Hangi Oyunları Kaldırır

Abdulvahit Bilgin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Casper Nirvana C500
4Gb Ram
2 Gb ekran Kartı
4 çekirdekli i3 işlemci
64 bit işletim sistemi
İntel HD graphichs 520
HANGİ OYUNLARI KALDIRIR BEYLER

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Harici ekran kartı var mı? Yani AMD veya Nvidia marka harici ekran kartı bulunuyor mu?
Bu arada bence şu oyunları oynayabilirsin:
Zula (CS GO benzeri Türk oyunu)
GTA 3
GTA Vice City
GTA San Andreas
NFS Most Wanted
NFS Underground 2
Euro Truck Simulator 2 (bu oyunu yüksek ayarlarda değilse bile orta ya da düşük ayarlarda oynatabilir bence.)

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Aga bende 740m var cs goda işlemci ısınınca pcnin anası ağlıyo o bilgisayarla cs go oynayamazsın
--- Gönderi Güncellendi ---
Hele CASPER diyorsun kardeşim geçmiş olsun

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aga bende 740m var cs goda işlemci ısınınca pcnin anası ağlıyo o bilgisayarla cs go oynayamazsın
Hele CASPER diyorsun kardeşim geçmiş olsun
Arkadaşta minimal 840m var. Bilgisayarın ısınıyorsa ortada yanlış bir şeyler vardır. Senin "eski mimarili bilgisayarın" ısındı diye daha yeni, düşük litografili bilgisayarlar dahil hepsi ısınacak diye bir kaide yok. Hangi marka modelse konu açarsan belki sana fikir verebiliriz ? Marka ile ısınmanın çok alakalı olduğunu sanmıyorum, belki daha güvenilir markalara vardır ürün sağlamlığında tabi. Benim favorim ve tercihim Asus misal bu konuda.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
İşlemciye zaten konu açtım ve bilgisayarım eski olabilir fakat gta 5 oyanayabilen birisiyim sadece düşüncemi söyledim bu şekilde tavrını konuşturman gerekmezdi hani bide sistem özelliklerinde 840 m diye bişeyde görmedim şöyleki ekran kartı hariç bilgisayarım onun pcsinden üstün ve ne olursa olsun sıkıntı oluyor
8gb ddr3 ram
2 gb nvidia gt740m ge force ekran kartı
64 bit sistem
İ5 4200m işlemci

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
İşi sadece ekran kartına bağlamayın bi bilgisayara gt1080ti tak 512 ram tak pentium bir işlemci tak kaldırmadıktan sonra 1080ti işe yaramazki sadece ekran kartı iş yapmıyor bide böyle düşünün

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bu konuyu açan arkadaşın bilgisayarında @eronis 'in dediği gibi GT940m ekran kartı varsa CS GO'yu oynatır. Ama eğer ki konuyu açan kişinin bilgisayarında harici ekran kartı yoksa o zaman CS GO'yu oynayabilir belki ama en yüksek ayarlarda oynatır mı bilmiyorum. :)

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Google-Fu nedir? :)

Ha. O zaman şu oyunları da önereyim:
GTA 4
GTA 5
Farming Simulator 13/15/17
NFS Most Wanted 2012.
Minecraft
Robocraft
Gta 5 en düşük ayarlarda 30 40 fps alırsın gibi düşünüyorum
Bu konuyu açan arkadaşın bilgisayarında @eronis 'in dediği gibi GT940m ekran kartı varsa CS GO'yu oynatır. Ama eğer ki konuyu açan kişinin bilgisayarında harici ekran kartı yoksa o zaman CS GO'yu oynayabilir belki ama en yüksek ayarlarda oynatır mı bilmiyorum. :)
Sadece ekran kartı iş yapmıyorki kardeşim i3 işlemciden bahsediyoruz
Bakın beni yanlış anlamayın ben sadece gözlemlerime dayanarak konuşuyorum çamur atmak gibi bir amacım yok

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
İ5 4200m işlemci
Örnek olarak basitinden işlemcini vereyim. Performans işlemcisidir M ve HQ serisi.

Intel® Core™ i5-4200M Processor (3M Cache, up to 3.10 GHz) Product Specifications

Arkadaşın işlemcisi ise Ultra low power yani ısınması ve pil tüketimi daha az olsun diye üretilen bir işlemci. Üstelik sinin litografin 22nm iken arkadaşınki 14nm. Senin işlemcin 4. nesil, adamınka 6. nesil.
Intel® Core™ i3-6100U Processor (3M Cache, 2.30 GHz) Product Specifications

Ekran kartlarınızda da benzer bir durum var.

hani bide sistem özelliklerinde 840 m diye bişeyde görmedim
Casper Nirvana C500
Teknik Özellikler

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İşi sadece ekran kartına bağlamayın bi bilgisayara gt1080ti tak 512 ram tak pentium bir işlemci tak kaldırmadıktan sonra 1080ti işe yaramazki sadece ekran kartı iş yapmıyor bide böyle düşünün
GT1080Ti değil GTX1080Ti. :)
Sizin dediğiniz şey yapılsa darboğaz olur. Neden mi? Çünkü işlemci de erkan kartı kadar önemlidir. :)

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Aga tabi sizin söylediklerinize yanlış demiyorum ben sadece fikirlerimi ve gözlemlerimi söylüyorum
GT1080Ti değil GTX1080Ti. :)
Sizin dediğiniz şey yapılsa darboğaz olur. Neden mi? Çünkü işlemci de erkan kartı kadar önemlidir. :)
Tam bilmediğim için gt1080 ti yazdım aklımda o kalmış kusura bakma

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Aga tabi sizin söylediklerinize yanlış demiyorum ben sadece fikirlerimi ve gözlemlerimi söylüyorum

Tam bilmediğim için gt1080 ti yazdım aklımda o kalmış kusura bakma
Tabi ki düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz. :) Sorun yok.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Dışarıdan ilk verilere bakınca gerçekten senin dediğin gibi görünüyor ama mimariye, litografiye, işlemcinin amacına, çektiği voltaja bakınca iş değişiyor biraz :D Yoksa niye AMD FX serisine millet kötü diyor :D

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
arkadaşlar sizden bi akıl almak istiyorum ozaman ben işlemci hızını 3000 e sabitleyebilirmiyim ısınma sorunu yok 70 dercede iken kendini yavaşlatıyor cpu

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
arkadaşlar sizden bi akıl almak istiyorum ozaman ben işlemci hızını 3000 e sabitleyebilirmiyim ısınma sorunu yok 70 dercede iken kendini yavaşlatıyor cpu
İşlemci eğer kendini yavaşlatıyorsa bu BIOS seviyesinden ayarlanabilir. İşletim sisteminden değil. CPU freq benzeri bir şey göreceksin, oradan ayarlayabilirsin sanıyorum.

ANCAK işlemci 2 sebeple hızını düşürür.
1- yapacağı işlem için daha fazla hıza ihtiyacı yoktur
2- ısınmadan dolayı ise soğutma için düşürür hızını

1. durumda zararı yok
2. durumda bunu engellersen bilgisayarına ısı zarar verebilir.

Ancak şunu demeliyim ki bilgisayarın çok sıcak.

Kod:
[eronis@ali-pc ~]$ sensors
radeon-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1:        +32.5°C  (crit = +120.0°C, hyst = +90.0°C)

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0:  +34.0°C  (high = +82.0°C, crit = +102.0°C)
Core 0:         +34.0°C  (high = +82.0°C, crit = +102.0°C)
Core 1:         +30.0°C  (high = +82.0°C, crit = +102.0°C)

[eronis@ali-pc ~]$ uptime
 12:12:49 up 50 min,  1 user,  load average: 0,38, 0,35, 0,50

gördüğün gibi yaklaşık 50 dakikadır bilgisayarım açık, chrome'dayım ve maksimum derece şu an 34 derece. Yanlış bir şey var bilgisayarında.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Hayır işlemci hızım 3000 mhz zaten oyunlarda 180 fps alıyorum fakat bir süre sonra sizinde bildiğiniz gibi ısındığından bilgisayar kendini korumaya alıp cpu hızını 800 mhzye çekiyor ve fps düşüşü 30 a geliyor ben bu hızı 2800 de faln sabitlesem işlemciyi fazla yormadan 180 fps yerine 120 fps alsam böyle bir ihtimalim varmıdır ? Kendini kesmesin yani 800 mhzye düşmesini istemiyorum
Hayır oyunlarda 70 derece normalde hiç birşey yapmadığım halde chrome falan girdiğimde 39 derecenin üzerine çıkmıyor 40 oluyor ama anlık sadece
Termal macun bakımı falan yaptırdım harici fan aldım falan onan önce 96 ya kadar çıkıyordu

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İşlemci eğer kendini yavaşlatıyorsa bu BIOS seviyesinden ayarlanabilir. İşletim sisteminden değil. CPU freq benzeri bir şey göreceksin, oradan ayarlayabilirsin sanıyorum.
Ama bazı BIOS'larda yok. Örneğin benim bilgisayarımda böyle bir ayar yapabileceğim bir seçenek yok. Hatta işlemciye nasıl overclock yaparım diye konu açmıştım. Ama overclock yapamadım.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Ama bazı BIOS'larda yok. Örneğin benim bilgisayarımda böyle bir ayar yapabileceğim bir seçenek yok. Hatta işlemciye nasıl overclock yaparım diye konu açmıştım. Ama overclock yapamadım.
Sana katılıyorum bendede öyle bir secenek yok bazıları ayarları defaulta çek dediler fakat defaulta çekebilceğim bir seçenek yok

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hayır işlemci hızım 3000 mhz zaten oyunlarda 180 fps alıyorum fakat bir süre sonra sizinde bildiğiniz gibi ısındığından bilgisayar kendini korumaya alıp cpu hızını 800 mhzye çekiyor ve fps düşüşü 30 a geliyor ben bu hızı 2800 de faln sabitlesem işlemciyi fazla yormadan 180 fps yerine 120 fps alsam böyle bir ihtimalim varmıdır ? Kendini kesmesin yani 800 mhzye düşmesini istemiyorum
Denetim masasına gir. Güç seçeneklerine gir. Yüksek performansı seç.
Sana katılıyorum bendede öyle bir secenek yok bazıları ayarları defaulta çek dediler fakat defaulta çekebilceğim bir seçenek yok
Benim laptobumun BIOS'unda ayarları default yani varsayılan yapmak için BIOS'ta iken F9'a basmak gerek. Sizin bilgisayarınızın BIOS'unda da default yapmak için F9 tuşu kullanılıyor olabilir.

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Termal macun bakımı falan yaptırdım harici fan aldım falan onan önce 96 ya kadar çıkıyordu
Zalman ZM-NC1000 15” Alüminyum Siyah Notebook Soğutucu Fiyatı
Bu tip bir şeyden mi bahsediyorsun ? Notebook'un en son ne zaman içini açıp fön makinesini soğuk üflemeye alıp içindeki tozu döktürdün ? O toz ısınma yapabilir.
Yazılımsal olarak yanlış yaptığın bir şey olabilir.
Sürücülerini gözden geçir, ÖZELLİKLE NVİDİA VE VARSA INTEL SÜRÜCÜLERİNİ
Virüsler, özellikle crack program ve oyunlardan gelen solucanlar uzun vadede ısınma sorunu yapabilir. Virüs taraması yaptır bakalım ne çıkacak.
Laptop soğutucu aldıysan bile aliminyum tabanlı olması artı olur, ne tür bir şey aldın ? Ucuza kaçtıysan çok etkili olmayabilir.
Bir ekleme yapmak istiyorum, bilgisayarı kullandığın yeri gözden geçir. Belki de bulunduğun mekandan dolayı çok ısınıyordur. Misal kışın termostatı çok açıyor ya da kalerüfere yakın yere bilgisayar masanı yerleştirmişsindir.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Benim bilgisayarımın özellikleri
i5-2450m
Intel HD Graphics 3000
4GB RAM bellek
Bu özelliklerde olan bilgisayarımla GTA 4'ü bile oynayabiliyorum. Ama GTA 4'ün ayarlarını düşürerek.
Zalman ZM-NC1000 15” Alüminyum Siyah Notebook Soğutucu Fiyatı
O linkteki laptop soğutucusu ne kadar ucuz?:eek::eek: :confused::confused:
@eronis Yazın yaklaşık 20-25 TL'ye bir laptop soğutucu almıştım. Daha sonra laptop soğutucusunun içini açıp temizledim. Temizlerken yanlış bir şey yapmış olmalıyım. Daha sonra soğutucu çalışmadı. Ben de soğutucunun içindeki fanı çıkardım. Ve şimdi laptobumun altında soğutucu var ama çalışmıyor vaziyette çünkü soğutucusunun içindeki fanı çıkartmıştım. :)

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Aga pc ye 1 hafta olmadı gormat atalı söylediğim gibi macun değişimi yaptım ve fanını parçalara ayırarak temizledim sıcaklık 70 oyunda normal diye biliyorum ucuz bişeye kaçmadım 120 tl parayı saydım aldım kaliyeli doğutuyo pcyi oyun içi ayarı max fps 71 yapsam cpu kullanımı ısınmasını değişirmi ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Aga pc ye 1 hafta olmadı gormat atalı söylediğim gibi macun değişimi yaptım ve fanını parçalara ayırarak temizledim sıcaklık 70 oyunda normal diye biliyorum ucuz bişeye kaçmadım 120 tl parayı saydım aldım kaliyeli doğutuyo pcyi oyun içi ayarı max fps 71 yapsam cpu kullanımı ısınmasını değişirmi ?
FPS düşük olursa belki bir ölçüye kadar ekran kartı ısınması önlenir. CPU ile alakasız.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Ekran kartı ısınmıyor ki dün söylediğini denedim 96 derece maksimum sıcaklık
Benim pc kaldırmıcak heralde neyse ben en iyisi bi 2 3 arası bi masaüstü topliyim saolun herşey için