Hangi Güvenlik Programlarını Kullanmalıyım?

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Merhaba :)

Az önce PC'ye format attım :D Güzel bir kombinasyon düşünüyorum :)
Güvenlik duvarı olarak Online Armor veya Comodo'yu düşünüyorum.
Av'deyse biraz kararsızım.

Kampanyalardan Online Armor ve Emsisoft Antimalware aldım :D (zaten Armor'u düşünmemin nedeni :D )
Antivirüs konusunda da önceki kampanyalardan var lisanslar :D

Bilgisayarı pek kasmasını istemiyorum.Arada alışveriş-kredi kartı işlemleri yapıyorum :D

Teşekkürler arkadaşlar

(Güvenlikte genelde kombinasyon kullanmadığım için bilmiyorum.Genelde IS kullanırdım :) yardım ederseniz sevinirim)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
bende de var o lisanslardan :D

bence direkt online armor ve emsisoftu kur keyfine bak. hiç sorun yaşatmaz:) online armor her antivirüsle kolay kolay anlaşamayabiliyo :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Kendi düşüncemi paylaşayım, öncelikle bilgisayarınızı web hosting gibi yada web üzerinden ulaşılabilir bir iş için kullanmıyorsanız windows haricinde ek bir güvenlik duvarı önermiyorum. Standart işler için kullanılan bir bilgisayar için windows güvenlik duvarı yeterli olacaktır.
Anti-virüs konusunda ise, uzun süre avast kullandım. Olduça hafif ve bir çok koruyucu bileşeni var. Virüsleri bulma ve temizleme oranında başarılı. Avastın ardından 1 ay kadar microsoft essential security kullandım. Sadece antivirüs konusunda iyi olan bir yazılım ancak fazladan bir bileşene sahip olmadığı ve yeterli korumayı sağlamadığını düşündüğüm için birlikteliğimiz kısa sürdü. Eğer hafif ve sadece antivirüs konusunda iyi olan bir yazılım arıyorsanız düşünebilirsiniz. Şuanda AVG kullanıyorum. Bilgisayarı kasmıyor, bir çok koruma bileşeni var. Virüs bulma ve temizleme konusunda avast ve microsoft essential security den daha iyi. Onların bulamadığı bazı virüsleri buldu ve temizledi.
Ancak bunlar haricinde bir antivirüs arıyorsanız Panda Cloud Antivirüsü deneyebilirsiniz. Pandayı henüz deneme şansım olmadı ancak olumlu yorumları var.

Yazım biraz uzun oldu umarım son zamanlarda denediğim antivirüs yazılımları işinizi görür :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
AVG'yi fazla tavsiye etmiyorum :) geçmişte iyi anılarımız olmadı :) 2011 sürümünde de tek değişen görselliği:)

shiftdeletenet.jpg

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
AVG'yi fazla tavsiye etmiyorum :) geçmişte iyi anılarımız olmadı :) 2011 sürümünde de tek değişen görselliği:)

Ben o testlere değil kendi deneyimlerime güvenirim. O testlere bakıp kesin sonuç çıkarmak yanlış olabiliyor :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Ben o testlere değil kendi deneyimlerime güvenirim. O testlere bakıp kesin sonuç çıkarmak yanlış olabiliyor :)

testi sadece fikir versin diye koydum. Üstteki mesajda dediğim gibi avg ile daha önce baya sıkıntı yaşamıştım :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Ben Kis2011 den başka güvenlik yazılımı kullanmam yetiyorda artıyor bile

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
testi sadece fikir versin diye koydum. Üstteki mesajda dediğim gibi avg ile daha önce baya sıkıntı yaşamıştım :)

Aslında şimdi daha dikkatli baktım da o liste ne listesi anlamadım. Trustport, Eset'ten üstün gelmiş. Hadi onu geçtim Microsoft AVG den üstün gelmiş yoksa ben mi yanlış görüyorum :)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@Shadowknight
Teşekkür ederim,Antimalware'ı kurdum az sonra Online Armor'u da kuracağım :)
Bir de Norton AV+Online Armor kasar mı?İyi kombinasyon olduğunu okudum da

@özkanbey
Bilgisayar kişisel :) MSE'yi kullandım ama evet,biraz gelişmesi gerekiyor.
Panda biraz kasmıştı,ondan 2012 sürümüne belki :)
AVG'de olabilir ama daha iyileri de yok mu?

@REDFOKS
Hocam formattan önce KIS kullanıyordum.Online Armor daha detaylı olduğu için ona geçmeyi düşündüm.Yoksa Kasper iyidir :)
Ama ikisi kasar diye bir de KAV'ın lisansı yok da :D

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
@Shadowknight
Teşekkür ederim,Antimalware'ı kurdum az sonra Online Armor'u da kuracağım :)
Bir de Norton AV+Online Armor kasar mı?İyi kombinasyon olduğunu okudum da

@özkanbey
Bilgisayar kişisel :) MSE'yi kullandım ama evet,biraz gelişmesi gerekiyor.
Panda biraz kasmıştı,ondan 2012 sürümüne belki :)
AVG'de olabilir ama daha iyileri de yok mu?

@REDFOKS
Hocam formattan önce KIS kullanıyordum.Online Armor daha detaylı olduğu için ona geçmeyi düşündüm.Yoksa Kasper iyidir :)
Ama ikisi kasar diye bir de KAV'ın lisansı yok da :D

kesin nevrans'tan duymuşundur :D

bence aynı firmanının iki ürününü kombinasyon olarak kullanmak daha mantıklı:) çakışma, performans gibi sorunlara sebep olma ihtimali çok düşük olur :)

benim avira lisansı var şimdilik bitince onlinearmor ve emsisoftu kurucam :)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Dur ya sayfaları karışrıdım :D
Ya neyse ne ben önerimi yaptım. umarım arkadaşın işini görür.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
@ozkanbey, hocam microsoft'u o kadar küçük görme. bi antivirüse göre fazlasıyla koruma sağlıyor. veritabanı da çok iyi :) denemeni tavsiye ederim :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
@Gold Eagle

Zaten güvenlik yazılımını korsan kullanmak virüsü içeri sal otlasın gibi bir şey oluyor :D ama Kav Kis varezde en çok bulunan keylerdir.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
@ozkanbey, hocam microsoft'u o kadar küçük görme. bi antivirüse göre fazlasıyla koruma sağlıyor. veritabanı da çok iyi :) denemeni tavsiye ederim :)

denedim. 1 ay kadar. Ama dediğim gibi diğer anti virüslere göre fazla sade ve güven vermedi bana. Tabi kötü de değil virüs bulma konusunda iyi ancak yeterli görmediğim için bıraktım. Ama AVG den daha iyi olmadığı konusunda eminim :)

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
ben norton av 2011 ıle onlıne armor premıum kullanıyorum formattan sonra bunları yukleyın hıc kasma nette sörf sorunu sıstem cakısması yasamıyorum yanına emısoft yukleyın ama pasıf olsun ayda bır kere taratın kolay gelsın

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
KİS 2011 İnternet Security başka bir şeye gerek yok

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
kıs 2011 guvenlık duvarı onlıne armor premıum kadar ıyı degıl