Hangi linux masaüstü

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Finix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangi masaüstü

• Kullanılan toplam oy
    51

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Lİnux for human beings :)

her fikre saygımız var :) ama daha önce de dedim windows şunu şu anki donanımla yapmama izin versin onu da kullanacam.Ama ekran kartımın sürücüsü bile çıkmayacakki win7 için nası kullanayım :D

mint.png
O ne biçim masaüstü :D

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Tabi boyun ağrısına dayanan varsa :D

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
bende linux kullanmak istiyorum acaba driver falan istiyormu ve hangi versiyonunu tavsiye edersiniz.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Hayır drivere gerek yok pardus kulan ubuntu beni pek tatmin etmedi openSUSEde kulanabilirsin.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
daha öncede belirttiğim gibi KDE
bunlar da ekran görüntüleri :

mlnkl.jpg

ve

mlnkl1.jpg

tamam çok güzel ekran görüntüleri bunlar ama bu alınmış sc ler tamamen compiz in özelliklerini gösteren şeyler yani o küpler falan filan hepsi benim gnome da da oluyor :S bana kde nin özelliklerini gösterinki çekeyim kde paketlerini ama yok bi cacıgı gördüğüm kadarıyla gnomela çok mutluyum eskiden kde kullanıyordum amaçok fazla gereksiz ürünle donatılmış ve windows çubuğuna yakın tutulmaya çalışılmış bir çubukla karşılaştım faklı birşey olmalıydı benim için bu yüzden gnome...

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
tamam çok güzel ekran görüntüleri bunlar ama bu alınmış sc ler tamamen compiz in özelliklerini gösteren şeyler yani o küpler falan filan hepsi benim gnome da da oluyor :S bana kde nin özelliklerini gösterinki çekeyim kde paketlerini ama yok bi cacıgı gördüğüm kadarıyla gnomela çok mutluyum eskiden kde kullanıyordum amaçok fazla gereksiz ürünle donatılmış ve windows çubuğuna yakın tutulmaya çalışılmış bir çubukla karşılaştım faklı birşey olmalıydı benim için bu yüzden gnome...

daha önceki mesajlarımı okusaydın benim de Gnome taraftarı olduğumu anlardın; amma ve lakin pardus kullanıyorum.bu yüzden KDE kullanıyorum.Elimde olsun Gnome'ye geçerim.Ubuntu kullandığım zaman çok memnun kalmıştım açıkcası.Pardus Developer'lerine sesleniyorum.Debian da olduğu gibi masaüstü ortamlarını seçebilelim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Kdeye oy verin lan :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
aslında evet :D pencereleri istediğim açıda görmek hoşuma gidiyor.Ama buradaki mesele görsellik olunca windows linuxun eline su dökemez.Mac'i saymıyorum çünkü o zaten donanıma özel.Ben kendi donanınıma uygun şekilde kerneli derlediğim zaman windowstan en az 10 kat hızlı çalışıyor bilgisayar.görsellik açısından benim istediğim bi görev çubuğunu şeffaflaştırmak için bile 40 takla attırmasın bana.

görsellik bi yere kadar eylence amaçlı küpler dönsün masaüstü yansın cevat kibrit çaksın vs. bunlar gelip geçici şeyler windows 7 de görsellik oldukça iyi ve hatta çokda kullanışlı bir taskbar var artık hayran kaldım bunu düşünse düşünse microsoft düşünürdü zaten apple in dock u bile microsoft un taskbarı yanında fasafiso benim için. compiz fusion gnome un veya kde nin default özelliği değil bu demek oluyor ki windows uda benzer yazılımlarla tema desteği verebilirsin

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
HapS compiz için doğru diyorsun.Ama kde bayağı bir görsel ve değitirebilirsin.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
HapS naber yaa görmeyeli çok olmuş :D Ne söyledin bir duyayım :D Kde öneriririm :
ekrangrnts7.png

linuxda masaüstü kullanaciğim zaman yani X e ihtiyaç duyduğumda twm işimi görüyor finix :)

ayrıca bu ticari linux dağıtımı satan büyük firmalar biraz paralarına kıysalarda şu kde ye veya gnome a adam gibi bir arayüz inşaa edecek bir ekip kursalar ne kadar opensource olursa olsun ne kadar tema desteği olursa olsun 100 temadan 5 tanesi adam akıllı gerisi hikaye bu arayüz olayı ciddi bir iş

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Aslında haklısın be temalar çok kötü kendim tasarlıyorum kde-looka sürüyorum kendim bile denemiyorum :) HapS arayüz tabi önemli kde arayüz için en iyisi

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
görsellik bi yere kadar eylence amaçlı küpler dönsün masaüstü yansın cevat kibrit çaksın vs. bunlar gelip geçici şeyler windows 7 de görsellik oldukça iyi ve hatta çokda kullanışlı bir taskbar var artık hayran kaldım bunu düşünse düşünse microsoft düşünürdü zaten apple in dock u bile microsoft un taskbarı yanında fasafiso benim için. compiz fusion gnome un veya kde nin default özelliği değil bu demek oluyor ki windows uda benzer yazılımlarla tema desteği verebilirsin

ben compizi görsellik için değil kullanışlılık açısından beğeniyorum.Ayrıca windowsun taskbarı 98'den bu yana değişmedi.Az renklendi sadece.microsft düşüne düşüne bunu bulduysa tebrik etmek lazım.Extra olarak compiz default özelliği değil ama sisteme tam uyumlu ve çoğu sistemde yüklü geliyor.hem de windowstaki gibi yüksek donanım istemiyor.20 defa söyledim belki forumda biri gelsin şu aero dedikleri çakma efekt kompozisyonunu benim laptopta çalıştırsın.ona da bakarım ara sıra :d