Hangi Laptopu almalıyım.2 seçenek

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Casper notebook almaya karar verdim.Neden casper alıyorsun demeyin lütfen.kararım kesinlikle casper.aynı özellikte bir toshiba almak istesem 4500.benim seçtiğim casper ise 1700-1800 arasında..neden bu kadar fark var anlamadım. :)

1.http://www.casperstore.net/pinfo.asp?pid=2408 1.905,08 TL

2.http://www.casperstore.net/?urun-2239-Casper-Nirvana-CPQ-I740-8M35P.html 1.769,28 TL

Arkadaşlar fiyatına bakmadan lütfen hangi ürün OYUNLARDA daha performanslıdır.
1. 2 GB DDR3 ATI HD5650 Switchhable Ekran Kartı
2. 2 GB DDR3 Nvidia Geforce GT425M Ekran Kartı

1. 8 GB DDR3 1066 MHz
2. 8 GB DDR3 1333 MHz Bellek

1. Intel Core i7-620M, İşlemci Hızı 2.66 GHz, Intel Turbo Boost Teknolojisi ile maksimum 3.33 GHz, 4 MB Intel Akıllı Bellek
2. Intel Core i7-740QM, işlemci hızı 1.73 GHz, Intel Turbo Boost teknolojisi ile maximum 2.93 GHz, 6 MB L3 Cache

Casper Müşteri Hizmetlerini aradım oyunlar için 2. laptobu önerdi.

Anlamadığım 1. laptop neden bu kadar pahalı.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Bencede Casper ucuz olduğuna bakma servisinden çok pişman olursun.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
casper hikaye bak hele nirvana lar

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
niye bunu diyorsunuz ki. aynı intel aynı kingston ram aynı ekran kartı. peki neden almıyım casper ? 3000-3500 lira veremem bu özellikte laptop için.

Reaksiyon puanı
189
Malzemeler çok dandik. Kasa kırılacak zannediyosun eline alınca. İçinde kullanılan malzemelerin hepsi çok kaliteli şeyler değil. Fiyatın bu kadar düşük olmasından anlayabilmen gerekirdi bence...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
İlla bu İkisi mi Olacak Başka Model Marka olmazmı ?

Ben 2 sinide Beğenmedim

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bir casper kullanıcısı olarak almanı önermem her ne kadar fiyatlr cazip görünse de!müşteri hizmetleri çözüm bulmaktan çok uzak.teknik servis berbat.bilgisayarımın ekranında sorun vardı gönderdim 1.5 ay sonra geldi.bu süre içinde de 4 kez aynı sorundan dolayı tekrar tekrar gönderdim.aynı sorundan dolayı 3. gönderimde yeni ürün talep ettim oralı bile olmadılar.parçaları da dandik.kardeşimin dizüstü bilgisayarının kasası çatlamış,benimki de kenarlardan kırılmaya başladı.ama yine de son karar senin

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
3 sene önce Exper de alma demişlerdi..flight simulatorundan GTA sına kadar her türlü oyunu saatlerce oynadım.Şu an laptop elimde sapasağlam.1 defa garanti gördü o da benim hatamdan BIOS update yapmaya çalışırken anakartı uçurdum :)

neyse 1. laptop mu yoksa 2. mi ? :D

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 22:59 ----------

İlla bu İkisi mi Olacak Başka Model Marka olmazmı ?

Ben 2 sinide Beğenmedim

bu özellikte başka marka model önerin varsa buyur

eskibirkullanici

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yaklaşık 1 yıldır Casper laptop kullanıyorum ama zar zor 1 yıldır ha bozuldu ha bozulcak :D İnanılmaz derecede ısınma sorunu var. Sana tek tavsiyem Casper almaman. Nedeni saymakla bitmez.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ucuz mal alıcak kadar zengin değilsen casper alma

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yaklaşık 1 yıldır Casper laptop kullanıyorum ama zar zor 1 yıldır ha bozuldu ha bozulcak :D İnanılmaz derecede ısınma sorunu var. Sana tek tavsiyem Casper almaman. Nedeni saymakla bitmez.

hangi modelini almıştın.link atarmısın.inceleyelim

hangi marka ram kullanıyorsn

gezegen

Profesör
Reaksiyon puanı
37
1. gayet güzel bu teknoloji ürünleri bıraz şans 2 yıl önce bir sony vaio 300 tl ye servise anca sattım bu yılda lenovo y550 le çebelleşiyorum yolum bir istanbula düşsede servise götürsem diye bekliyorum

casper hiç kullanmadım nasıldır bilmem ama elimde çin malı bir cep var 2 yıldır bozulmadiki bahane edip n8 alayım anna yani

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
ben aldım kullanıyorum cpq serisinden..servistende son derece memnunum öyle her teknik servism diyene gitmeyeceksin evet her ilcede vaar ama sen bölge müdürlüğünün teknik servisine gideceksin ben ankarada öveclerdekine gittim gayet mükemmeller insanlar anakart arızası vardı 15 dakikada halledip verdi adam makinayı geri bu kadar basit nasıl davranırsanız öyle davranırlar size ha birde su var ben sorunumu videoya aldım sorunum bu dedim servisse gönderince serviste cihaz test süresine giriyor yani sorunu bir sekilde gösterecek video yada fotografınızda olsun ne gerek var derseniz benim anakart arızası bir iki günde bir oluyordu ama bu adamlarda denk gelmedi hiç adamlarda dogal olarak sorun görmedik diyorlar bende sorunu videoya alıp götürdüm 15 dakikada değiştirdiler :) alacaksanda casperstoreden alma vatannotebookun kdv indirimi kampanyalarını kovala 200 tl kadar kar edersin

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
casper öğleden sonra çalışmıyor arkadaşım :)

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
:D sen nereye gittin bilmiyorum ama 6ya kadar acıklardı :D

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32

alidiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Casper alma diye millet feryat ediyor :)
Ama bence al bunu 4 yıldır casper kullanan ve daha hiç servise arızadan dolayı bilgisayarı göndermemiş biri olarak söylüyorum. Her elektronik üründe ve diğer şeyleride ne kadar hor kullanırsan o kadar çok arıza oluşur. Yorumlardan birinde kasa çatladı diyor çok merak ettim nasıl olmuşta çatlatmış kasayı. Bu arada casperların çoğu modelinde (benimki de dahil) Toshiba sata HDD kullanılıyor ram olarakta Quimonda kullanılıyor.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
huh ?

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:14 ----------

casperin bu ürünlerde kullandığı ram markasını biliyormsn ?

casper NANYA kullanıyor ben arka kapagı söktüm orada gördüm ve everestte de yazıyor

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
casper NANYA kullanıyor ben arka kapagı söktüm orada gördüm ve everestte de yazıyor

gördüğünüz gibi tek fark ram ve anakart.peki bu 2 farklılık için 2000 lira fazla ödeyip diğer tüm özellikleriyle aynı olan toshiba almak ne kadar mantıklı

---------- Post added at 01:12 ---------- Previous post was at 01:09 ----------

Casper alma diye millet feryat ediyor :)
Ama bence al bunu 4 yıldır casper kullanan ve daha hiç servise arızadan dolayı bilgisayarı göndermemiş biri olarak söylüyorum. Her elektronik üründe ve diğer şeyleride ne kadar hor kullanırsan o kadar çok arıza oluşur. Yorumlardan birinde kasa çatladı diyor çok merak ettim nasıl olmuşta çatlatmış kasayı. Bu arada casperların çoğu modelinde (benimki de dahil) Toshiba sata HDD kullanılıyor ram olarakta Quimonda kullanılıyor.

Bende merak ettim nasıl çatlamış o bölgeler :D yine kullanıcı hatası..laptop niye çatlasın durduk yere.

bir de şu var.casper şu anda türkiyede en fazla bilgisayar satan şirket..buna paralel olarak casper bilgisayar alıp da şikayetleriyle forumları inletenlerin sayıları da doğal olarak fazla olması gerekir ? değil mi ?

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
yahu merak ediyorum neden her casper alana casper alma şudur budur diyorlar tamam firmanın geçmişinde kötü bir izlenim var bu kabul edilebilirlik neden diğer firmalara oldugu kadar casper a gösterilmiyor anlayamıyorum.ben bu serinini bir ürününü kullanıyorum biri calındı gitti yeniden aldım hiçbir sorun yok olanıda görmedim cevremdeki iki üc kişiyede aldırdım hala sorunsuz ha bi bende oldu o da benim yüzümden su döktüm üzerine anakart arızalandı ama su döküldüğünü farketmediler :) adamlar değiştirdiler anakartı ve iki üst model olan yani 8mb önbellek e sahip anakart taktılar neden bu kötüleme bu seriden cihaz alıpta elinde patlayan varsa konussun lütfen bilelim bizde

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
kardeşimin exper laptobu 3 kez garantilik oldu. 1. sinde BIOS update yaparken kartı uçurmuş ki exper hemen anakrtı değiştirdi.2. sinde ben kendim klavye bölümüne yanlışlıkla cola döktüm DVD si iş görmez oldu onu da garantiden itirazsız değiştirdiler..3. sünde de laptobu bir telefon görüşmesinden sonra sinirimden çarpmıştım :D bu sefer hardisk bad sector hatası verdi yine garantiden hemen değiştirdiler..

Ama halâ exper mi uzak durun diyorlar .yahu hiç kullandınız mı merak ediyorum ? :)

Tmam paramız olsa da toshiba olsak aynı özellikte iş gören ama sırf malzemesi kötü,çok ısınıyor, gibi ucuz bahanelerden dolayı sırf hava olsun diye toshiba almak BENCE gereksiz.

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
bence ilk model elektrikli otomobil misali pahalı ama yakıtı ucuz gibi :D

o yüzden pahala cünkü ekran kartını gerektiğinde kullandıracak sana harddisktede bu mantık işliyor yani enerji tasarrufu amac pil süresini uzatmak o yüzden pahalı ama şu iki secenek yani entegre ve onboard kart secenegi mükemmel :) ısınmayıda azaltır durduk yere ısınmaz makina sırf ekran kartı calısıyor diye.. ilk modelin tek eksi yanı bu sisteme 4mb önbellek koymak olmus diğer sistemlerde 8mb bulurken anlamadım..

ikincide ise su an benim kullandıgım makinayla aynı sistem sadece ekran kartı bir üst model yani ben 5 ay önce 1799 a almıstım electrowordden sen şimdi daha ucuza alırsın casperstoreden alısveriş yapma baska magazaları gezmelisin

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
yok ordan almıcam..akrabamın casper mağazası var.casper bayiliği yani..oradan alıcam hem benden kârını da almıyacak o yüzden biraz daha ucuza alıcaz.

senin makina hangisi..link atarmısın

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
casper storede linki kaldırmıslar 335m ekran kartına sahip olan i7 işlemcili

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Peki hangi oyunları hangi kalitede oynayabiliyorsun ? mesela cod black ops oynadın mı hiç ?

ekran kartlarını geforce GT 425M olarak değiştirmişler

hakan_uu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende casper kullanıyorum aslında fiyat-performans açısından çok iyi,bende laptopumdan memnunum ama benimkinin biraz ısınma problemi var inş. sen alırsan öyle bi problemin olmaz.Ayrıca 1. laptopun aynısını arkadaşıma aldık oda senin gibi o 2 laptop arasında takılı kalmıştı :) Ama 1. laptopun işlemcisi daha iyii ;)