Hangi dille başlamalıyım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan acuster
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

acuster

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İyi günler.
Arkdaşlar Masa üstüne yoğunlaşmak istiyorum ama Gelecek webde falan filan offf.
Çalışmak istediğim sektör belli değil birkere Webmi masa üstümü. olamalı sizce ne olmalı.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Bence Web tasarım olmalı artık herşey ona dönmeye başladı.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
web den anla ama webe yoğunlaşma. çünkü bu aralara elini attığın webci çıkıyor :D işsiz kalabilirsin ilerde. masaüstüne yoğunlaş derim ben. dil olarak da C#, Java ve C++ dillerinden biri derim (tercihen C#). ama başta da söylediğim gibi web den de anla. nerde ekmek var oraya kayarsın. web programlama dili olarak da asp.net veya php tavsiye ederim.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Bence de masaüstüne yoğunlaş. Sektör bazlı programlama yaparsan çok iyi kazanç elde edebilirsin.Ama web de bir seçenek tabi.

barnic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
C# hem web hem de masaüstü için iyi bir seçenek. Bence önce C# ile başla. İstediğin zaman web tarafına geçtiğinde hazır bir dille başlamış olursun.

zDeniZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
profesyonel olmak istiyorsan önce c/c++ öğrenmelisin masaüstü programlama için. ondan sonra istediğin dili rahatlıkla öğrenebilirsin zaten fazla zorlanmadan. sadece web ile ilgileneceksen java, c# şu an en gözde diller ve de gelecek vaadediyorlar. php de bir alternatif olabilir başlangıç için ama ilerisi için c# öneririm

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben her ikisinde de uzman bir kişi olmak istiyorum sadece birine yoğunlaşmak daha mı doğru acaba

BawerPower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben her ikisinde de uzman bir kişi olmak istiyorum sadece birine yoğunlaşmak daha mı doğru acaba
Masa üstü programciligina yönel o halde. tavsiyem ise C ile basla, daha sonra C++ 'a ve ardindan da Java ya gecebilirsin. java nin kullanim tarzi C++ a cok benziyor ve C++ da C tabanli.

mantik olarak sadece C ile bile hem masa üstü programciligi hemde Web programciligi yapabilirsin. ama tabii java nin yada php tarzi yorumcularin kod yazarken ne kadar isini rahatlattigini anlayabilmen icin, direkt olarak php yada asp gibi diller ile baslaman yanlis olur. yazdigin kodun ne yaptigini dahi anlamayabilirsin ilerde ve basina sorunlar acmaya baslayabilir, tikanabilirsin.

cok iyi bir C++ programcisi olman, open source programlarin kodlarina baktiginda sorunsuz kodu anlayabilmen sana bu piyasada basarili bir pozisyon getirecektir. o yüzden hangisi diye fazla takilma ve basla, pes etme en ince ayrintisina kadar arastirip ögrenmeye bak, sor sorustur.

KülTigin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
C/C++ bilmeden çok fazla profesyonel olunabileceğine şahsen inanmıyorum. programcılığın temeli bu iki dil, bence onları önce öğren derim.

sahaf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence eğer yaşın kemale ermişse C/C++ la kasma C# da uzman ol 1-2 tane microsoft sertifikası al yeter ayrıca c#öğrenirken asp.net e geçersinn yeter sana..

BawerPower

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence eğer yaşın kemale ermişse C/C++ la kasma C# da uzman ol 1-2 tane microsoft sertifikası al yeter ayrıca c#öğrenirken asp.net e geçersinn yeter sana..
öyle bir söyledin ki yani :) sana yeter fazla bile der gibi :)
Sertifikalar, microsoft gibi sirketlerin ek para kazanma politikalarindan baska bir sey degil. Gidersiniz, 3-5 gün kurs verirler fiyatlari asgari ücretle calisan bir kisinin 1 yillik maasindan fazladir. o 3-5 gün icin bu kurslara astronomik sayilabilecek paralar ödenir. Buraya kadar iyi hos ta, 3-5 gün icinde ögrenilecek bilgi ile C# veya Java ustasi olunur mu ? kesinlikle hayir, aldatmaca. ayrica C# visual studionun bir parcasi ve dolayisiyla ücretli.

Ayrica Kasma derken ??? bu is kasiyorsa zaten birakicaksin daha uygun bir meslek aramalisin demektir. Zaten piyasada programci oldugunu iddia eden insanlarin sayisi cok fazla. herkes programci ya da hacker:)

C# sertifikasi, parayi ödeyen hemen herkes alabilir, ama C++ ' a hakim olmak, digerlerine benzemez. her ne kadar yapisi benzer olsada, kullanmak icin gereken mantik farklidir. Ücretli olanlari oldugu gibi ücretsiz olan derleyicileride mevcuttur (örnek:GNU C/C++ compiler). C/C++'ta digerlerine oranla hazir seyler bulman biraz zordur, buldugunu da anlamadan uygulayamazsin. ne yazikki C# ve java da bu böyle degildir. paketi import edersin ve kullanirsin. özetle ezber mantigidir yani. kendin yaptigin bir sey yoktur. baskalari zaten yapmistir, sen biraz zahmetle onlari birlestirirsin sadece. bu cok kullanilan bir yöntemdir, ama kullandigin bu bilesenlerin aslinda nasil calistiklarini bilmeden bunu yapman kendine yapabilecegin en büyük kötülüktür, cünkü pakette daha önce farkedilmeyen bir hata belirdimi, tikanir kalirsin.

sunuda eklemek istiyorum, microsoft ürünlerini kullanirsan onlara bagimli kalirsin. microsoftun yapmani istemedigi bir seyi yapamazsin. mesela linux sistemlerini programlamak gibi. microsoftun sistem mühendiscigi olursun :) ama gercek bir sistem mühendisi olmussun anlamina kesinlikle gelmezsin. microsoftun tanimladigi sistem mühendisisindir. bu da benim tanimim :) o sertifikalari ciddiye almiyorum cünkü, eleman gerektiginde, adayi kendim test ederim. Ayni sekilde ciddi is basvurularinda da karsilastim test olayi ile. ne kadar java bildiginden cok, ne kadar cözüm üretme gücün olduguna bakilir.

Düsünün ki playstation oyunlari yapan bir firmaya is icin basvuru yapiyorsunuz? ne diyeceksiniz? benim C# yada Java sertifikam mi var diyeceksiniz? veya adamlar sana Oracle sertifikan var mi diye sorarlar mi ?
alanlari farkli demeyin, cünkü gercek bir IT uzmani icin, database uygulamalari yazmak kadar, oyun yazabilmek te bu isin icinde dir, ayni sekilde C# gibi bir programlama dili de yazabilmek. Sartlar gerektiridiginde bunlari yapabilecek teknik bilgiye sahip olmalidir.

yada önerilen su microsoft sertifikasini alirsin, birazda C# bilgisi ile cikarsin piyasaya programci sifatiyla. belirli bir süre sonra da baslarsin aglmaya yahu bu programlama isi ölmüs diye, hic alakasi olmadigi halde :)

espirator

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben deneyimlerime dayanarak şunu söyleyeyim. Pascal la ya da basic le başla Kolay oldukları için. İlk başta C C++ ağır gelebilir. Ben C'den başlamıştım. baya zorlandım.

Araştır meraklı ol ufak tefek fantazi programları yap. Bi süre sonra anlamaya başlıosun algoritmik düşünme yeteneği kazanmaya bak.

Pascal ya da basic den başladıktan sonra C'ye geç Yukarda BawerPower arkadaşın söylediği gibi C-> C++ -> C# ya da java(her ikisi daha iyi olur) şeklinde gidersin bunları masaüstü programcılığı için söyledim(web programlama hakkında bilgim yok desem yeri).

Yanlarında bunalara ek olarak veri tabanı kesin öğrenmelisin(Bunlarda Access,MySQL,ORACLE şeklinde gider:). Veritabansız bir program programdan sayılmıyomuş bugun hoca öyle dedi :D Veritabansız yapılsa bile bi şekilde eninde sonunda veritabanına başvurulmak zorunda kalıyomuşsun.

Kolay gelsin :)

byxxl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende Proqramcılıqa Adım atıyorum yavaş yavaş, nerden başlayacaqım hakkında bilqilerinize Güvenerek öqrenmeye çaLışacaqım. Tawsiyeler için teşekkürler.

gameovermee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ne yapacaksan da kolay olmayacak sakın hevesini ve azmini kaybetme