Hangi işlemciyi almalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ea-GTR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 200 tl lik bütçem var , buna uygun olarak alabileceğim en ucuz ve en hızlı işlmci hangisi olabilir , özellikle oyunlarda kasmayı önlemesini istiyorum...
sistemim
1.50 gb ram
pentium 4 3.06 ghz
nvidia 9400gt 1gb
400w p.supply

anakartım : gigabyte GA-81945GZME-RH

bu sisteme en uygun işlemciyi almak istiyorum
yardımınız için teşekkürler. :)

morglin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gigabyte ın sayfasını biraz kurcaladım direk bu kodda bir anakart desteği bulamadım ama 1 harf farklıları var yani aynı seriler. Pek destek kalmamış bios güncellemesiyle ilk çıkan core 2 duo ları çalıştırabilir gibi duruyo mesela core 2 duo E4700 ama işin gerçekten kolay değil üretilmiyor bu işlemciler artık belki biyerlerde stoklarda kalmıştır 1 tane ama işin gerçekten çok zor, hem işlemci oyunlarda öyle çok büyük bir etken yapmaz kasma durumuna ben senin yerinde olsam işlemciyle hiç uğraşmazdım giderdim lokal bi bilgisayarcıya bi 9600GT sorardım onu alırdım 400W ta güç kaynağı varmış zaten o zorla bulacağın işlemciden çok daha etki eder ekran kartı oyunlarda

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
zaten ekran kartını yeni aldım , 9400gt 1gb , ekran kartı gıcır gıcır taş gibi çalışıyo
elimde 200 tl var , amacım bilgisayarın hızını dahada arttırmak
şu anda p4 3.06 ghz kullanıyorum ama işlemciden tam olarak istediğim verimi alamıyorum.
yani şimdi kafama göre gidip normal bi core 2 duo alsam anakarta taksam çalıştırmazmı?

bu araada anakart modelini yanlış yazmışım , o H harfi E olacakmış..
eğer işlemciyle olmayackasa donanım açısından bilgisayarımı çok daha hızlandırmak istiyorum, bilgisayarda crysisi en düşük ayarda oynayabiliyorum ancak görüntü kalitesini yükselterekte rahatlıkla oynayabilmek istiyorum..
Yardımlarınız için teşekkürler...