Hangi Host/Domain'i almalıyım sorusunun cevabı.

aschil

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Herkese merhaba;
Bu işe yeni girmiş olanların aklına gelecek ilk soru şudur.Nereden almalıyım,hangisini almalıyım,güvenilir midir,sorun yaşamak istemiyorum ben....vs şeklindedir.
Öncelikle Host/Domain alırken ucuz olsun benim olsun,mantığına düşerseniz çuvallarsınız.Hatta ücretsiz varmış ben kapam onu hemen diyorsanız,hiç bulaşmayın.Bu tercihin en ünlü sözü,ucuz etin yahnisi olmaz.
Eğer siz profosyonel olarak bu işe başlıyorsanız ve hiçbir şekilde sorun yaşamak istemiyorum diyorsanız aşağıdaki vereceğim sitelere bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.Bu siteleri bende kullandım ve birçok kişi kullanır,tecrübeyle sabit öneriler bunlar,öyle kafadan sallamıyorum biline :)
Domain konusunda dünya pazarının zirvesinde godaddy vardır,bunu bilmeyen yoktur heralde :) Peki Türkiye pazarında kim var zirvede ? İHS Telekom,bu kurum uzuun yıllardır hizmet verir ve gözünüz kapalı tercih edebilirsiniz ayrıca domain fiyatlarıda uygundur,host hizmetide verir ama fiyatı pahalı olduğu için host almayın diyorum.İsimtescil'de domain konusunda ünlüdür,oldukca da bilindik bir kurumdur.
Domain konusunda rahatız bilindik ucuz siteler var.Şimdi geldik zurnanın zırt dediği yere,hangi Host'u alacam ben sorusuna.
Host için bizim kriterlerimiz,güven,hız,destek,sorunsuz hizmet ve fiyatın uygunluğu.Uyğunluğu diyorum dikkat ederseniz burada 10 Liraya host bulamazsınız bulduklarınızda cırt çıkar çünki.
Favorim;
Turhost,eğer sınırsız host alacam diyorsanız hiç vakit kaybetmeden buradan almanızı tavsiye ederim alanında en iyilerindendir,yarı yolda bırakmaz sizi,hatta şu paketi almanızı tavsiye ederim,burada sınırsız host paketi var sizi rahat rahat idare eder.
Vargonen,burayı denemedim ama tanıdığım isimler buradan alışverişler yapar ve olumsuz yorum yapan görmedim.
-----
Verdiğim site adlarını uzun uzadıya anlatmadım,bunlar en sayğın siteler,ayrıca bu kurumlarda binlerce site barınır kendileri alanında uzmandır.

Benim kendi tecrübelerim ve en memnun kaldığım sitelerin isim/adreslerini verdim size umarım yeni başlayacak webmasterlara faydam dokunur.

Esen kalın.