Hangi Linux Sürümü

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Arkadaşlar oyun ve adobe için hangi linux sürümünü kullanmalkıyım ya da linux ve windowsu bi arada nasıl kurabilirim win 7 ultimate yüklü denmee amaçlı linux kurmak istiyorum en stabil sürüm hangisidir

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
şu soru şeklinden bile anlatmak o kadar zor ki :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
En kolayı hangisi ise. Ya ubuntu, ya da pardus derim.

e-mcani

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en iyisi ve kolayı ubuntu. ubuntu'nun "wubi" adında (windows ubuntu installer) yükleme dosyası var. onunla çok kolay bir şekilde yükleme yapabilirsin. harddiski bölmene gerek yok. kendisi yüklerken bölüyor. daha sonrada herhangi bir programmış gibi program ekle-kaldırdan kaldırabiliyorsun ve hiç bir iz bırakmıyor. yüklerken böldüğü harddiskide kurulum öncesindeki gibi birleştiriyor. yani ubuntuyu windows'un yanına bir programmış gibi yükleyip kaldırabiliyorsun. ve windowsun içine kurmuyor . yine bilgisayar açılışında sana hangi işletim sistemini seçmek istediğini soruyor. ubuntu wubi'yi tavsiye ederim. bu arada oyun ve adobe için demişsin. bildiğim kadarıyla adobe uygulamalarını ve windows oyunlarını normalde linux'ta çalıştıramıyorsun ancak yine bir linux uygulaması olan "wine" programıyla yükleyebilirsin (bazı windows uygulamalarını). "wine" uygulaması için: http://www.winehq.org . ubuntu'yu bahsettiğim yöntemle kurmak için : http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/windows-installer

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Ubuntu son 11.04 ila dağıttı biraz sen hiç bulaşma ubuntuya beni dinle

cexen

Asistan
Reaksiyon puanı
11
arkadaşım adobe ve oyun için hiçbir linux dağıtımını öneremiyorum maalesef. zira linux sürümlerinin en zayıf yanları adobe programları ve oyunlar olarak sıralanıyor. zaten onlar olsa herkes linux kullanır herhalde :P İyisimi onlar içinse hiçççç bulaşma derim ben.

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
flash ile bir sorun yok linuxta oyunda oynayan oynuyor ben oynamam ama oynanmıyor değil

X_X_X_X_X

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mint iyidir :) yada sistemi az yesin ama kaliteli olsun diyorsanız Pclinuxos Openbox'ı terçih edebilirsiniz

harun.arslan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
openbox, lxde, xfce enlightement vs.

Hızlı ve yormuyor fakat, masaüstleri çok kısıtlı.

Yeni bilgisayarlar performanslı GNOME ve KDE daha çok tercih ederim.

megatux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş ilk kez kullanacak sizin önerdiklerinize bak ;D
Openbox denen şeyi ben bile kullanırken zorlanıyorum ki yaklaşık 2 yıldır GNU/Linux kullanıyorum
Benim naçizane tavsiyem yüksek grafikli oyunlar için windows da kalması
Diğer kalan herşey için Ubuntu yeter
Ama daha rahat bi kullanım için Zorin OS 5.1 tavsiye ederim
Hem windows 7 ve xp benzeri arayüzlere sahip hemde wine ve playonlinux ile windows uygulamaları rahatlıkla çalıştırılabiliyor
Wine artık güçlendi eskisi gibi değil

Ya da illa oyun diyorsanız siz yine GNU/Linux kurun ama oyun için bir konsol alın daha uygun olur

Karar sizin

Ama illa denemek istiyorum diyorsanız Zorin OS 5.1 tavsiye ederim

http://zorin-os.com/

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
baya geç bi mesaj oldu ama kusura bakmayın kütüphanede linux u gördükten sonra nefret ettim her kütüphaneye gittiğimde küfrediyom ana avrad düz bazen yanımdakilerde duyuyo bakıyolar öyle kusura bakmayın diyorum size bi lafım yok lafım şu b.ktan işletim sistemine (bi de koskoca ünivde wireless yok b.k varmış gibi kapattılar bazı bölümlerin kantinlerinden girebiliyoz dünyanın en berbat okulu dur bizim okul b.ktanlıkta üstüne yoktur)

win7 ye kurban olim berbatmış linux

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
baya geç bi mesaj oldu ama kusura bakmayın kütüphanede linux u gördükten sonra nefret ettim her kütüphaneye gittiğimde küfrediyom ana avrad düz bazen yanımdakilerde duyuyo bakıyolar öyle kusura bakmayın diyorum size bi lafım yok lafım şu b.ktan işletim sistemine (bi de koskoca ünivde wireless yok b.k varmış gibi kapattılar bazı bölümlerin kantinlerinden girebiliyoz dünyanın en berbat okulu dur bizim okul b.ktanlıkta üstüne yoktur)

win7 ye kurban olim berbatmış linux
kendi beceriksizliğimizi sağa sola suç atarak örtemeyiz

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
kendi beceriksizliğim mi shiftdeleteyi açınca makina çöküyo yanlış anlama başka siteler açık değil sadece SDN 3 5 kere zar zor girebildim onda da sadece anasayfaya yeni sekmede aç diyorum linki pc kafayı yiyo sadece bu değil bi klasörü açmak istiyorum yarım saatte açmıo bu belki pc özelliklerinden kaynaklanabilir ama ben anlamam aynı hatta daha düşük sistemli xp yüklü pc bunun kadar kasmıyosa ben küfrederim öylesi sisteme hem linux un avukatı mısın savunuyon sevmek zorunda mıyım

hepsi bir yana 2 ay önceki konuya cevap vermenin mantığı ne ben onu anlamadım

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
kendi beceriksizliğim mi shiftdeleteyi açınca makina çöküyo yanlış anlama başka siteler açık değil sadece SDN 3 5 kere zar zor girebildim onda da sadece anasayfaya yeni sekmede aç diyorum linki pc kafayı yiyo sadece bu değil bi klasörü açmak istiyorum yarım saatte açmıo bu belki pc özelliklerinden kaynaklanabilir ama ben anlamam aynı hatta daha düşük sistemli xp yüklü pc bunun kadar kasmıyosa ben küfrederim öylesi sisteme hem linux un avukatı mısın savunuyon sevmek zorunda mıyım
kütüphane de hangi linux yüklü ona göre sana öneri yapayımda bütün linuxları kötü bilme :)

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
fedora olması lazım zaten linux derken ona küfrediyom

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
O zaman linux mint 12 LXDE çıkacak yakın zamanda (şu anda rc sürümü hazır) onu aynı mekinede dene uçar xp'yi bile anmazsın

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
tam olarak çıksın kaspersky sürem bitsin öyle denerim :D üşeniyom biliyon mu