Hangi linuxu kullanayım

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
hangi yönlerini beğenmiyorsunuz ?
Açıkçası biraz sıkıntılı bir dağıtım olduğu,paralı versiyonlarının bulunduğu,stabil olmadığı ve özgür yazılım felsefesine aykırı hareketlerinden ve hiç özgün yanının olmadığından dolayı tercih etmiyorum.Tek önerebileceğim nokta düşük sistem sahiplerinin kullanabileceği bir dağıtım olmasıdır.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Açıkçası biraz sıkıntılı bir dağıtım olduğu,paralı versiyonlarının bulunduğu,stabil olmadığı ve özgür yazılım felsefesine aykırı hareketlerinden ve hiç özgün yanının olmadığından dolayı tercih etmiyorum.
stabil değil mi ve neden sıkıntılı

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
stabil değil mi ve neden sıkıntılı
Bilgisayarımda denediğimde çok stabil bir deneyim alamadım ayrıca biraz karman çorman bir düzeni var ve düzgün bir topluluk göremedim.Windows'tan Linux'a geçmek isteyen kullanıcılar için yapılan bir dağıtımın özgün bir yanı olması gerektiğini düşünüyorum benim için şuanlık Zorin OS elinden geldiğince windows'a benzemeye çalışan ve hiçbir özgün yanı olmayan bir dağıtımdır.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Kullandım çok hızlı su anda xp kullanıyordum ondan hızlı ama klavye tuşlarında sorun yaşadım nasıl düzeltebilrim bazı harflere bastığım zaman farklı harfler ve sayılar yazıyor daha önce debianda bu sorunu bir komut ile çözüydüm ama o komutu da yazamadım klavye yüzünden nasıl çözebilirim ve sistem uçtu resmen hoşuma gitti ve zoom programını kurablirimiyim ders için

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
Kullandım çok hızlı su anda xp kullanıyordum ondan hızlı ama klavye tuşlarında sorun yaşadım nasıl düzeltebilrim bazı harflere bastığım zaman farklı harfler ve sayılar yazıyor daha önce debianda bu sorunu bir komut ile çözüydüm ama o komutu da yazamadım klavye yüzünden nasıl çözebilirim ve sistem uçtu resmen hoşuma gitti ve zoom programını kurablirimiyim ders için
Terminali açıp "setxkbmap tr" yazın.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Zoom kurabilirsiniz kurulumda sıkıntı yaşarsanız buraya yazabilirsiniz.Yardımcı olurum.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Komutu yazamadım farklı harfler algılıyor bunların hangi harfi algıladığında dair bir çizelge felan var mı
Zorin OS sizin klavyenizi şuan standart ingilizce klavye olarak algılıyor.İngilizce klavyenin düzenine göre yazmayı deneyebilirsiniz.Terminal'e setxkbmap tr yazdıktan sonra klavyenizi normal Türkçe klavye olarak algılayacaktır.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Zorin OS sizin klavyenizi şuan standart ingilizce klavye olarak algılıyor.İngilizce klavyenin düzenine göre yazmayı deneyebilirsiniz.Terminal'e setxkbmap tr yazdıktan sonra klavyenizi normal Türkçe klavye olarak algılayacaktır.
O komutu yazamıyorum işte sıkıntı orda onu da yanlış anlıyor şimdi foruma giriyorum ordan kopyalayacam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Birde dün kendi uygulamalarında uçmuştu ama firefox biraz yavaş

Şuan live olarak kullanırken usb yi çıkarabilir miyim

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
O komutu yazamıyorum işte sıkıntı orda onu da yanlış anlıyor şimdi foruma giriyorum ordan kopyalayacam

Live olarak kullanırken USB'yi çıkarmayınız.İsterseniz direk kurulumda yapabilirsiniz

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Açıkçası internette gezerken çok dondu internette xp daha hızlıydı ama hoşuma gitti arada live olarak kullanırim

Birde size birşey soracağım benim laptopun saati hep yanlış ağ tabanlı saat ile eşitle bölümüne gelip time.windows.com ile eşitle diyorum olmuyor acaba time.windows.com yerine saat eşitlemedi için kullanabileceğim saat sitesi varmi

Peki önerebileceğiniz başka hafif işletim sistemi var mı

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Açıkçası internette gezerken çok dondu internette xp daha hızlıydı ama hoşuma gitti arada live olarak kullanırim

Birde size birşey soracağım benim laptopun saati hep yanlış ağ tabanlı saat ile eşitle bölümüne gelip time.windows.com ile eşitle diyorum olmuyor acaba time.windows.com yerine saat eşitlemedi için kullanabileceğim saat sitesi varmi

Peki önerebileceğiniz başka hafif işletim sistemi var mı
Düşük sistemler için Lubuntu veya Ubuntu Mate'i deneyebilirsiniz.
Ubuntu Mate'in 32 Bit versiyonu için:
Lubuntu'nun 32 Bit versiyonu için:

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Teşekkürler birazdan deneyeceğim

Peki sizce zorin mi ubuntu mate mi hafif

Lubuntu Güvenilir mi ilk defa duydum da

Son düzenleme:

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Teşekkürler birazdan deneyeceğim

Peki sizce zorin mi ubuntu mate mi hafif

Lubuntu Güvenilir mi ilk defa duydum da
Lubuntu Ubuntu'nun LXDE masaüstü ortamını kullanan halidir.Güvenilir ve stabildir ayrıca benim görüşüme göre Ubuntu Mate her koşulda Zorin OS'tan daha iyidir.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Peki xp yanına linux dual boot yapabilir miyim

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
linux Lite ama sistem kaldırırmı emin değilim ama kaldırırsa pişman olmazsın.