Hangi makine mühendisliği?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
lys mf 4 sıralamam 25000 tercih listeme yıldız elektrikten sonra Yıldız teknik makine ve Marmara makineyi de yazmayı düşünüyorum. aslında normalde direkt yıldız öncelikli olurdu benim için. ama mezunların yorumları pek iyi değil.okurken çok çile çekiliyomuş.

aklıma takılan noktalar şunlar marmara %100 ingilizce yıldız %30, marmara 60 kişi yıldız 250 i.ö ile berber 500. özellikle seçmeli derslerde büyük sıkıntı oluyomuş kişi sayısı yıldızda.

acaba hangisi daha mantıklı olur?

bi de Yıldız kontrol ve otomasyon mühendisliği sizce nasıl bi bölüm?

bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
Otomotiv de yazabilirsin, baktın mı ona hiç ? :D

yunusseven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben olsam Yıldız makina yazardım. Diploması (İstanbul'da bulunan köklü bir teknik okul olması dolayısıyla) daha geçerlidir.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Ben olsam Yıldız makina yazardım. Diploması (İstanbul'da bulunan köklü bir teknik okul olması dolayısıyla) daha geçerlidir.

ben de hem teknik okul olması hem de adından dolayı ytü olarak düşünüyorum. ama marmaranın da hocaları iyi, %100 ingilizce ve kontenjanı 60 kişi. bu faktörlerle acaba dedirtiyo insana :)

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vakıf üniversitelerine sıcak bakmamanı anlayamadım. Güzel vakıf üniversiteleri var İstanbul'da bence. Üniversite'nin yurt dışındaki bilinirliği ve Türkiye sıralamasını da dikkate alarak tercih yaparsan senin faydana olur diye düşünüyorum. ODTÜ Enformatik'in sitesi urap.com sana yardımcı olabilir. Girip mühendislik sıralamasına bakabilirsin. Ben makine müh. okuyorum Fırat'ta. Okuldan gerçekten çok memnunum. Her ne kadar 4 senede bitirip gideceğini sanıyorsan yanılıyorsun diyenler olsa da pek kulak asmıyorum. Senin de kulak asmamanı tavsiye ederim. Unutma her şey sende başlayıp sende biter.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Vakıf üniversitelerine sıcak bakmamanı anlayamadım. Güzel vakıf üniversiteleri var İstanbul'da bence. Üniversite'nin yurt dışındaki bilinirliği ve Türkiye sıralamasını da dikkate alarak tercih yaparsan senin faydana olur diye düşünüyorum. ODTÜ Enformatik'in sitesi urap.com sana yardımcı olabilir. Girip mühendislik sıralamasına bakabilirsin. Ben makine müh. okuyorum Fırat'ta. Okuldan gerçekten çok memnunum. Her ne kadar 4 senede bitirip gideceğini sanıyorsan yanılıyorsun diyenler olsa da pek kulak asmıyorum. Senin de kulak asmamanı tavsiye ederim. Unutma her şey sende başlayıp sende biter.

hocam vakıf üniversitesine tam burslu giriyosun senin gibi puan yapıp gelmiş 4-5 adam oluyo. gerisi çok düşük sıralamalardan gelmiş sırf üniversite okumuş olmak için gelen adamlar.bölümle felan uğraşmıyorlar. uğraşsalar bile belli bi yere kadar yetiyorlar. sadece bilkent koç sabancı gibi ünilerde tam burslu okunur. oraya gelen adamlardan burssuzlar bile belli bi kapasiteye sahip oluyorlar. oralara da puan yetmediği için vakıf düşünmüyorum:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende 86663 başarı sıram ktü makine i.ö 95600 sizce gelir mi ??