Hangi iphone?

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
İphone se 2020 ile iphone xr arası acayip kararsız kaldım,iphone xr kullanan var mı, malum iphone 12çıkıyor iphone xr eskide mi kaldı? İşlemcisi hala iyi midir iphone se 2020yi istiyorum ancak ekran konusunda takıldım. Yardım edin lütfen bu iki telefondan birini kullananlar belirterek cevaplarsa sevinirim

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
iPhone SE'nin bataryası çok rahatsız eder, bence XR al.

SE'de dünyanın en güçlü mobil işlemcisi var diye reklam yapıyor Apple fakat telefon yarım günü zor çıkartıyor. iPhone 7 kullandım 4 sene, zamanında 7 plus almadığım için çok sövdüm kendime :D dünyanın en güçlü mobil işlemcisi, batarya olmadan bir ota yaramıyor kısacası XR al derim. Bütçeni zorlayabilirsen ikinci el iPhone 11 de bakabilirsin hatta

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Xr 2 yıla yaklaştı artık ama hala güçlü bir donanıma sahip. Eğer boyut sizin için önemli değilse yeni jenerasyon bir cihaz almak daha mantıklı.

@Sıradan Kullanıcı
Hocam aralarında 1 nesil işlemci farkı hariç hiçbir farklılık yok. Bataryası çok rezil eder SE'nin, ben çok gereksiz bir cihaz olarak görüyorum. İçinde harika bir yonga seti var fakat enerjisi yok. Cidden büyük rezalet 5300 TL vermeye katiyen değmez bu cihaz.

Özetle iPhone SE batarya testlerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, ki bu batarya daha yıpranacak. 1 sene sonra kondisyonu düştüğünde elinde şarj aletiyle gezmeye başlar arkadaş.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Hocam aralarında 1 nesil işlemci farkı hariç hiçbir farklılık yok. Bataryası çok rezil eder SE'nin, ben çok gereksiz bir cihaz olarak görüyorum. İçinde harika bir yonga seti var fakat enerjisi yok. Cidden büyük rezalet 5300 TL vermeye katiyen değmez bu cihaz.

Özetle iPhone SE batarya testlerine bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız, ki bu batarya daha yıpranacak. 1 sene sonra kondisyonu düştüğünde elinde şarj aletiyle gezmeye başlar arkadaş.
Rezalet demeyelim bence. Günlük kullanımda rahatlıkla günü çıkarır. Konuya bir göz atın.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Rezalet demeyelim bence. Günlük kullanımda rahatlıkla günü çıkarır. Konuya bir göz atın.

Oyun oynamadığını not düşmüş :) bataryası rezalet seviyededir, iPhone 6/7/8 kullananlar bilir.
Kesinlikle XR tercih edilmeli kanaatindeyim

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Oyun oynamadığını not düşmüş :) bataryası rezalet seviyededir, iPhone 6/7/8 kullananlar bilir.
Kesinlikle XR tercih edilmeli kanaatindeyim
SE ile Xr arasında max. 1 küsur saat bir pil farkı oluyor yani XR'ında pili ağam şahım değil :)
İşin içine yüksek grafikli oyun girdiği zaman Xr'da çok iyi bir pefromans sergilemez, emin olun.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İphone se 2020 ile iphone xr arası acayip kararsız kaldım,iphone xr kullanan var mı, malum iphone 12çıkıyor iphone xr eskide mi kaldı? İşlemcisi hala iyi midir iphone se 2020yi istiyorum ancak ekran konusunda takıldım. Yardım edin lütfen bu iki telefondan birini kullananlar belirterek cevaplarsa sevinirim
Xr ın Se 2020 ye göre ekran büyüklüğü ve batarya performansı dışında bir artısı yok.Se 2020 A13 bionic işlemcisi ile ömrü uzun bir cihaz.Batarya konusunda yarım günü çıkarmaz diyenler olmuş.?? Bu cihazda verimlilik konusunda çok iyi olan A13 bionic işlemci ve ekran kapandığında fazla pil tüketimi yapmayan ios yazılımı var.Bu cihaz normal kullanımda (oyun yok) günü her türlü çıkartıyor.İki cihaz arasında Güncel işlemci,daha iyi kameraya sahip,tek elle kullanım rahatlığı sunan Se 2020 öneririm.

MBilgin27

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Eğer iPhone 7-8 kasasından şikayetçi değilsen se al ama diğer türlü xr da alabilirsin bence uzun süre güzel iş görür ikiside

Reaksiyon puanı
8,191
iPhone SE'nin bataryası çok rahatsız eder, bence XR al.

SE'de dünyanın en güçlü mobil işlemcisi var diye reklam yapıyor Apple fakat telefon yarım günü zor çıkartıyor. iPhone 7 kullandım 4 sene, zamanında 7 plus almadığım için çok sövdüm kendime :D dünyanın en güçlü mobil işlemcisi, batarya olmadan bir ota yaramıyor kısacası XR al derim. Bütçeni zorlayabilirsen ikinci el iPhone 11 de bakabilirsin hatta
Yarım gün mü? 6 saat ekran süresi veriyor normal bir kullanımda 6 saat ekran süresi 1 gün çıkartır demek.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Batarya konusunda yarım günü çıkarmaz diyenler olmuş.?? Bu cihazda verimlilik konusunda çok iyi olan A13 bionic işlemci ve ekran kapandığında fazla pil tüketimi yapmayan ios yazılımı var.Bu cihaz normal kullanımda (oyun yok) günü her türlü çıkartıyor.
iPhone 6/7/8 serilerinden bir cihaz kullandınız mı acaba? Cidden merak ediyorum, bu telefon 1 günü falan çıkartamaz arkadaşlar. 4 sene iPhone 7 kullandım hiç 1 tam gün görmedim, enerji verimliliği konusu biraz hikaye.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yarım gün mü? 6 saat ekran süresi veriyor normal bir kullanımda 6 saat ekran süresi 1 gün çıkartır demek.
Pil kondisyonun 95in altına düşünce göreceğim seni :)

sgselcuk

Asistan
Reaksiyon puanı
77

Kamera farkı da var yalnız. Zaten tam ekran olsa 7 8 x xr xs serisini tamamen silip süpürecek diye tam ekran yapmamışlar işte

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
iPhone 6/7/8 serilerinden bir cihaz kullandınız mı acaba? Cidden merak ediyorum, bu telefon 1 günü falan çıkartamaz arkadaşlar. 4 sene iPhone 7 kullandım hiç 1 tam gün görmedim, enerji verimliliği konusu biraz hikaye.
Annemde İphone 8 var.Normal kullanımda günü çıkartıyor.Batarya olayı kullandığın uygulama ile alakalı.Sen saatlerce oyun oynarsan o batarya sana dayanmaz.Annem İphone 8 de safari kullanımı, YouTube dan video,bundle,15-20 dk okey oyunu, WhatsApp konuşmaları yapar günün sonunda yüzde 35 Bataryası kalır.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Eğer ekran sizin için sorun olmazsa iPhone SE 2020 almanızı öneririm. Pil konusunda ise eğer oyun oynamıyorsanız iPhone SE 2020 sizin bir günüzü rahat çıkarır.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Annemde İphone 8 var.Normal kullanımda günü çıkartıyor.Batarya olayı kullandığın uygulama ile alakalı.Sen saatlerce oyun oynarsan o batarya sana dayanmaz.Annem İphone 8 de safari kullanımı, YouTube dan video,bundle,15-20 dk okey oyunu, WhatsApp konuşmaları yapar günün sonunda yüzde 35 Bataryası kalır.
annenle genç bir arkadaşı kıyaslama bence :) kullanım senaryoları çok farklı olacaktır

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
A12 ile A13 arasında ciddi bir performans farkı yok. SE pişmanlıktır :D
Xr o berbat tasarımı ile çok mu iyi bir cihaz? Tasarım olayını geçtim kamerada Se 2020 daha iyi.Batarya dışında Se 2020 her konuda bariz üstün iken nasıl oluyorda Se pişmanlıktır diyebiliyorsun.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Oyun günde 2-3 saat oynarım,sorunda bu zaten.ayrıca aldığım telefonu uzun yıllar kullanacağım için büyük ekran istiyorum aynı şekilde uxun ömürlü olsun diye se 2de istiyorum,işlemci çok farklı olmayacakss xr alacağım,xr ne kadar güncelleme alır

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Xr o berbat tasarımı ile çok mu iyi bir cihaz? Tasarım olayını geçtim kamerada Se 2020 daha iyi.Batarya dışında Se 2020 her konuda bariz üstün iken nasıl oluyorda Se pişmanlıktır diyebiliyorsun.
Sadece batarya konusundan dolayı pişmanlıktır diyorum :D donanım olarak daha güçlü evet hiçbir itirazım yok fakat gücü enerji olmadan kullanamazsın. anlatmaya çalıştığım bu :D

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Oyun günde 2-3 saat oynarım,sorunda bu zaten.ayrıca aldığım telefonu uzun yıllar kullanacağım için büyük ekran istiyorum aynı şekilde uxun ömürlü olsun diye se 2de istiyorum,işlemci çok farklı olmayacakss xr alacağım,xr ne kadar güncelleme alır
XR tahmini 3-4 yıl güncelleme alır.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353

Hocam SE ilr XR arasında 1 nesil fark var. Yani SE iOS18 e kadar güncelleme aldı diyelim, XR iOS17 ye kadar güncelleme alır. SE sadece 1 güncelleme fazla alır yani, batarya performansından dolayı XR alın derim mutlak suretle.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Xr ios 17 ye kadar güncelleme alır.(Tahminim) Xr büyük ekran deneyimi sunan ama kalınlık ve ağırlık konusunda keyif kaçıran bir cihaz.Xr ı eline al kullan derim.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Hiç iphone kullanmadım,telefonlar güncelleme ile yavaşlıyormuş o yüzden xr ileride çok yavaş kalır mı?
Evet, iPhone'larda güncelleme desteği bittikten sonra yavaşlamalar oluyor. iPhone XR'da da 4 yıl sonra yavaşlamalar başlar.

Omereyiol

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam SE ilr XR arasında 1 nesil fark var. Yani SE iOS18 e kadar güncelleme aldı diyelim, XR iOS17 ye kadar güncelleme alır. SE sadece 1 güncelleme fazla alır yani, batarya performansından dolayı XR alın derim mutlak suretle.
Bütcem iphone xr 64gbye kadar çıkabiliyor,bu fiyatada iphone se 2 256gbyi çok rahat alabiliyorum,sizce hafızadan dolayı se alınabilir mi?

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Xr kaba tasarımı dışında çok iyi bir cihaz. Batarya süresi olarak ben ortalama 8 saat ekran süresi alıyordum. Hatta sıkı dur tam 12 saat ekran süresi aldığım bile oldu. 11 pro max ne kadar ekran süresi veriyordur bilmiyorum ama belkide Xr şu an hala bataryası en uzun giden iPhone olabilir. Güncelleme olarak en az 3 yılı daha vardır. Performans konusunu hiç kafaya takma. A12 işlemcisi ve 720p ekranıyla uzunca bir zaman performanslı çalışacaktır.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483
Bütcem iphone xr 64gbye kadar çıkabiliyor,bu fiyatada iphone se 2 256gbyi çok rahat alabiliyorum,sizce hafızadan dolayı se alınabilir mi?
Sizin kullanımınıza kalmış. Eğer 64 GB'ın size yeteceğini düşünüyorsanız onu alabilirsiniz.