Hangi linux sürümü ?

Rauros

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Unebootin ile usb'ye yazdırıp yada dvd'ye yakarak canlı olarak deneyebilirsin. Beğenmen durumunda yönergeleri takip ederek kolayca kurabilirsin.
Unetbootin çoğu zaman çalışmıyor yanlız bu yüzden benim önerdiğim daha yerinde olmaz mı ?

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Unetbootin çoğu zaman çalışmıyor yanlız bu yüzden benim önerdiğim daha yerinde olmaz mı ?
Ben sadece onu kullandığım için onu söyledim yoksa illa ki onu kullanması gerekmez :). Ben şimdiye kadar unebootin ile bir sorun yaşamadım.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
http://download.opensuse.org/repositories/KDE:/Medias/images/iso/

İlginç birşey keşfettim.
KDE Reloaded Opensuse Tabanlı KDE'nin hep son sürümünü kullanan güncel ve stabil bir yapım.
Şu an onu test ediyorum gerçekten çok beğendim.
Ancak usb'den canlı sürümü kullanılacaksa boot sırasında gelen ilk ekrana
kiwi_hybridpersistence=no
yazmak gerekiyor yoksa usb'yi persistent yapıyor ve canlı sürümde hiç gerek olmamasına rağmen ayarları kaydediyor.
bu da özellikle eski usblerde hızı baya düşürüyor. kurulum yapılacaksa sorun yok tabi.

KDE 4.8 çok ama çok büyük performans artısı var.
Efektler tamamen pürüssüz hale gelmiş, dolphin baştan yazılmış ve gerçekten güzel.
gtk ile uyum o kadar arttırılmış ki programın gtk ile mi qt ile mi yazıldığını anlayamıyorsunuz. :)

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
bu arada kodu yanlış yazmışım
kiwi_hybridpersistent=no
olacak doğrusu

Pckatili31

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gelismis masaüstü istersen kde masaortami sunan kubuntu ,yok okadar özellik olmasin dersen ubuntu yada mint

ben daha çok internette gezip Pc de mzik dinleri yani Pc yi multimedya cihazı gibi kullanırım sizce ne kullanmalıyım:mellow::mellow::cool::cool::mellow:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben kubuntu kullaniyorum ,su an icin bir sikayetim yok ,ben görsellige ve isleve önem veririm bunlari ikisini kde veriyor ben kubuntu diyorum

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Kusura bakmayın ama hiç bir zaman KDE masaüstlerini tercih etmek istemem.. Kubuntu yu denedim sistemim gayet iyi olmasına rağmen işlemci ve ram kullanımı tavanda sistem sürekli kasıyordu..

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
O kasma sorunu bilgisayardan bilgisayara değişir. Ayrıca, eğer daha kurulumunu yapmadıysanız Mageia Linux derim, benim isteklerimi karşıladı ayrıca Ubuntu linux'dan güzel ve stabildir. Bu kendi fikrimdir.

Genç FB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu ıle başla bence. bende ılk ubuntu ıle basladım.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Ubuntu 12.04 değil buna eminim.

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
278
gnome 3 ile gelen ubuntu çekilmez... neyseki LinuXMint var KDE ile bile mükemel bence Pardus 2012 alternatifini es geçme open SUSE'yide incele...

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşlar Atheros wlan driverini güncellemek istiyorum ama bunu nasıl yapabilir. (Pc-BSD 9.0 x64) Çünkü windows 800-900 ile indirdiğim dosyayı BSD'de daha yavaş indiriyorum. Şimdi bu linux değil demeyin zaten unix türevi hepsi birbirine benzer sistemler :) Bu yavaş indirme sorunumu tüm linux sürümlerinde de yaşıyorum acaba bunu nasıl düzeltebilirim :(

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
Arkadaşlar Atheros wlan driverini güncellemek istiyorum ama bunu nasıl yapabilir. (Pc-BSD 9.0 x64) Çünkü windows 800-900 ile indirdiğim dosyayı BSD'de daha yavaş indiriyorum. Şimdi bu linux değil demeyin zaten unix türevi hepsi birbirine benzer sistemler :) Bu yavaş indirme sorunumu tüm linux sürümlerinde de yaşıyorum acaba bunu nasıl düzeltebilirim :(

vayy anasını mesajı yanlış yere atmışım. Her neyse sorunu çözdüm sorun modemdenmiş reset attım düzeldi :) Son iki mesaj, mesajların yanlış yerde olması sebebiyle silinebilir :)

Sadr-azam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu linux sistemlerine ters düşer.

Sebep ?

Ubuntu 12.04 kullanıyorum. 11.10 bende baya sorun üretmişti ama 12.04'le aramız harika.

Bu arada burada ''yok Ubuntu şöyle kötü, yok pardus iğrenç'' diyenlere aldırmayın siz. Kimi zaman sürümle donanım arasında uyumsuzluk olabiliyor. Bu nedenle bende gayet sorunlu olan 11.10 diğer arkadaşlarda belki de mükemmeldir. En iyisi deneyip kendi donanım ve zevkimize uygun olanı seçmek. Başlangıç için Ubuntu, Mint, Pardus iyidir. Lakin demek istediğim en iyisi bunlar değil. Kolay gelsin.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Hocam haklısınız çoğu Unity'i beğenmediği için karalamışlar.

ahsen2

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
2
bu da benden sana kıyak olsun. pclinuxos2009.6 bunu kur.daha yeni sürümü var deme sakın .özellikle onu yazdım.en sorunsuzu bu.ubuntudan mintten hepsinden iyidir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ubuntu iyidir güzeldirde eğer linuxa özgür güvenilir yok efendim çıkarsız diye geliyosan ubuntuya bulaşma ubuntu ticari amaç güden bu yüzdende linux vakfının dışladığı bir işletim sistemi bak hatta ticari işletim sistemlerinde görülen kötü amaçlı yazılımlar ubuntudada görülüyor