Hangi Liselerde Bölüm Seçilir ?

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Arkadaşlar Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği Okuyacağım.Ama Hangi Liselerde Böyle Bölümler Seçiliyo Onu Sormak İstiyorum.Meslek Liselerinde Seçiliyor Ama Anadolu Liselerinde Seçiliyormu Merak Ettim ? Cevap Bekliyorum.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Anadolu Lisesi - Fen Lisesi ya da düz lisede okuyup lise2'de Fen-Matematik (FM-Fen Bilimleri) alanını seçip üniversite sınavından iyi bir puan alırsan Elektrik-Elektronik Müh, Elektronik Müh ya da Elektronik ve Haberleşme Müh'de okuyabilirsin...

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Meslek liselerinde elektrik elektronik için hiçbirşey öğrenemessin.Ancak elektrik teknisyeni olursun.2 senelik üniversite okuyup ordan okul derecesi alıp elektrik elektroniğe anca geçebilirsin galiba.Yanlış bilgilendirme olmasında.

Bu arada,genel liseler (Düz lise) Anadolu lisesi ve Fen lisesinden girip Lise2.sınıfra Sayısal (Mat-Fen) bölümünü tercih edip,oradan öss de iyi bir puan alıp Elektrik elektroniğe yerleşebilirsin...

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
meslek liselerinden direk geçemezsin puanın düşer. ama ona rağmende iyi yapıp girebilirsin tabi eskisi kadar kalmadı puanın düşmesi az düşüyo artık. diğer düz anadolu fen farketmez bunlardan hep puanın düşmeden girebilirsin eem ye

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Anlatamadım Hani Meslek Lisesinde Lise 2 de Bölüm Ve Dal Seçiyosun Ve Staj Yapıyosun Ya Anadolu Lisesinde Böyle Birşey Var ?

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Anlatamadım Hani Meslek Lisesinde Lise 2 de Bölüm Ve Dal Seçiyosun Ve Staj Yapıyosun Ya Anadolu Lisesinde Böyle Birşey Var ?

Hayır. Anadolu veya düz lisede staj yok fakat, kendine bir dal seçiyorsun. Örneğin üniversitede mühendislik okumak için sayısaldan devam etmelisin; hukuk, işletme için eşit ağırlık gibi ayrılıyor. Yani Anadolu lisesinden mezun olunca elinde bir meslek olmaz.

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Ben teknisyen olurum, bozulan cihazları tamir ederim falan diyorsan gidip meslek lisesinde oku; ama bu işi her şeyi ile öğrenip mühendis olmak istiyorum, kendim yeni şeyler üretmek istiyorum diyorsan o zaman anadolu - fen lisesinde ya da düz lisede okuman gerekir. Ne olmak istediğine karar ver ilk önce. Mühendis mi, teknisyen mi? İkisi çok farklı... Atıyorum, elektronik teknisyeni olursun gidip 1000TL kazanırsın, mühendis olursun gidip 4000 TL kazanırsın. Tabi ki şuan şu an bu rakamları uydurdum ama her şey senin elinde biraz da... Öyle bir mühendis olursun ve kendi yerini açarsın ayda 20bin-30bin de kazanabilirsin ama teknisyen olunca önün kapalı, bir yere kadar yükselirsin.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Meslek Lisesinde Teknisyen Olup Sınav Kazanıp Mühendis Olamıyormuyum Mesela Elektrik Tenkisyeni Oldum Anadolu meslek Lisesinde veya Meslek Lisesinde Sınava yani lys ve ygs ye girip 4 senelik üniversite kazanırsam elektrik mühendisi olamıyormuyum Cevap Verirmisinz ?

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
olursun ama puanın düşer eğer ben iyi yaparım puan düşmesi beni pek etkilemez diyosan sınavlara girip şansını deneyebilirsin.

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
aradaki fark çokmu oluyor bir bilgi verirmisiniz ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hangi liseden reklamcılık okuyalirim yardımcı olur musunuz ?