emrhyldrm
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 89

Büyük ekran beni cezbediyor ama karar veremiyorum. Aldığım cihazı uzun süre kullanmak istiyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
21 inch olanda 5k ekran yok sanırım o yüzden paranız varsa 27 inch olanı alın. Verdiğiniz fotoğrafta 27 olanın 8 GB rami var en az 16 gb alın.
Genede imac kullanıcılardan bilgi alın ama ne amaçla kullanıcaksınız bunuda yazarsanız daha iyi yardımcı olurlar
5K ekran olana zaten bütçem yetmiyor. Maximum 5000-5250 gibi bütçem var. Havale ile ve eğitim için mac fiyat biraz daha düşüyor . Ne için kullanacağıma gelirsek. Öyle evde kullanacağım işte. Yüksek grafikli oyun falan oynamam. Photoshop vb programlarla işim yok. Artık MAC kullanmak istiyorum. Yaş 30 oldu.![]()
Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Ama ben artık masaüstü bir Mac kullanmak istiyorum. OS X deneyimini yaşamak istiyorum. Laptop düşünmüyorum çünkü diğer şeyler için iPad Air yeterli oluyor. Dediğim gibi aldığım cihazın beni uzun bir süre idare etmesini istiyorum. Mesela yeni çıkan mac mini'ye en yüksek konfigürasyonu yaptığım zaman fiyat şu şekilde oluyor. Yeni mac mini'de sonradan RAM upgrade yapılmadığı için en yüksek kapasiteyi seçiyorum.Ben havale ile eğitim için mac satın alın kısmından almayı düşünüyorum.Grafik tasarımcıyım,
Ben alacak olsam (şöyle bir donanım düzenlemesi yaptım ve fiyat 12.000 tl sınırını geçti) 27" olanını alırdım,
Çünkü ne kadar ekran benim için o kadar iyi ama normal bir kullanıcının 27" bir cihaz alması akıl kârı değil bir kere... çünkü 21" de bir ev kullanıcısı için fazla.
Şu an 15" macbook pro kullanıyorum ve maclerin çoklu ekran desteği benim en çok işime yarayan özelliği.
Donanıma bakıyorum:
1 gb ekran kartı,
16 gb ram,
256 (550 okuma 550 yazma hızı)
Bu donanım ile ben ne işler yaptım şaşırırsın... onlarca metrelik baskı işleri de yaptım web sitesi de tasarladım vs vs
Diyeceğim o ki;
evde mac kullanmak istiyorum yaş 30 oldu diyorsan (oyun azda olsa oynayacağını söylüyorsun -ben hemen hiç oynamam-)
bence mac almanıza bile gerek yok...
Ama illa almak istiyorum diyorsanız benim size farklı bir tavsiyem olarak yakında retina ekranlı macbook air çıkacak,
Sizinle benzer davranışlarda bir arkadaşım var ona aldırdık ve çok memnun kaldı... Fiyatı da gayet uygun...
Tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim. Ama ben artık masaüstü bir Mac kullanmak istiyorum. OS X deneyimini yaşamak istiyorum. Laptop düşünmüyorum çünkü diğer şeyler için iPad Air yeterli oluyor. Dediğim gibi aldığım cihazın beni uzun bir süre idare etmesini istiyorum. Mesela yeni çıkan mac mini'ye en yüksek konfigürasyonu yaptığım zaman fiyat şu şekilde oluyor. Yeni mac mini'de sonradan RAM upgrade yapılmadığı için en yüksek kapasiteyi seçiyorum.Ben havale ile eğitim için mac satın alın kısmından almayı düşünüyorum.
![]()
Şimdi bu parayı mac mini'ye verene kadar biraz daha sıkıp yukarıdaki 21.5 inc olan modeli alabilirim. Peki size 2 sorum olacak mümkünse. Yukarıda belirttiğim 21.5 inc olan model beni ne kadar süre idare eder ? Birde depolama seçeneği olarak 1TB fusion drive mı yoksa 256gb ssd mi tercih etmeliyim?
Teşekkür ederim. 21.5 inc olanda karar kılacağım büyük ihtimalle.Bu mac olayı çok ilginç bir durum çünkü aldığınızda pc gibi 2 sene sonra yenileme ihtiyacı duymuyorsunuz,
Çünkü işletim sistemi oldukça stabil (benim mac retina öncesi kasa 2 yıl oldu neredeyse alalı) şişme donma vs yaşama ihtimaliniz zannetmiyorum ki olsun ama bir sorunu olursa bilin ki ondan çok çekersinizpatronun 27" makina ramlerden dolayı sürekli sorun çıkardı 1 ayda çözdü sorunu
)
Mac mini almanızı tavsiye etmem zira fiyat performans olayına bakıyorum da sizinde dikkat ettiğiniz hususlardan dolayı pek mantıklı görünmüyor... yanına alacağınız ekran vs ile ohoho oluyor olay...
Bu saatten sonra alacağınız cihazda dikkat etmeniz gereken husus SSD olması...
Fusion drive da hızlı sayılabilir bir sistem ama bence en iyisi ssd disk... 250+ kesinlikle yeterli filmleri vs harici diskte tutarsınız olur biter mobil bir cihaz almayı düşünürseniz size sessiz bir makina + 7 saate varan pil ömrü sunacaktır.
Tekrar 21" cihaza dönecek olur isek:
3.1-3.9 ghz i7,
16 gb 1600 mhz ram
1 gb ddr5 ekran kartı
256 Gb SSD
herhangi bir sorun çıkarmaz ise sizin kullanım şartlarının değişmeyeceği düşünülür ise 10 yıla kadar ömrü var diyebilirim...
Tabi ssd disk bir yerden sonra sıkıntı çıkaracaktır, ekranın da 70.000 saat kadar ömrü olsa bile bu süre 6 yıl gibi düşünülebilinir.
Ki ben 10-15 yıllık çalışan çok mac gördüm...
gidin herhangi bir apple satan yere 21" i karşınıza alın hoşunuza gider ise hemen alın,
Hayırlı olsun.
Şuan Apple sitesinde ''Eğitim İçin Mac Satın Alın'' bölümüne girebiliyorum?@emrhyldrm Bu okul indirimi 11 ekim sondu diye biliyorum ben
Sadece mac deneyimi yaşamak istiyorsanız 27 inch size fazla o zaman. 21,5 inch işinizi görür uzun yıllarca
Grafik tasarımcıyım,
Ben alacak olsam (şöyle bir donanım düzenlemesi yaptım ve fiyat 12.000 tl sınırını geçti) 27" olanını alırdım,
Çünkü ne kadar ekran benim için o kadar iyi ama normal bir kullanıcının 27" bir cihaz alması akıl kârı değil bir kere... çünkü 21" de bir ev kullanıcısı için fazla.
Şu an 15" macbook pro kullanıyorum ve maclerin çoklu ekran desteği benim en çok işime yarayan özelliği.
Donanıma bakıyorum:
1 gb ekran kartı,
16 gb ram,
256 (550 okuma 550 yazma hızı)
Bu donanım ile ben ne işler yaptım şaşırırsın... onlarca metrelik baskı işleri de yaptım web sitesi de tasarladım vs vs
Diyeceğim o ki;
evde mac kullanmak istiyorum yaş 30 oldu diyorsan (oyun azda olsa oynayacağını söylüyorsun -ben hemen hiç oynamam-)
bence mac almanıza bile gerek yok...
Ama illa almak istiyorum diyorsanız benim size farklı bir tavsiyem olarak yakında retina ekranlı macbook air çıkacak,
Sizinle benzer davranışlarda bir arkadaşım var ona aldırdık ve çok memnun kaldı... Fiyatı da gayet uygun...
merhaba bende 1. sinif gorsel iletisim ogrencisiyim sanirim bircok photoshop programi ve cesitli programlar kullanicaz suan bildigim illustrator ve adope programlari kullanicakmisiz okulda imacler var sizce rahat calisma acisindan illaki apple marka bilgisayar mi kullanilir suan killandigim bilgisayar samsung windows8 8gb ram 8gb ssd 1tb hdd gt650 ekran karti sizce yeterli olur mu o tur programlar icin yoksa 256lik ssd ekleyim mi ve son olarak android tabletler bu gibi programlar icerirmi birde samsung 10.1 tabletim var onda pcde kullandigim programlari kullanabilirmiyim simdiden cok tesekkur ederim iyi geceler