Hangi Linux'u Kullanmalıyım ?

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Windows'um yine dağıtınca ben de artık Linux konusunda yeterince gaza gelmiş durumdayım.En kısa zamanda bir Linux dağıtımını kurmak istiyorum ve sizden önerilerinizi bekliyorum.

İntel Pentium Dual CPU
1.6 Ghz işlemci
2GB RAM
32 BİT
150 GB(ortalama) sabit disk alanı

sistemli PC ime yüksek performans alabileceğim,şık bir görüntüsü olan hangi Linux dağıtımını önerirsiniz.Benim ilk aklıma gelenler Ubuntu ve Pardus olsa da önerilerinizi bekliyorum...

1907

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Gnome lu Ubuntu olabilir.openSUSE belkide mandriva...

Tercih senin...

azarax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pardus 2011 uyar ama firefox yetersiz kalıyor biraz

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>O kadar çok linux versiyonu denememe rağmen.Her zaman windows7 64 bit ultimate döndüm..
>>Windowsla devam et macera arama derim..çak deepfreze üzerine bi hada bişey olmaz...

azarax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen ama linux'a da biyerden başlamak lazım. d'ye pardus kur derim ben.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Aynı anda hem Linux hem de Windows kullanmak isterim ama bu konuda kötü tecrübeler dinlediğim için o olaya soğuk bakıyorum.Zaten BURADA belirttiğim sorundan dolayı Windows çöktü çökecek.Eee format atmayı da bilmiyorum en iyisi eldeki ücretsiz alternatifleri değerlendireyim diyorum.Olmadı tekrar Windows a dönerim :)

mah20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux konusunda çeşitli eleştirilerde bulunan insanlar kendi yeteneksizliklerinden veya sisteminden dolayı yaşanan sorunları genelleyerek diğer insanların fikirlerini olumsuz yönde etkileyerek çok büyük hata yapıyorlar. Olumsuz yorumlara kulak asmayın. Kurun deneyin, bir şey kaybetmezsiniz. :)

Size tavsiyem Linux Mint olacak. Pek çok video codec ve flash eklentisi içinde hazır halde geliyor ve görsel olarak da doyurucu bir sistem. Ubuntu tr ve linux mint tr sitelerinden her konuda destek de alabilirsiniz.