Hangisi daha mantıklı?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Hiç biri mantıklı değil. R5 2400G'li sistem LoL için gayet iyi ama anakart değiştirmen gerek. Kendin toplarsan aynı bütçede daha güncel bir sistem oluşturabilirsin.

Mantıklı bir anakart seçimiyle her an üst seviye oyuncu bilgisayarı olmaya hazır bir sistem edinebilirsin, sadece güzel bir ekran kartı takmana bakar her şey. Olur da LoL.'den sıkılırsan tek yapman gereken ekran kartı almak olacak kısacası.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hiç biri mantıklı değil. R5 2400G'li sistem LoL için gayet iyi ama anakart değiştirmen gerek. Kendin toplarsan aynı bütçede daha güncel bir sistem oluşturabilirsin.

Mantıklı bir anakart seçimiyle her an üst seviye oyuncu bilgisayarı olmaya hazır bir sistem edinebilirsin, sadece güzel bir ekran kartı takmana bakar her şey. Olur da LoL.'den sıkılırsan tek yapman gereken ekran kartı almak olacak kısacası.
Kendim toplayınca da daha pahalı oluyor ya fiyatlarda arttı valla napacam bilmiyorum. Youtube de yüksek fps veriyor bu sistemler videolarda izledim. Kimisi iyi diyor kimisi kötü :(

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
400W yetersiz ileriye dönük olması açısından. RX 590 falan takarsın ileride ekran kartı olarak, o zaman üzülürsün 400W aldığın için.

Benim gönderdiğim anakarta eşdeğer bir anakart bulamazsın bu fiyatta. B450 chipsetli f/p oranı en yüksek anakart bu.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
400W yetersiz ileriye dönük olması açısından. RX 590 falan takarsın ileride ekran kartı olarak, o zaman üzülürsün 400W aldığın için.

Benim gönderdiğim anakarta eşdeğer bir anakart bulamazsın bu fiyatta. B450 chipsetli f/p oranı en yüksek anakart bu.

Anladım kardeşim itopya ve teknobiyotik te bulamadım da o yüzden sordum bu markaları

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
O şekilde toplarsan daha pahalıya gelecek. Benim attığım linklerden ver siparişi gitsin.

Hatırlatmasını yapayım. RX 570 bulunduran sistem bundan daha fazla FPS verecek ama gerekli bir FPS olmayacak. Monitörün kaç Hz bilmiyorum ama sadece lol için düşündüğümüzde R5 2400G bu işin altından kolayca kalkacak.

İleriye dönük bir sistem oluşturduğumuz için tek bir ekran kartı ile piyasaya son çıkmış oyunları "Ultra" grafik ayarlarında oynayabileceksin.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
O şekilde toplarsan daha pahalıya gelecek. Benim attığım linklerden ver siparişi gitsin.

Hatırlatmasını yapayım. RX 570 bulunduran sistem bundan daha fazla FPS verecek ama gerekli bir FPS olmayacak. Monitörün kaç Hz bilmiyorum ama sadece lol için düşündüğümüzde R5 2400G bu işin altından kolayca kalkacak.

İleriye dönük bir sistem oluşturduğumuz için tek bir ekran kartı ile piyasaya son çıkmış oyunları "Ultra" grafik ayarlarında oynayabileceksin.

Anladım kardeşim bu sistem i sipariş veriyim mi nasıl sence? Bide ekran kartı da alayım diyorum almışken 2154 tl yapıyor 3000tl olacak şekilde önerebilir misin?

https://www.amazon.com.tr/gp/produc..._act_title_6?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM
https://www.amazon.com.tr/gp/produc..._act_title_5?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM
https://www.amazon.com.tr/gp/produc..._act_title_4?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM
https://www.amazon.com.tr/gp/produc...act_title_3?ie=UTF8&psc=1&smid=A27XT3CS9APY1Q
https://www.amazon.com.tr/gp/produc..._act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A1UNQM1SR2CHM

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Sırf almış olmak için ekran kartı alma bence eğer amacın LoL, CS GO falansa. 2400G gayet rahat yeter o oyunlara. Tavsiyem anakart, RAM ve PSU gibi bileşenleri iyi tut ileride bütçen olursa yüksek seviye bir kart takmana bakar sistem Mert'in de dediğin gibi.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Sırf almış olmak için ekran kartı alma bence eğer amacın LoL, CS GO falansa. 2400G gayet rahat yeter o oyunlara. Tavsiyem anakart, RAM ve PSU gibi bileşenleri iyi tut ileride bütçen olursa yüksek seviye bir kart takmana bakar sistem Mert'in de dediğin gibi.
En son attığım donanım uygun sanırım dimi?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Benim attığım donanımları almadığın sürece yine önü açık olmayacak. Bu sefer hem işlemciden, hem de ileride takabileceğin ekran kartından kısmış oldun.

r5 2400g lol - YouTube

Böyle bir performans alacaksın benim gönderdiğim sistem ile.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Benim attığım donanımları almadığın sürece yine önü açık olmayacak. Bu sefer hem işlemciden, hem de ileride takabileceğin ekran kartından kısmış oldun.

r5 2400g lol - YouTube

Böyle bir performans alacaksın benim gönderdiğim sistem ile.

Tamam kardeşim umarım montajları yaparım kendim sorunsuz çok sağol ?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Montajında yardımcı oluruz buradan, zira bir sürü video var bununla ilgili. En kötü ihtimal bir bilgisayarcıdan ufak bir yardım alarak da işi garantiye alabilirsin.

Rica ederiz.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Montajında yardımcı oluruz buradan, zira bir sürü video var bununla ilgili. En kötü ihtimal bir bilgisayarcıdan ufak bir yardım alarak da işi garantiye alabilirsin.

Rica ederiz.
Arkadaşım ben 16 gb ram düşünüyorum 8+8 2 ram slotu var mı bu anakartta?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Evet, 2. RAM slotu var.

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
LoL için istiyorsan 4 GB RAM bile yetiyor o oyuna. 8 GB'ın bile yarısını kullanacak ve diğer kısım boş kalacakken 16 GB yapmak istiyorsanız siz bilirsiniz. Yine de ilerleyen zamanlarda bunu yapmanız gerekecek ve APU performansını da yükseltir bu durum.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
LoL için istiyorsan 4 GB RAM bile yetiyor o oyuna. 8 GB'ın bile yarısını kullanacak ve diğer kısım boş kalacakken 16 GB yapmak istiyorsanız siz bilirsiniz. Yine de ilerleyen zamanlarda bunu yapmanız gerekecek ve APU performansını da yükseltir bu durum.
Tamamdır kardeşim 2800 TL gibi bir şey yapıyor işimi çok rahat görür gibi çok teşekkürler bilgileriniz için.

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bu amazon.com.tr de gümrük vs. muhabbetleri var da, sipariş verdiğimde sıkıntı olur mu? Bir de sepette birden fazla ürün var hepsi aynı gün aynı kutu içerisinde mi gelir?

Mert Alper

Profesör
Reaksiyon puanı
1,311
Hayır, sana önerdiklerim Amazon TR üzerinden. Yani gümrük muhabbeti yok, anahtar teslim gibi düşün ;)

-Emirhan Türk-

Profesör
Reaksiyon puanı
376
Arkadaşlar bu amazon.com.tr de gümrük vs. muhabbetleri var da, sipariş verdiğimde sıkıntı olur mu? Bir de sepette birden fazla ürün var hepsi aynı gün aynı kutu içerisinde mi gelir?
Hocam vergiyi amazon ile hallediyorsunuz,ödeme sonrasında ek bir şey çıkmıyor diye biliyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Hayır, sana önerdiklerim Amazon TR üzerinden. Yani gümrük muhabbeti yok, anahtar teslim gibi düşün ;)
Tabi amazon TR de yok öyle birşey.

Son düzenleme:

sadress26

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam vergiyi amazon ile hallediyorsunuz,ödeme sonrasında ek bir şey çıkmıyor diye biliyorum.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Tabi amazon TR de yok öyle birşey.
Ürünler ayrı ayrı mı geliyor yoksa toplu mu peki bilginiz var mı? Diğer sitelere göre daha uygun fiyatlar çünkü merak ettim baya.