Hangi ethernet kartı güzel

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mrb arkadaşlar.Gigabyte bi anakartım var.Ethernetim sanırım sorunlu.Driverını yüklüyorum görüyor tanıyor kuruyor ama,ne XP NE WİN7 NE WİN8 de ethernetle bağlanamıyorum nete çünki sürekli ünlem işareti veriyor.Forumda araştırdım aradım bi çok çözüm önerilerinizi de uyguladım ama nafile..
Heralde dedim ethernet kartında sorun.
Tam anlamıyla çalışıp çalışmadığını da bilemiyorum ki.
Neyse bana bir ethernet kartı lazım harici.Onboard bendeki.
İşlemci : intel i3 series 3.20 ghz
Ram: 4 gb
Ekran kartı: 1gb (128bit)
Özellikleri verdim ama bilmiyorum gerek varm ıydı.
Kullanılışlı bir ethernet tavsiye eder misiniz?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi eminmisin ethernet kartında sorun olduğunda başka bir ethernet kartı takıp deneme imkanın varsa iyi olur

ve anakartında pcı girişi varmı tam adını sölermisin anakartının

eğer varsa pcı girişi

10/100
http://www.vatanbilgisayar.com/Netw...ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=37553

http://www.vatanbilgisayar.com/Netw...ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=43769

gigabit

http://www.vatanbilgisayar.com/Netw...ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=43770

http://www.vatanbilgisayar.com/Netw...ethernet-karti/productdetails.aspx?I_ID=61364

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartımın modelini tam yazıyorum ;
ga-h55m-ud2h anakart bu yorumunu size bırakıyorum çok anladığım söylenemez

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sıkıntı yok 2 tane pcı girişin var istediğini al hepsi uyar

şimdi sen gigabitle 100mb ne farkı var dicen hmen sölim eğer internetin gigabit değilse hiç fark etmez al gitsin ki değildir eminim :D

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Tamam tşk.ederim iyi oldu bu:)
Ayrıca harici ekran kartı var ama bu ethetnetin bi üstünde sıkıntı olur mu takarken vs..

internet olayı ise sınırsız 8 mbgit

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
ekran kartı max . bi portu kapatır bi altakine olur . tabi kartın çok büyük değilse istersen kartın adınıda söyle

internet olayında sıkıntı yok bendede aynısı laptopda gigabit var aynı hız masaüstünde 100mb var aynı hız

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı ise ati hd3850 1 gb.biraz büyükçe bişiy ama bilmiyorum artık.
unutmadan win 8 de driver sıkıntısı olur mu peki bu 100'lük ethernet kartı

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
şimdi sen ethernet kartı ile ilgili neler denedin belkide çözülcek birşey

ekran kartının resmini atsan iyi olur ama 2 portuda kapatcak kartı o zmnlar yoktu bence bi sıkıntı olmaz

win 8 de sıkıntı olmaz büyük ihtimalle çünkü hem win 8 kendi tanır hemde win 7 driver var ztn . bide neden win8 kullanıyorsun daha hazır değilki win 8 deneme sürümü win 7 kullan ekime kadar en azından

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok win 8 kullanmıyorum henüz sadece ilerisi için sıkıntı olur mu diye sormak istedim.
ya berk şimdi ben durumu açıkçası tam 1 yıldır çekiyorum yani 1 yıldır ethernet kullanamıyorum.Modem pikatelin eski combomax modemi usb li olan e haliyle ben de usb ile bağlandım bu zamana dek.

daha sonra kablosuz mmodem aldım ethernet grişli tabi ttnetin verdiği modem işte.kullanayım dedim yok.ışıklar full yanıyor driver da yüklü ama sınırlı bağlantı deyip duruyor.xp de de aynı win7 de de.inanır mısın işin içinden çıkamadım yeri geldi günde 15 tane format attım işte sağda solda okuduğum çözümleri denedim olmadı.güncelledim yine yok.işin garip tarafı yani her iki modemde de aynı sıkıntıyı veriyor.ben de hal böyle olunca ethernettedir dedim sorun.kablodada sıkıntı yok ayrıca.başka bi pcyi getirdim denedim çalıştı modemi gördü nete girdi.bizimkisinde tık yok..kaldık ortada:D

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
akıl akıldan üstündür güzel fikir

fakat band genişlği usbden düşer + bulabilcekmi arkdaş

ahada buldum bimeksde http://www.bimeks.com.tr/urun/100723/s-link-sl-u45-usb-den-rj45-lan-ethernet-ceviricisi.aspx

usb ile işim olmasın diye sırf ethernet olayını halledeyim diyorum ben de.
çünki xp de tamam usb ile bağlantı hiiiç fena değil süper.ama vin 7 de öyle dğeil.millet vin7 yi geçti 8 'E yol alıyor biz başımızı xp'den kaldıramaz olduk o da sırf bağlantı sorunu yüzünden.usb ile win7 explorer nerdeyse 5 dakikada gelecek çook aşırı yavaş.o yüzden cazip gelmiyor usb den uzak durmak istiyorum:)usb li ethernet ama olsun yine de gerek yok

kötü durum benimde o tarz durumlarm oldu yinede belki çözülür

daha güncel bi driver dene çünkü yenileri çıkmış http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-h55m-ud2h_10/download/

pek sanmıyorum ama biosda load default yap

aklıma gelen çözümler bunlar.

ethetnet kartıda gelince aslında çok fark etmez istediğini al he bide modemim kablosuzda var diyosun o zmn ucuzundan
http://www.vatanbilgisayar.com/Netw...-n-usb-adaptor/productdetails.aspx?I_ID=58903

açık olmak gerekirse berk,bütün herşeyi denedim ama biosla ilgili hiç bi ayar yapmadım belki de ben denk gelmedim öyle bi çözümü var mı acaba.load default derken standart haline dönüşmesi için de mi bu?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bencede öyle daha ii pcı girişli daha sağlamdır. tabi istersen wireles de yapabilirsin onunla

sen bi o driverı dene belkide çözülcek

hani belkide bi sorun olmuştur diye dedim işte seçenekler belkide olur deneme yanılma

evet dediğin gibi standart hala geri getiriyor

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu daha önce dedenemiştim ama şimdi bi kez daha denedim malesef sonuç aynı.berk benim bi usb wiriless airtesin var kablosuz modemi kursam şimdi hani etherneti görmüyor ya wriless modem görebilecek mi bu halde onu.yani ne bilyim modemde ışıklar full ama ethernete gitmiyor verii vs..wiriless çekip alır mı ki :S denemedim ama bence olur gibi etherneti pcye vermek için kullanıyor sonuçta yanılıyor muyum?düzelt beni

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
dahada olmadıysa boşver bencede

wireless i ayarlaman için ethernet ile bağlanım ayar yapman lzm oda var.

başka pcde denedim çalışıyo diyosan al ethernet kartı en rahatı

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dahada olmadıysa boşver bencede

wireless i ayarlaman için ethernet ile bağlanım ayar yapman lzm oda var.

başka pcde denedim çalışıyo diyosan al ethernet kartı en rahatı

sonuçta sanırım bi ayar yapılacak ve net gerekli modem arayüzü vs..için
peki bunu ethernet değilde zaten net lazımsa eğer;şuanki bağlandığım usb ile yapamaz mıyım?ethernet şart mı?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok önemli değil ben gece ve sabahları rahatsız et beni zaten cnm sıkılıyo :D

yardım etmeyi severim çünkü illa herkesin bilmediği birşey var

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok önemli değil ben gece ve sabahları rahatsız et beni zaten cnm sıkılıyo :D

yardım etmeyi severim çünkü illa herkesin bilmediği birşey var

eyvallah çok sağolll.Ağrıtırım yine bir gün basını merak etme:D
hayırlı günler

TheWorldLord

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam o sınırlı erişim için bi kaç çözüm önerim var:
1-modemin şifrelemesini kaldırın. şifresiz olsun. şifresiz giriyosanız şifreleme sistemini değiştirin veya en iyisi mac filtreleme kullanın.
2-denetim masası>ağ ve paylaşım merkezi> yandaki sekmelerden gelişmiş paylaşım ayarları> ağ bulmayı tüm profiller için kapatın. bilgisayarı resetleyip bi deneyin hocam. dahada olmazsa wifi adaptöründe sorun var diye düşünüyorum

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yok abicim dediklerin ile alakası yok arkadaşın sorunu ile .

bugün benimde başına geldi çünkü çözüm değiştirmekde

ve arkadaş usb ile bağlanıyo wirelesi hiç kullamadı

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam o sınırlı erişim için bi kaç çözüm önerim var:
1-modemin şifrelemesini kaldırın. şifresiz olsun. şifresiz giriyosanız şifreleme sistemini değiştirin veya en iyisi mac filtreleme kullanın.
2-denetim masası>ağ ve paylaşım merkezi> yandaki sekmelerden gelişmiş paylaşım ayarları> ağ bulmayı tüm profiller için kapatın. bilgisayarı resetleyip bi deneyin hocam. dahada olmazsa wifi adaptöründe sorun var diye düşünüyorum

Çözüm önerin için tşk.ler arkadaşım.Ama berkalicanın da dediği gibi sorun çok farklı.

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok abicim dediklerin ile alakası yok arkadaşın sorunu ile .

bugün benimde başına geldi çünkü çözüm değiştirmekde

ve arkadaş usb ile bağlanıyo wirelesi hiç kullamadı

Sana demiştim tekrardan basını ağrıtıcam diye:)Yeniden merabalar berk ali.
Ethernet kartını aldım tp-link 10/100 verdiğin linkteki.
Şimi sorun şu.Ethernet gayet güzel de çalışıyor sorun çıktı ortaya onboard etnerhnette sıkıntı varmış.
Dün alır almaz xp kurulu iken hemen taktım cdsiyle gördü bağlanı sorun yok.Windows 7 ye geçim dedim hal böyle olunca canafar gibi oldu:)güzel dedim.Win 8 i de bir deneyim dedim.Önce sanal bir win 8 kurdum aman Allahım cayır cayır nete de bağlanıyor.Ooo dedim:)).Hemen win 8 geçebilirim artık.Format bitti neyse baktım etherneti otomatik yüklememiş manuel cdsiyle kurayım dedim AHA DA OLAN OLDU DRİVERI YÜKLERKEN HATADA DİYOR Kİ"donanım sürücünüz bulundu ancak,yüklerken bir sorun oluştu"deyip hiç bir şekilde yükleme yapmıyor!!!Kıl oldum ya.Sanal pc de kurarken kurulum esnasında etherneti görüp bağlanmıştı.Bu kez normal kullandığım pc'ye formata gelince kurulum esnasında görmedi sonrasında da manuel kurulum yapınca işte böyle bir hata verdi yani driverı yükleyemedim!!!
Çözüm önerilerine ihtiyacım var...

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bak şimdi xp de tamam 7 de tamam win 8 de tamam olmaz çünkü daha hazır değil emin ol bittiğinde driver otomatik tanır tanımazsa bir şekilde hallederim çünkü win7 çalışıyosa 8 dede babalar gibi çalışır

bu arada ben tp-link vermedim yanlışın var tp-link modem markası

ben edimax inca everest s-link önerdim iyi bak

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bak şimdi xp de tamam 7 de tamam win 8 de tamam olmaz çünkü daha hazır değil emin ol bittiğinde driver otomatik tanır tanımazsa bir şekilde hallederim çünkü win7 çalışıyosa 8 dede babalar gibi çalışır

bu arada ben tp-link vermedim yanlışın var tp-link modem markası

ben edimax inca everest s-link önerdim iyi bak

evet evet farklı önerdiğinle.Ama o sorun değil zaten
Anlaşılan win 8'in tam çıkmasını bekleyeceğim.
Sadece şu yüzden kafam karıştı sanal pc de kurduğum win8 de görmüştü normal kurduğum win 8 de görmedi.Neyse bakalım görücezz..

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
sanal derken tam anlamadım fakat win7 din üzerinde kurduğundan dolayıdır yani system dosyaları win 8 değildir

misafir20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virtual box olayı var ya hani ikinci bir işletim sistemi kurabilmek için orda win 8 i kurdum gördü:)ama normal c'ye kurduğum zaman yüklemiyor.