Hangi telefonu almalıyım?

omarbozo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba sdn üyeleri samsung galaxy s3 almayı düşünüyorum sizce almalımıyım ? yada önereceğiniz başka telefonlar varmı? benim için aldığım telefon ekranı çizilmemeli sağlam olmalı,takılma vb sorunlar olmamalı ve elimden çıkaracağım zaman aşırı zarar etmek istemem bunlara uygun bi öneriniz varmı?:confused1:s3 düştüğü zaman camı kırılıyormuş işte güncelleme almıyormuş,mesaj gönderemiyormuş,karşıdaki seni arayınca ulaşılamıyormuş gibi sorunlarda duydum bunların aslı nedir?aslında gönlüm s3 te ama bu sorunları okuduktan sonra alıp elimde patlasın istemiyorum..birde samsung teller çok çabuk fiyatı düşüyo bir sorun mu var acaba diye düşünüyorum..

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yahu kardeşim siz telefonu ne için alıyorsunuz önce buna karar verin.
Arabamı bu, ikinci eli iyi olsun diye bakıyorsunuz.
Sonuçta telefon bu hangisini alırsanız alın satarken zarar edersiniz her türlü.
Bence bu tip telefona ihtiyacınız var mı yok mu?Ona bir karar verin.
Ha sağlammıdır değilmidir onu kullanan Arkadaşlarım söyler size.

omarbozo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yahu kardeşim siz telefonu ne için alıyorsunuz önce buna karar verin.
Arabamı bu, ikinci eli iyi olsun diye bakıyorsunuz.
Sonuçta telefon bu hangisini alırsanız alın satarken zarar edersiniz her türlü.
Bence bu tip telefona ihtiyacınız var mı yok mu?Ona bir karar verin.
Ha sağlammıdır değilmidir onu kullanan Arkadaşlarım söyler size.
ya tabi ki her türlü zarar ederiz ama iphone mesela hala 4s 1800 civarında olduğu için söyledim o zman iphone al dersen pek hoşuma gitmiyor.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ya tabi ki her türlü zarar ederiz ama iphone mesela hala 4s 1800 civarında olduğu için söyledim o zman iphone al dersen pek hoşuma gitmiyor.

İphone sadece Türkiye'de kazık şişirip satıyorlar işte.

S3 almayı düşünüyorsan almalısın tavsiye ederim yakın zamanda bende alacağım insan eline alınca bırakası gelmiyor.

omarbozo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
teşekkür ederim.

peki bahsettiğim sorunlar hakkında bir bilginiz varmı ?

Dediğiniz sorunlar yok yere düşşe bile kolay kolay kırılmaz ekranı sağlamdır,öyle sorunlar olsa bile üretim hatası gibi sebeplerden olabilir o zaman değiştirebilirsiniz vs.

Güncelleme konusu ise alıyor JB güncellemesini aldı yeni bir güncelleme daha gelecek.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
S3 iPhone5'ten ve One X'ten daha kötü sağlamlık konusunda, ancak bu sağlam olmadığı anlamına gelmiyor. S2 misal 4S'ten daha sağlamdı, özellikle bundan ötürü biraz dikkat çekiyor S3'in "o kadar" sağlam olmayışı.

Donma takılma falan filan olmaz, canavar gibi alet. O donacaksa biz ölelim. :) Sadece JellyBean sürümlerinde "bazı" kullanıcılar biraz sorun yaşadıklarını aktarıyorlar ki Samsung'un aleleacele çıkardığı bir güncelleme olduğundan böyle olması normal, ancak yakın zamanda çözülecektir ya da JB'ye update etmezsin olur biter.

Değer kaybetmeye gelince. Telefonu aldığında değer kaybetmemesini istiyorsan iPhone'dan başka çıkar yol yok Türkiye'de, diğer tüm markalar zamanla sapır sapır değerini yitirecektir.

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
herhangi bir fan üyesi olmadıgım için tarafsız bir şekilde iphone al diyorum neden diceksin s3 ün özellikleri çok güzel ama yok o android yiyip bitiriyor telefonu var kuzenimde her aksam beraberiz bi uygulama açtıgında kapattıgın zaman ram kullamı düşmüyor sen görev yöneticisinden kapatıyorsun ram kullanımı o zaman düşüyor arasıra dondugu dogrudur. İphone öyle değil ama ben 3s kullanıyorum ya adamlar gercekten yapio hakkını vermek gerek cünkü o işletim sistemi sadece o telefona o işlemciye göre yapıldıgı için inanılmaz perfonmans artısı oluyo stabil oluyo eger böyle seylere takmam en iyisi olsun gösterişli olsun diosanda s3 al derim.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
s3 al gitsin cokda arastirma nerde cokluk orada bo.luk derler arastirdikca cikar en iyisi s3 isde al gitsin

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
herhangi bir fan üyesi olmadıgım için tarafsız bir şekilde iphone al diyorum neden diceksin s3 ün özellikleri çok güzel ama yok o android yiyip bitiriyor telefonu var kuzenimde her aksam beraberiz bi uygulama açtıgında kapattıgın zaman ram kullamı düşmüyor sen görev yöneticisinden kapatıyorsun ram kullanımı o zaman düşüyor arasıra dondugu dogrudur. İphone öyle değil ama ben 3s kullanıyorum ya adamlar gercekten yapio hakkını vermek gerek cünkü o işletim sistemi sadece o telefona o işlemciye göre yapıldıgı için inanılmaz perfonmans artısı oluyo stabil oluyo eger böyle seylere takmam en iyisi olsun gösterişli olsun diosanda s3 al derim.

Biraz karmaşa olmuş.
iPhone'a has yazılmış bir yazılımla çalıştığı için stabilitede artıları olduğu doğrudur.
Ancak 3GS, multitasking desteklemeyen bir telefon, o nedenle kapattığın an kapanıp gider uygulama.
Android ise kendi içinde hem multitasking'i hem de hafıza yönetimini çok başarılı şekilde yapar. Donma falan RAM doldu diye olmaz, başka problemler vardır.
Android kullanıcılarının en büyük hatalarıdan biri task manager kullanıp gereksiz yere uygulamaları durdurmalarıdır. 50MB civarına geldiğinde boş hafıza miktarı, android zaten kendisi temizlemeye başlıyor. E durdukyere lazım değilken sırf tatmin için RAM'in alayının boş olmasına ne gerek var ki?

Ayrıca performans odaklı bakıldığında S3, gösteriş odaklı bakıldığında iPhone5 öne çıkar. :)

omarbozo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 iPhone5'ten ve One X'ten daha kötü sağlamlık konusunda, ancak bu sağlam olmadığı anlamına gelmiyor. S2 misal 4S'ten daha sağlamdı, özellikle bundan ötürü biraz dikkat çekiyor S3'in "o kadar" sağlam olmayışı.

Donma takılma falan filan olmaz, canavar gibi alet. O donacaksa biz ölelim. :) Sadece JellyBean sürümlerinde "bazı" kullanıcılar biraz sorun yaşadıklarını aktarıyorlar ki Samsung'un aleleacele çıkardığı bir güncelleme olduğundan böyle olması normal, ancak yakın zamanda çözülecektir ya da JB'ye update etmezsin olur biter.

Değer kaybetmeye gelince. Telefonu aldığında değer kaybetmemesini istiyorsan iPhone'dan başka çıkar yol yok Türkiye'de, diğer tüm markalar zamanla sapır sapır değerini yitirecektir.
teşekkür ederim.böle sorunlar yok o zaman.peki mesaj gönderememesi veya arayınca ulaşılamaması gibi şeyler okudum doğrumudur veya bunlar güncellemeyle hallolur mu ?

Reaksiyon puanı
10,315
teşekkür ederim.böle sorunlar yok o zaman.peki mesaj gönderememesi veya arayınca ulaşılamaması gibi şeyler okudum doğrumudur veya bunlar güncellemeyle hallolur mu ?

yok böyle şeyler be kardeşim, uydurmuş biri, atmış işkembeden. biri kullanmasını beceremedi mi çamur atıyor hemen. bu dediğin sorunların hiçbirinin hiçbir marka telefonda olacağını zannetmem.

omarbozo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok böyle şeyler be kardeşim, uydurmuş biri, atmış işkembeden. biri kullanmasını beceremedi mi çamur atıyor hemen. bu dediğin sorunların hiçbirinin hiçbir marka telefonda olacağını zannetmem.
Çok teşekkür ederim.s3 almaya karar verdim.:)

thepope

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş kimse değinmemiş ama kararını değiştirceğini düşünüyorum Galaxy Note 2 al yoluna bak 3100 Mah pil ile ortalama kullnımda 2günü götürür büyüklüğünü dert etme 2 güne alışıyosun sonra küçük kullandığın zamana acıyosun :)
Note 2 S3 den Her anlamda Üstün Bir cihazdır Bu arada Darty tr de 1699 tl fiyatı aynı site s3 1499 tl

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hiç bir telefon 4 4'lük değil.Böyle bir şey arıyorsunuz sanırım.Sağlam ve Kaliteli arıyorsan Apple iPhone 4s-5 öneririm.

Reaksiyon puanı
10,315
Hiç bir telefon 4 4'lük değil.Böyle bir şey arıyorsunuz sanırım.Sağlam ve Kaliteli arıyorsan Apple iPhone 4s-5 öneririm.

yahu [MENTION=167111]Loki Rulez[/MENTION], Allah aşkına 3000 küsur lira bir telefona nasıl verilir, üstelik ekranı küçük ve ondan çok daha büyük boyutlu ve fiyat olarak da onun yarısı kadar telefonların verdiği zevki, multimedya hizmetini vermediği halde!

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yahu @Loki Rulez, Allah aşkına 3000 küsur lira bir telefona nasıl verilir, üstelik ekranı küçük ve ondan çok daha büyük boyutlu ve fiyat olarak da onun yarısı kadar telefonların verdiği zevki, multimedya hizmetini vermediği halde!
Abi ben Apple kalitesinin yaşanarak anlaşılacağı tarafındayım.İşin israf boyutuda var.Ama oraya girmiyorum.

hellish24

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=167111]Loki Rulez[/MENTION] arkadaşa bende katılıyorum bundan 4 ay önce Japonyadan İphone 4s aldım. Türkiye ile aradaki fiyat farkı bariz bir şekilde az tabiki ki. Bİr süre kullandıktan sonra da JB yaptım tweaklerle felan gerçekten çok güzel oldu. Ben iphone 4s almanı tavsiye ederim 5 değil.

Reaksiyon puanı
10,315
Abi ben Apple kalitesinin yaşanarak anlaşılacağı tarafındayım.İşin israf boyutuda var.Ama oraya girmiyorum.

yok yok, sen oraya gir!
çünkü orası önemli.
hayati bir mesele olmadığına göre, aynı hizmeti verecek başka imkanlar varken nerdeyse 2000 tl. "marka" kazığı yemek öyle atlanılacak bir mesele değil abem.

sonuçta giden bizim milli servetimiz, yahut da -hani neredeyse- bir garibanın üç aylık asgari ücreti diyelim.

SENATÖR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
merhaba sdn üyeleri samsung galaxy s3 almayı düşünüyorum sizce almalımıyım ? Yada önereceğiniz başka telefonlar varmı? Benim için aldığım telefon ekranı çizilmemeli sağlam olmalı,takılma vb sorunlar olmamalı ve elimden çıkaracağım zaman aşırı zarar etmek istemem bunlara uygun bi öneriniz varmı?:confused1:s3 düştüğü zaman camı kırılıyormuş işte güncelleme almıyormuş,mesaj gönderemiyormuş,karşıdaki seni arayınca ulaşılamıyormuş gibi sorunlarda duydum bunların aslı nedir?aslında gönlüm s3 te ama bu sorunları okuduktan sonra alıp elimde patlasın istemiyorum..birde samsung teller çok çabuk fiyatı düşüyo bir sorun mu var acaba diye düşünüyorum..

dostum maddi durumda sikinti yoksa al note2 keyfine bak :d

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Biraz karmaşa olmuş.
iPhone'a has yazılmış bir yazılımla çalıştığı için stabilitede artıları olduğu doğrudur.
Ancak 3GS, multitasking desteklemeyen bir telefon, o nedenle kapattığın an kapanıp gider uygulama.
Android ise kendi içinde hem multitasking'i hem de hafıza yönetimini çok başarılı şekilde yapar. Donma falan RAM doldu diye olmaz, başka problemler vardır.
Android kullanıcılarının en büyük hatalarıdan biri task manager kullanıp gereksiz yere uygulamaları durdurmalarıdır. 50MB civarına geldiğinde boş hafıza miktarı, android zaten kendisi temizlemeye başlıyor. E durdukyere lazım değilken sırf tatmin için RAM'in alayının boş olmasına ne gerek var ki?

Ayrıca performans odaklı bakıldığında S3, gösteriş odaklı bakıldığında iPhone5 öne çıkar. :)

iphone 3 multitaskingi desteklemiyor 3gs ios 6.0.1 e kadar destekler ve 256 mb ram miktarı ile aynı anda bir çok işlemi yapabiliyor. Bu konudan az çok anlayanların aslında yıllardır tartıştıgı bir konudur bence stabilite okadar basit üstüne basıp geçilebilcek bir konu değil ios okadar optimize çalışıyorki bir çok telefonla test yapma imkanım oldu saniyeler bile göz dolduruyor aslında. Samsung çok güçlü bir firma s3 harika bir telefon ama samsung kendi işletim sistemini yazmadığı sürece o telefonların hakkını android veremez ayrıca tasmanager diye bir şey yuklenmedi telefona s3 ün kendi üzerinde var çalışan uygulamaları kapattıgında ram kullanan uygulamaları kapat diye bir secenek var aslında çokta hakim değilim ne işe yaradıgına sadece kapat dediğinde ram kullanım oranı düşüyor. Dediğiniz doğru çok takılcak bir konu değil süre içinde kendisi kapatıyor ama beni rahatsız ediyor mesela kıllık meselesi birazda :) Toplam 4 uygulama yuklu telefon gercekten kitlenip kalıyor sorun telefon kaynaklı değildir kesinlikle android ya çünkü bi tarafta milyonlarca telefona uyabilcek derecede geliştirilen bir yazılım ve bir tarafta sadece 4 telefonda perfonmans alması için yazılan bir yazılım telefon meraklısı değilim zaten tesadüf eseri iphone sahibi oldum yoksa symbian işletim sistemli nokia telefonumla mutluydum :) Sonradan araştırmaya basladım bu telefon işlerini s3 gayet gösterişli bir telefon ama ekibinde incelemsinde söylediği gibi androidi herkez kullanamıyo sürekli ilgilenmen gereken bir sistemarkadaşta hangisini beğeniyorsa onu alsın tamamen zevk meselesi

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iphone 3 multitaskingi desteklemiyor 3gs ios 6.0.1 e kadar destekler ve 256 mb ram miktarı ile aynı anda bir çok işlemi yapabiliyor. Bu konudan az çok anlayanların aslında yıllardır tartıştıgı bir konudur bence stabilite okadar basit üstüne basıp geçilebilcek bir konu değil ios okadar optimize çalışıyorki bir çok telefonla test yapma imkanım oldu saniyeler bile göz dolduruyor aslında. Samsung çok güçlü bir firma s3 harika bir telefon ama samsung kendi işletim sistemini yazmadığı sürece o telefonların hakkını android veremez ayrıca tasmanager diye bir şey yuklenmedi telefona s3 ün kendi üzerinde var çalışan uygulamaları kapattıgında ram kullanan uygulamaları kapat diye bir secenek var aslında çokta hakim değilim ne işe yaradıgına sadece kapat dediğinde ram kullanım oranı düşüyor. Dediğiniz doğru çok takılcak bir konu değil süre içinde kendisi kapatıyor ama beni rahatsız ediyor mesela kıllık meselesi birazda :) Toplam 4 uygulama yuklu telefon gercekten kitlenip kalıyor sorun telefon kaynaklı değildir kesinlikle android ya çünkü bi tarafta milyonlarca telefona uyabilcek derecede geliştirilen bir yazılım ve bir tarafta sadece 4 telefonda perfonmans alması için yazılan bir yazılım telefon meraklısı değilim zaten tesadüf eseri iphone sahibi oldum yoksa symbian işletim sistemli nokia telefonumla mutluydum :) Sonradan araştırmaya basladım bu telefon işlerini s3 gayet gösterişli bir telefon ama ekibinde incelemsinde söylediği gibi androidi herkez kullanamıyo sürekli ilgilenmen gereken bir sistemarkadaşta hangisini beğeniyorsa onu alsın tamamen zevk meselesi

Android'in herkes için uygun olmadığını hemfikirim. Aynı şekilde iOS'un da sadece iPhone'lar için yazılıyor olmasını avantajlarından bahsetmiştim.
Ancak 4 uygulama yüklü olan S3'ün kilitleniyor olmasını S3'ün negatif yönü olarak da göremeyiz, bir sorun olduğu aşikar. Benim telefonumda (One X) 90+ app kurulu, bi kilitleme yaşamadım henüz. :)
Task Manager kuruyor firmalar evet OneX'de de var ama gerçekten ziyan, kullanılması tavsiye edilmiyor.

Samsung Android'de kaldığı sürece evet bu tipte akıcılık konuları olacaktır her zaman. Ama bırakın öyle kalsın.
Touchwiz'e baktıktan sonra, Samsung mümkünse hiç bir şey yazmasın diyesi geliyor insanın.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
S3 almanı çok fazla önermiyorum. Ne kadar çok iyi bir telefon da olsa, sırf ekranı yüzünden kaybediyor. Arkadaşımda Xperia S var, onun ekranı ile benimkini karşılaştırınca utanıyorum.Note 2 yi 10-20 dakika kullanma fırsatım oldu, ekranı S3 e göre daha güzel fakat hâlâ bir ips ekran gibi hissettirmiyor. Bu telefonun bi yanı gerçekten büyük olması, s3 tek el ile rahat kullanılabilirken bu telefon ile olmuyor o iş. Fakat multitasking olayını çok güzel halletmişler.

Htc One X'i de biraz kullanma imkanım olmuştu, ekranı tek kelime ile muhteşem ve kullanılan malzeme çok iyi. Htc One X'te kullanılan tegra 3, s3 dahil çoğu telefondan daha güçlü ve telefonun arayüzü çok hoş. Fakat telefonun eksi yanı arttırılamaz hafıza olması ve bataryasının pek iyi olmaması.

@thekillingroad en son firmware'i kullanıyor sanırsam, belki düzelmiş olabilir batarya sorunu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hangi telefonu alim samsung galaxsy pocket mi Yoksa Samsung galaxy mini mi 5670