Halterin altında ezildik! Sıfır Çekiyoruz!

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Naim Süleymanoğlu ile başlayan, Halil Mutlu ile devam eden rüya, kabusa dönüştü. Londra'ya rekor katılımla giden sporcularımız ilk 6 günü madalyasız kapatırken; haltercilerimiz de 24 yıl sonra ilk kez bir olimpiyatı kürsü görmeden bitirecek!

MeteBinay001s_AQHA8.jpg

Londra Olimpiyat Oyunları'na rekor katılımla giden Milli sporcularımız 6. günü de madalyasız kapattı. En büyük hayalkırıklıklarından biri de halterde yaşandı. Büyük bir sürpriz olmazsa haltercilerimiz 24 yıl sonra ilk kez bir Olimpiyat'ı hiç madalya alamadan kapatmış olacak.

HALTERDE PODYUMA ÇIKAN 8 SPORCU MADALYASIZ

Londra Olimpiyat Oyunları'nda halterde bugüne dek podyuma çıkan 8 milli sporcu madalyaya ulaşamadı. Kadınlarda Nurdan Karagöz, Aylin Daşdelen, Bediha Tunadağı ve Sibel Şimşek, erkeklerde de Erol Bilgin, Hurşit Atak, Bünyamin Sezer ve Mete Binay Londra'da madalya kazanma başarısı gösteremedi.

NEZİR SAĞIR'IN UMUDU YOK

Londra'da halterde son olarak podyuma çıkacak sporcumuz 85 kiloda Nezir Sağır olacak. Ancak Sağır'ın kendisi de madalya almasının mümkün olmadığını belirtiyor.

Çünkü Nezir Sağır normalde Olimpiyat kadrosunda yer almamış ve hazırlıklarını yarıda kesmişti. Ancak sporcuların Londra'ya hareketinden hemen önce 2 sporcumuzda doping şüphesi doğması nedeniyle Nezir Sağır son anda Olimpiyat kafilesine alınmıştı.

Bu nedenle Olimpiyat'a hiç hazırlanamadığını belirten Sağır "Londra'ya gitmeyeceğim söylendiğinde bir süre dinlenmeye karar verdim. Tüm çalışma programımı Avrupa Şampiyonası'na göre ayarladım. Antrenman yapmazken son anda Londra'ya çağrıldım. Hiç hazır değilim, madalya alma şansım yok" diyerek durumu özetliyor...

28 YIL SONRA HALTERDE SIFIR ÇEKİYORUZ!

Türkiye böylece 1988'den beri ilk kez halteri madalyasız kapatacak. 1988'te Bulgaristan'ın elinden kaptığımız Naim Süleymanoğlu ile Türkiye halterde ilk olimpiyat madalyasıyla tanışmıştı.

Naim'in rekorları paramparça ederek başlattığı rüya dönem, Halil Mutlu ile devam etmiş ve ülkemiz her Olimpiyat'ta halteri altın madalya kapısı olarak görmeye başlamıştı.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda 3 altın, 1 bronz ile kürsüye 4 sporcu çıkaran, ancak 2008 Pekin'de tek gümüş madalya ile teselli bulan Türkiye, 2012'de bunu da göremeyecek...

İşte halterdeki madalya serüvenimiz...

1988 Naim SÜLEYMANOĞLU (Altın)

1992 Naim SÜLEYMANOĞLU (Altın)

1996 Naim SÜLEYMANOĞLU (Altın)
1996 Halil MUTLU (Altın)

2000 Halil MUTLU (Altın)

2004 Halil MUTLU (Altın)
2004 Nurcan TAYLAN (Altın)
2004 Taner SAĞIR (Altın)
2004 Sedat ARTUÇ (Bronz)

2008 Sibel ÖZKAN (Gümüş)

Kaynak

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu gibi tekrar altın madalya getirecek sporcu ithal etme vakti geldi demek ki!

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Onu bırakında.bugün olimpiyatın kaçıncı günü daha 1 madalya yok.türkiyede spor felan yok.devşirmelerden gelirse gelir.gelmezse...birbirimize düşürüyorlar.bizi bir güzel uyutuyorlar.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Türkiye'de spor camiasını şikeyi örten zihniyet yönetiyor, ne başarısı?
Dopingle, şikeyle, usulsüzlük ile başarı gelirse gelir...

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Türkiye'de spor camiasını şikeyi örten zihniyet yönetiyor, ne başarısı?
Dopingle, şikeyle, usulsüzlük ile başarı gelirse gelir...

Hangi şikeyi örtenler mesela? Fenerbahçenin yaptığı şikelerin üstünü örtenler mi? Galatasarayın yaptığı şikelerin üstünü örtenler mi? Beşiktaşın yaptığı şikelerin üstünü örtenler mi? Trabzonsporun yaptığı şikelerin üstünü örtenler mi? Bursasporun, Göztepenin, Denizlisporun, Diyarbakırsporun? Hangilerinin üstünü örtenler?

GridLuck

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Türkiye şartlarında hayat yükünü kaldırmakla uğraşan sporcularımıza bir de halter eklenince fazla geldi tabii. Hayat Yükü+Halter olarak sayılacaksa sporcularımız açık ara birinci gelir söyleyeyim!..

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Hacettepe üniversitesini de sevgiyle anıyorum bu arada. Taurasiye bir selam çakıp Süreyya Ayhan'a göz kırpıp konuşmamı kısa kesiyorum.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
iyi oluyor inşallah daha da rezil oluruz 70 milyonluk ülkeden 200 profesyonel sporcu çıkmıyorsa yazıklarda olur reziller de kimse kusura bakmasın ben elvandan da alemitudan da gurur duymuyorum ne olimpiyata katılalım nede olimpiyat düzenleyelim

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bu durumun nedenlerini araştırmak gerek...

Olimpiyat geçitlerine bakıyorum.

Türkiye'nin yarıştığı kendine rakip olarak gördüğü ülkelerin hepsi 200'den fazla sporcu ile katılıyor olimpiyatlara. Türkiye 100'ü geçince rekor oluyor!

Peki Türkiye'den neden böyle çok sayıda sporcu çıkmıyor?

1) Türkiye'de spor = Futbol... Futbolun dışındaki branşları ne halk sallıyor ne de devlet!

2) Eğitim sistemi. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Çocuklar ilk okuldan başlayarak hedef Üniversite parolası ile at yarışında koşturulur gibi ilk okul 1'den başlayarak Üniversiteye kadar sadece dersler ile boğuşturuluyor. Çocukların ders çalışmak dışında ne güzel sanatlara, ne herhangi bir hobiye ne de spora ayıracak vakitleri yok...

3) Profesyonel sporda çocukluktan işe başlamak neredeyse Allah'ın emri gibi şart. Çocuklar yukarıda bahsettiğim eğitim sisteminin dışında diğer bir sebep, ailelerin sporu çocukların gelecekleri için bir kariyer olarak görmemeleri.

Çocuk çok iyi bir yüzücü olabilir. Bunu birileri keşfedebilir, ancak ailesi çocuğun yüzücü olarak gelişmesine izin vermez. Türk ailesinin çocuğu ya DOKTOR olmalıdır, ya HUKUK okumalıdır.
Sporcu olup aç mı kalacak?

Ailelerin çocuklar için hayallerinde saygın meslekler ve iyi maaş getiren devlet güvenceli meslekler var.

Sporun pek çok dalında, ne yazık ki toplum açısından bir saygınlık yok. Ha milli sporcusun, ha fabrikada işçisin...
Bunun dışında spor çok kısa bir yaş diliminde yapılıyor, pek çok dalda 30 yaş emeklilik demek. Eğer 30 yaşına kadar sporda iyi bir gelir elde edememiş ise ondan sonra yapacağı hiç bir iş ona çok büyük paralar kazandırmayacak.

Bunun bir de sakatlık meselesi var. Sakatlandığın zaman tamamen artık işe yaramaz durumuna düşme ihtimali var.

Uzun lafın kısası devlet sporcunun saygınlığını, geleceğini, ücretlerini, güvence altına almadıkça, aileleri bilgilendirip ikna etmedikçe bu ülkeden adam akıllı profesyonel sporcu çıkmaz.

Şimdi kendinize sorun. Çocuğunuz Doktor mu olsun istersiniz Okçu mu olsun istersiniz?
Eğer çocuğunuz için Okçulukta parlak bir gelecek görmüyorsanız, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalyalar getirmesini de beklemeyeceksiniz.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION], ilk defa sana hak verdim.Güzel yazmışsın.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
aileler hobi olarak görüyor spor dallarını ve de ülkemizde sporcu olup ne yapacaksın oku devlete kapak at çalış diyorlar,bu zihniyetten ne beklenir

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
halter nedir abi ya ağırlık kaldırmanın nesi spor ben yüzmede bi sporcumuz olsun isterdim. Çinli Sun Yang var adam 18 yaşında dünya rekoru kırdı daha geçen sene.. Allah aşkına bi tane mi adam çıkmaz arkadaş koca ülkeden? E tabi sınav sınav sınav olursa her şey olacağı bu benim okuduğum ünivdeki sınav sayısı harvardın 4 5 katı buyurun burdan yakın sonra da başarı bekliyorz kimse kusura bakmasın hayal bunlar biz kim adam akıllı başarı kim? 3 tane madalya aldık mı kendimizi başarılı sayıyoruz

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bu durumun nedenlerini araştırmak gerek...

Olimpiyat geçitlerine bakıyorum.

Türkiye'nin yarıştığı kendine rakip olarak gördüğü ülkelerin hepsi 200'den fazla sporcu ile katılıyor olimpiyatlara. Türkiye 100'ü geçince rekor oluyor!

Peki Türkiye'den neden böyle çok sayıda sporcu çıkmıyor?

1) Türkiye'de spor = Futbol... Futbolun dışındaki branşları ne halk sallıyor ne de devlet!

2) Eğitim sistemi. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldı. Çocuklar ilk okuldan başlayarak hedef Üniversite parolası ile at yarışında koşturulur gibi ilk okul 1'den başlayarak Üniversiteye kadar sadece dersler ile boğuşturuluyor. Çocukların ders çalışmak dışında ne güzel sanatlara, ne herhangi bir hobiye ne de spora ayıracak vakitleri yok...

3) Profesyonel sporda çocukluktan işe başlamak neredeyse Allah'ın emri gibi şart. Çocuklar yukarıda bahsettiğim eğitim sisteminin dışında diğer bir sebep, ailelerin sporu çocukların gelecekleri için bir kariyer olarak görmemeleri.

Çocuk çok iyi bir yüzücü olabilir. Bunu birileri keşfedebilir, ancak ailesi çocuğun yüzücü olarak gelişmesine izin vermez. Türk ailesinin çocuğu ya DOKTOR olmalıdır, ya HUKUK okumalıdır.
Sporcu olup aç mı kalacak?

Ailelerin çocuklar için hayallerinde saygın meslekler ve iyi maaş getiren devlet güvenceli meslekler var.

Sporun pek çok dalında, ne yazık ki toplum açısından bir saygınlık yok. Ha milli sporcusun, ha fabrikada işçisin...
Bunun dışında spor çok kısa bir yaş diliminde yapılıyor, pek çok dalda 30 yaş emeklilik demek. Eğer 30 yaşına kadar sporda iyi bir gelir elde edememiş ise ondan sonra yapacağı hiç bir iş ona çok büyük paralar kazandırmayacak.

Bunun bir de sakatlık meselesi var. Sakatlandığın zaman tamamen artık işe yaramaz durumuna düşme ihtimali var.

Uzun lafın kısası devlet sporcunun saygınlığını, geleceğini, ücretlerini, güvence altına almadıkça, aileleri bilgilendirip ikna etmedikçe bu ülkeden adam akıllı profesyonel sporcu çıkmaz.

Şimdi kendinize sorun. Çocuğunuz Doktor mu olsun istersiniz Okçu mu olsun istersiniz?
Eğer çocuğunuz için Okçulukta parlak bir gelecek görmüyorsanız, Türkiye'nin olimpiyatlarda madalyalar getirmesini de beklemeyeceksiniz.

Nefis bir yazı olmuş... Eline sağlık...

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
1) Türkiye'de spor = Futbol... Futbolun dışındaki branşları ne halk sallıyor ne de devlet! .:D doğru diyorsunda.işin kötü yanı futbolda'da başarı yok.git ülke puanımıza bak.afrika ülkeleriyle yarışıyoruz.hatta onlar daha başarılı sporcu yetiştirmede.
FIFA tarafından yapılan ülkeler sıralamasının Mayıs ayı listesi
11. Şili 994
16. Fildişi Sahilleri 943
25. Gana 818
28. ABD 767
29. Bosna Hersek 756
31. Macaristan 735
32. Cezayir 734
33. TÜRKİYE 732

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
Bari bitane madalya alaydınız ayıp be ayıp bence başbakan bunlara yaptığı masrafları ödetmeli ne kadar masraf yapıldıysa hepsinden teker teker amalı bir ton ceza kesmeli.. Açık konuşayım başarının sırrı cezadan geçer verin bakalım adam akıllı cezalar gerekirse vatandaşlıktan atmaya kadar bi daha oluyor mu bunun başka yolu yok al gülüm ver gülümle başarı gelmez, arkadaşın dediği gibi bizde spor=futbol ve onda da Afrikayla yarışıyoruz Daha tarihimizde İngiltereye gol atamadık

bbplv.jpg

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Elbruz'a ilk defa ben de hak verdim.

Yalnız şu var;
Doktorsanız, hastalara yardım edersiniz,
Öğretmenseniz, insan yetiştirirsiniz,
Hakimseniz, adaleti sağlarsınız,
Askerseniz, devletinizi korursunuz,
Polisseniz, güvenliği sağlarsınız,
Şöförseniz insanları sevdiklerine kavuşturursunuz,
Garsonsanız, insanlara hizmet edersiniz,
Temizlik görevlisiyseniz, insanlara temiz bir çevre sağlarsınız,
Yani her meslekte diğer insanlara hizmet, yardım etme vardır.

Ancaaak, sporcuysanız ne yaparsınız? Hangi insana ne gibi bir faydanız dokunur?
-Halterciyim.
-Ne yaparsın?
-Ağırlık kaldırırım.
-Eee? Nakliyatçı olsan neyse.

-Futbolcuyum.
-Ne yaparsın?
-Gol atarım.
-Eee kime ne faydan var?
-?

Çok kızacaksınız ama sonuç olarak, bence spor, sadece spordur. Bir meslek olamamalı, hobiden öteye gitmemeli. Olacaksa da Nasuh Mahruki gibi olmalı. Ama dünya düzeni işte. Çok yanlış var.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
[MENTION=28192]Elbruz46[/MENTION] ülkemizin gerçeklerini aynen aktarmış.
Daha eklenecek bile bir şey yok.
Bu kafa değişmezse, "Benim oğlum bina okur, döner, döner onu okur." Sözü ülkemiz adına daima devam edecek.
Sporda gerçekten başarı hedefleniyorsa, çok köklü değişikliklere gereksinim var.
Yok bu aldatmaca devam edecekse, arada bir iki başarı ile tatmin olup, gideceğiz.
Aynen günümüz ve öncesi gibi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cok guzel degerlendirmissiniz hakikaten
soylemek istediklerimiz buymus
ama bunu anlayacak zihniyet varmi bilemem
spor musabakalarinda ve secmelerde nasil adam kayirma var bilmem farkindamisiniz
namaz kilmiyorsaniz secilme sansiniz yok cogu dallarda maalesef .

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Toplumsal olarak Her konuda başarıya ulaşabilmemiz için önce Özeleştiri yapmamız lazım.

RocKhan

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Ekonomisi, Teknolojisi, Sporu büyük olmayan ülke, büyük ülke değildir, bitti.

Kimse kalkıp geçmişteki atalarının yaptıklarının arkasına saklanıp tarihte şöyleydik böyledik demesin, ezbere dayalı bu eğitim sistemi anlayışıyla, öğrenci bildiği herşeyi sınavı geçinceye kadar biliyor, sonrada unutuyor zaten, bu sistemlegittiği sürece halimiz budur.

Amerika'nın sporda bu kadar başarılı olmasının nedeni, bizim orta okul, lise dengi okullarımız seviyesinde iken, spora yaktın kişileri eğitmekten geçiyor, bu çocuklar ilgili branş derslerini alınca sporu aynen bir ders olarak hem de pratik olarak görüyor, spor sınavlarında başarısız olanlar sınıfta kalmıyor ama spor hayatı bitiyor, sadece başarılı olanlar devam ettiği için, bu tür Olimpik organizasyonlarda da başarılı oluyorlar.

Çin'in bu kadar başarılı olma nedeni de hemen hemen aynıdır, yöntemleri farklı olsa da, çok genç yaşta Sporcular eğitime başlar, ve tek yaptıkları iş Spordur. Bizim ülkemizde Spor deyince akla Futboldan başka bir şey pek gelmediği için, popüler olmayan alanlarda Sporcu çıkarmamız ve madalyalar almamız çok zordur, anca böyle transfer spocularla, devşirmelerle başarı sağlanmaya çalışılıyor, o da nereye kadar.

Umarım 2020 Olimpiyatları Türkiye almaz, Olimpiyatları alıp madalya alamayana gülerler, bari rezil olmayalım.

FerdiAltan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sedat artuç olsaydı alırdı nede olsa bizim mahallede oturuyor Buca lı :D memleketi Bitlis hemşehrimiz

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Şuan sadece takım sporunda varız. Onda da madalya lıp almayacağımız kesin değiş.
Bireysel branşlar sıfır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bakın arkadaşlar siz çok şey bekliyorsunuz. size örnek vereyim amerika 500 üzerinde sporcu ile katılıyor fakat madalya toplamı 100 ile 200 arası maksimum ve hep üst düzey sporcular . yani demek istediğim yaklaşık 400 ve üzeri sporcu boşa katılıyor o halde keza çin de aynı. okadar beklenti içerisinde olmayın bence sonuçta bu insanlar olimpiyat barajını geçmiş ve katılma hakkını kazanmış saygılar sunarım..