Hangi Dilleri Öğrenmem İyi olur ?

Arcatera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meslek lisesi 4. sınıfa geçtim Web tasarım dalında okuduğum için html,asp.net VB dillerine giriş yaptım. PicBasic+ dilinide bireysel olarak öğrendim.
Bu yaz tatilinde ise C++ ve Pic C dillerine başladım aynı zamanda elektroniklede ilgileniyorum.
Piyasada o kadar dil var kafam karıştı mesela en çok hangi dil bilen elemanları alıyorlar ?
Yani iyi bir işte çalışmam için hangi dilleri iyi bilmem gerekir ? Sanırım genelde web tasarımı üzerinden eleman alıyorlar. Php + Mysql dili bilmek yeterlimidir ? İyi bir web sitesi için java şartmıdır ? Aslında web tasarımını o kadar sevmiyorum fakat en çok getirisi olan o dal sanırım. Bunun yanında bireysel olarak da programlama yapmak istiyorum 3D oyun için C++ dili mi öğrenmem gerekir.Benim c++ da yaptıklarım konsol ekranında matematik işlemleri şu an.:biggrin: tecrübelerinizi paylaşın lütfen çok kararsız kaldım

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Dışarıya ufak ufak web projeleri yapacağım diyorsan, masrafım olmasın diyorsan kesinlikle PHP.

Kurumsal ağırlıklı çalışacağım windows progralamada benim için önemli diyorsan kesinlikle C#. Bu dil ile web programlama da yapabilirsin. Ayrıca Türkiye' de oldukça C# programcısına ihtiyaç var. PHP de de aynı ihtiyaç söz konusu.

Oyun vs.. ağırlık vereceğim, işin temelini öğreneyim dersen c++ ama pek tavsiye etmem. İşinde çok çok iyi olmalısın ki sağlam iş bulabilesin.

PHP ve c# ı oldukça kolay bir şekilde öğrenebilirsin.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
web tasarım için çoğunlukla php+mysql işini görür; ancak muazzam db isteyen sitelerde mysql yerine oracle gibi veritabanlarını kullanmayı öğrenmelisin. web için java kesinlikle şart değildir. php+ajax ile çok daha güzel şeyler yapabilirsin. he ne var, java belki bazı alanlarda kolaylıklar sağlayabilir :)

3d için c ve c++ candır :) c++ ile nesne yönelimli programlamayı öğrenmen gerek. sınıflar, pointerlar, yapıcılar, yıkıcılar vs. tabi 3d için bir de 3d programı öğrensen fena olmaz. 3ds max en iyi program olabilir. 3d için tecrübem yok ama yeterince karmaşık olduğunu biliyorum :D

Arcatera

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için çok sağolun. C++ iyi bilen birisi c# öğrenmede sanırım zorluk yaşamaz.Her dilde uzman olma diye birşey yok tabi. Dediğiniz gibi o zaman php + c# dillerine ağırlık vereyim.

Fırat Şahin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doğru tercih olur. php ve c#. c# sadece bir dil olarak görme. üzerine kurulu bir sürü teknoloji var. ve kolaycada öğrenebilirsin.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Fırat �ahin;1883649 dedi ki:
doğru tercih olur. php ve c#. c# sadece bir dil olarak görme. üzerine kurulu bir sürü teknoloji var. ve kolaycada öğrenebilirsin.

Hocam sen ismini özellikle mi öyle yazdın, yoksa forumun kodlamasında bir arıza mı var :D

sercangüler

Asistan
Reaksiyon puanı
1
PHP ve Java ögren yanınada flash ekle aç kalmassın rahatlıkla iş bulabilirsin dostum .. C# da kesinlikle ögren derim

0nur

Asistan
Reaksiyon puanı
2
php üzerinde ilerleyeceksen OO ve herhangi bi framework üzerinde ustalaşman lazım ki sağlam şirketlerde sağlam işler bulabilesin. Benim tavsiyem bir dil veya teknoloji seçip, onun üstünde ilerlemen. c# seçeceksen, aynı zamanda php öğrenmekte saçma olur, çünkü asp.net ile ilerlemek daha kolay ve rahat olacaktır senin için aynı işi onlada yapabilir. İkinci tavsiyem de internet tabanlı dillere yönelmen, sdn'yi de takip ediyorsan farketmişsindir herşey artık mobilleşmeye başladı. Masaüstü uygulamalarından çok internet tabanlı uygulamalar geliştirmeye bak.

cinfis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam arkadaşlar;
ben ileri düzey web tasarımı yapabilecek seviyeye gelmek istiyorum, c++ ile ilgili bi kitabı bitirdim, c# ye yeni başladım iyi gidiyor...sonrasında asp.net ve javascript ve jquery ile devam etmek istiyorum, benim sorum şöyle; ileri düzey web tasarımı yapabilmek adına ileri düzey c# bilmek gerekiyor mu, yani c# yi sular seller gibi öğrenmek benim yararıma mı bu anlamda?tabii asp.net ve javascript de aynı şekilde...

Lejon

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Java öğrenmeden kodlama olaylarına girme.Javayı mutlaka ye yut hazmet.