Hangi programlama dilini öğrenmeli?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan f1_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arakdaşlar ben sadece asp bide php biliyorum başka programlam dili öprenmek istiyorum. Bana hangisini tavsiye edersiniz indirme linkiyle beraber şimdiden tşk :flowers:

macit

Asistan
Reaksiyon puanı
0
c# ve asp.net öğrenebilirsin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
bence php konusunda kendini uzmanlaştırmaya devam etmelisin.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Amacına göre değişir. stand alone istiyorsan java öğrenmeni öneririm, web tabanlı uygulamalar da yazabilirsin. Ama web programlama diyorsan PHP ile devam edip daha da ayrıntılara girmende fayda var. Herkes ASP ve PHP öğreniyor artık. Önemli olan diğerlerine fark atabilmek. örn olarak "ZEND nedir" inceleyebilirsin.
Üstüne Javascript öğrenerek Ajax ile harikalar yaratabilirsin.

İngilizcen varsa tek kaynak w3schools.com

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bence piyasada öğrenecek 2 dil var şu an. Bir tanesi PHP diğer biri ise c# ile ASP.NET

Freelance iş yapacağım diyorsan php, kurumsal firmalarda çalışacağım diyorsan c# asp.net

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar çok tşk bilgilendirme için ya kararsızım asp biliyorum okuldada php öğreniyoruz hocamız bunlar en kolay diller demişti bende okulda onları öğreniyorum şimdide başka şeyler öğreneyim diye sizden bilgi almak istedim peki arkadaşlar sizce hangisi bunların arasınada kaldım
java ise neden;?
c+?
vb?
my sql?
bide action script in işlevi nedir şimdide3n tşk

---------- Post added at 13:32 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

BU ACTİONSCRİPT aklıma yattı şimdi indirmeye başlıycam çok tşk can can :)

---------- Post added at 13:35 ---------- Previous post was at 13:32 ----------

ya bunları anlatan yada anlamaya yardımcı olan döküman flan varmı arakadaşlar?

Reaksiyon puanı
189
ActionScript 3 Flash veya Flex ile beraber kullanılır. İster multimedia ağırlıklı ve 3 boyutlu siteler tasarlarsın, istersen de masaüstü yazılımı. Her türlü geliştirmeye açık bir dildir ve Adobe ürünleri tarafından kullanılır...

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ActionScript 3 Flash veya Flex ile beraber kullanılır. İster multimedia ağırlıklı ve 3 boyutlu siteler tasarlarsın, istersen de masaüstü yazılımı. Her türlü geliştirmeye açık bir dildir ve Adobe ürünleri tarafından kullanılır...

gerçketen mi çok süpermiş iyiki buraya üye olmuşum :)
peki programın linkini dökümanlar flan temin edebileceğim bi link verebilir misin :???

Reaksiyon puanı
189
gerçketen mi çok süpermiş iyiki buraya üye olmuşum :)
peki programın linkini dökümanlar flan temin edebileceğim bi link verebilir misin :???

Şu anda yeterli döküman bulman çok zor. Adobe Flash Professional veya Adobe Flash Builder 4 ile istediğin şeyleri geliştirebilirsin.

Başlangıç için Adobe'un eğitim videolarını inceleyebilirsin Adobe Flex In a Week

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Tek kod yazarak aynı anda

- Linux/X11
- Mac OS X
- Windows
- Embedded Linux
- Windows CE & Mobile
- Symbian
- Maemo & MeeGo

platformlarını hedefleyebilmek kulağınıza hoş geliyorsa ve Symbian/MeeGo üzerindeki uygulama açığının uygulama geliştiricilere büyük fırsatlar sunduğunu farkedebiliyorsanız, Qt'u incelemenizi öneririm.

Qt hakkında daha fazla bilgi almak için:
http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_(framework)
http://qt.nokia.com/

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Tek kod yazarak aynı anda

- Linux/X11
- Mac OS X
- Windows
- Embedded Linux
- Windows CE & Mobile
- Symbian
- Maemo & MeeGo

platformlarını hedefleyebilmek kulağınıza hoş geliyorsa ve Symbian/MeeGo üzerindeki uygulama açığının uygulama geliştiricilere büyük fırsatlar sunduğunu farkedebiliyorsanız, Qt'u incelemenizi öneririm.

Qt hakkında daha fazla bilgi almak için:
http://en.wikipedia.org/wiki/Qt_(framework)
http://qt.nokia.com/

bu işte biraz karışığa benziyo yada profesyenlik ister :)

---------- Post added at 14:25 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

arkadaşlar söylediğiniz şeyler gerçekten çok değerli ve kaliteli bilgiler herkse çok tşk

---------- Post added at 14:26 ---------- Previous post was at 14:25 ----------

arkadaşlar söylediğiniz şeyler gerçekten çok değerli ve kaliteli bilgiler herkse çok tşk

aklım action script de kaldı onu kesin öğrenmem lazım:lol:

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Action Script tavsiye etmiyorum çünkü günümüzde herkes flashten uzak durmaya çalışıyor. Sizin içinde hem kaynak sıkıntısı hemde zorluk açısından tavsiye etmem.

Eğer asp de ve php de uzman derecesinde değilseniz PHP de uzmanlaşın derim. Belli birde uzman olduktan sonra diğer diller çok basit bir şekilde öğreniliyor zaten. En kolay uzmanlaşacağınız dilinde PHP olduğunu düşünüyorum. Diğer diller biraz daha zor ve kodlarken daha fazla kod kullanmak gerekiyor.

Php ile birlikte ileride c# bilmenizde işinize yarayacaktır. Bu dediğim iki dilide bilirseniz iş hayatında zorluk çekmez, çok daha rahat iş bulursunuz.

Sonuçta programlama dillerini para kazanabilmek için öğreniyoruz kişisel hobi dışında. Piyasada en çok aranan programcılarda c# ve php.

Reaksiyon puanı
189
ActionScrip3'ü kullanarak hiç bir kod değişikliği yapmadan ister Android telefonlara uygulama, ister masaüstü uygulaması (Windows, Linux, Mac OS X), ister iPhone yazılımı (native application), isterseniz de web sitesi yapabilirsiniz :) Yaptığınız web sitelerinde altyapı olarak çeşitli teknolojileri (ASP.NET, PHP, Coldfusion, J2EE ) kullanabilirsiniz ve bunları flex ile konuşturabilirsiniz. Ayrıca bu teknolojiler ile konuşabilen veri tabanlarına (MySQL, MSSQL, SQLite) erişim sağlayabilir zengin web tabanlı uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Gelecek mobil teknolojiden geçiyor. Sadece masaüstü yazılımcılığa tıkılıp kalmayın :)

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hmm teşekkür ederim ben evet aslında uzman değilim genel olarak işte peki efendim sizlerden rica etsem ^c+ hakkında döküman yada indirme link verebilir misiniz herkese tşk :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Şimdi hangi platformda kendini geliştireceğine karar vermen lazım. Eğer web ise PHP, ASP.Net bilmen lazım. Yanlarına ek olarak javascript ve actionscript öğrenmen yararına olur.

Yok ben masaüstü platformu için bişey yapacam diyorsan önerebileceklerim C# ve Qt.

Her iki platformda da yanlarına veritabanı programcılığı da gerekiyor. MySql, MsSql kullanmasını öğrenmen gerekir.

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ActionScrip3'ü kullanarak hiç bir kod değişikliği yapmadan ister Android telefonlara uygulama, ister masaüstü uygulaması (Windows, Linux, Mac OS X), ister iPhone yazılımı (native application), isterseniz de web sitesi yapabilirsiniz :) Yaptığınız web sitelerinde altyapı olarak çeşitli teknolojileri (ASP.NET, PHP, Coldfusion, J2EE ) kullanabilirsiniz ve bunları flex ile konuşturabilirsiniz. Ayrıca bu teknolojiler ile konuşabilen veri tabanlarına (MySQL, MSSQL) erişim sağlayabilir zengin web tabanlı uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Gelecek mobil teknolojiden geçiyor. Sadece masaüstü yazılımcılığa tıkılıp kalmayın :)

ya işte çok ilgimi çekti ve öğrenmek için çok heyecanlıyım can lar yardım edin :(
diğer arkadaşlarda php uğraş diyolar onlarda bilgilendirdiği için teşekkür ediyorum. ya bu action script hakkında döküman ve programlamaya ihtiyacım var ama bulamsı zormuş :(

---------- Post added at 14:36 ---------- Previous post was at 14:35 ----------

Şimdi hangi platformda kendini geliştireceğine karar vermen lazım. Eğer web ise PHP, ASP.Net bilmen lazım. Yanlarına ek olarak javascript ve actionscript öğrenmen yararına olur.

Yok ben masaüstü platformu için bişey yapacam diyorsan önerebileceklerim C# ve Qt.

Her iki platformda da yanlarına veritabanı programcılığı da gerekiyor. MySql, MsSql kullanmasını öğrenmen gerekir.

hmm arkadaşım çok tşk peki sizde bu programlama dillerinin hangisinde döküman yada programı var ?:)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Pek döküman kullanmadığım için bilmiyorum. Benim için döküman internetin kendisi :D

GeceBekcisi

Asistan
Reaksiyon puanı
9
bu işte biraz karışığa benziyo yada profesyenlik ister :)
Aslında pek karışık değil, zaten Qt bir dil de değil, neredeyse endüstri standardı olan C++ dili ile programlama yapabileceğiniz bir uygulama geliştirme iskeletidir (framework).

Tavsiyem sitesinden Qt SDK'i indirip Qt Creator'u ve Qt Quick'i görmeden yorum yapmamanız olacak zira görenler uygulama geliştirmenin epey kolay olduğunu söylüyorlar ve ben de bunu onaylayabilirim.

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
hmm teşk ben site bakiyim döküman hakkında flan sizde yardımcı olur musunuz ;(

f1_

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çok tşk canım inş. işime yarar :)

---------- Post added at 15:15 ---------- Previous post was at 15:14 ----------

şimdi limnklere bakıyorum ben bi sorun olursa yazarım

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Zend konusunda ben de destek veriyorum.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
İlk olarak qt, actionscript gibi dillerle başlarsan çok zorluk çekersin, programlamadan soğursun. Php tavsiyesi konusunda ısrar ediyorum.