bu Kitab'ın etkisinden tüyleri ürperir, derken hem bedenleri ve hem de gönülleri Allah'ın zikrine ısınıp yumuşar. İşte bu Kitap, Allah'ın, dilediğini kendisiyle doğru yola ilettiği hidayet rehberidir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren olmaz.

Bu ayete göre, kuranın tamamı müteşabih yani anlamı gizli

Hud 1. Elif lam ra kitabün uhkimet ayatühu sümme füssılet mil ledün hakımin habır

Hud 1 1- Elif-Lâm-Râ. Bu öyle bir muhkem kitaptır ki âyetleri herşeyden haberdar olan hikmet sahibi Allah tarafından âyetleri ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Bu ayete göre, kuranın tamamı muhkem yani anlamı açık

Ali imran 7. Hüvellezı enzele aleykel kitabe minhü ayatüm muhkematün hünne ümmül kitabi ve üharu müteşabihat fe emmellezıne fi kulubihim zeyğun fe yettebiune ma teşabehe minhübtiğael fitneti vebtiğae te'vılih* ve ma ya'lemü te'vılehu illellah* ver rasihune fil ılmi yekulune amenna bihı küllüm min ındi rabbina* ve ma yezzekkeru illa ülül elbab

Ali imran 7- Sana bu kitabı indiren O'dur. Bunun âyetlerinden bir kısmı muhkemdir ki, bu âyetler, kitabın anası demektir Diğer bir kısmı da müteşabih âyetlerdir.Kalblerinde kaypaklık olanlar, sırf fitne çıkarmak için, bir de kendi keyflerine göre te'vil yapmak için onun müteşabih olanlarının peşine düşerler. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başka kimse bilmez. İlimde uzman olanlar, "Biz buna inandık, hepsi Rabbimiz katındandır." derler. Üstün akıllılardan başkası da derin düşünmez.

Bu ayete görede bir kısmı müteşabih, bir kısmı muhkem.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
SANA NE?

nasılsa inanmıyosun açıklamalara.benim cevabıma daha hoş sanki dimi :)

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Allah ( C.C. ) her surenin ayetine göre açıklamış bunu.

Siz varya herşeyi farklı anlatmaya çalışıyorsunuz herşey gün gibi ortadayken |)
Zümer Suresinin ayetlerinin anlamını gizlemiştir. Manasını sen yorumla.Allah C.C. aklı sana boşuna mı verdi? >X<

Hud Suresinin anlamını açık ve net olarak verilmiştir.
Onu da anlayamıyorsan ne denir sen daha iyi bilirsin. o.O

Ali İmran suresinde ise ayetlerin bir kısmı açık ve bir kısmı gizlidir.
Sana Rabbim herşeyi anlatacak değil. Ben mikroorganizmayı şöyle yarattım bilmem ne diye mi yazacağını bekliyorsun ? ;D

@gollum
devekuşu gibi başınızı kuma gömmeyin
ben gulliverin macerlarından bile zorlayarak herşeye açıklama bulurum :}

- Macera peşinde koştuğun belli. Masallara fazla inanıyorsun :D ;D :) :P (: :* (A)

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
gollum dedi ki:
ben gulliverin macerlarından bile zorlayarak herşeye açıklama bulurum
sen aslansın,inanılmazsın,akıllısın,kesseler acımaz seni,bitanesin, yürüüüüüü kim tutar seni,hayranınız senin...

adam gulliverin maceralarından herşeye açıklama buluyo ama kendisini bir gücün yarattığına ve neden yarattığına bi açıklama bulamıyo :)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yer6 dedi ki:
gollum dedi ki:
ben gulliverin macerlarından bile zorlayarak herşeye açıklama bulurum
sen aslansın,inanılmazsın,akıllısın,kesseler acımaz seni,bitanesin, yürüüüüüü kim tutar seni,hayranınız senin...

adam gulliverin maceralarından herşeye açıklama buluyo ama kendisini bir gücün yarattığına ve neden yarattığına bi açıklama bulamıyo :)

:D :D :D Harikasın.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlar;

Konu ile ilgisi olmayan mesajlar silinmiştir.

Saygılar

gollum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Buldugunuz açıklama nedir?
Senin açıklamanın Budistlerin Taoistlerin Şamanistlerin vs vs açıklamalarından üstün yanı nedir?
Senin inanman yada belirli sayıda insanın inanması onu doğru mu yapıyor?

Siz bir açıklama yapmıyorsunuz siz bir kabul yapıyorsunuz
Herkes kafasına göre kabuller üzerinden hayatın anlamını açıkladım diye dolaşsın ortalıkta