Half Life efsanesi kaç adet sattı?

sonmodel06

Profesör
Reaksiyon puanı
4
b3_d_12789_0_HalfLife.jpg

Valve'ın inanılmaz FPS oyunu Half Life ve onun bir nevi farklı bir Online versiyonu Counter Strike'a ait satış rakamları açıklandı. FPS'nin üstadlarından sayılan bu oyunların elde ettiği rakamlar gerçekten çok iyi. Anlaşılan Gabe Newell, "Half Life'ın iyi satışlarıyla buralara kadar gelebildik" derken çok doğru söylemiş. Buna göre Half Life serisi, şimdiye kadar toplam 22 milyon 100 bin adet satılmış. Counter Strike ise, 10 milyon 700 bin orijinal kopya satıldı.

Rakamlar ve oyunlar:

Half-Life (Valve) / 1998 - 9.3 Milyon
Half-Life: Opposing Force (PC, Gearbox) / 1999 - 1.1 Milyon
Half-Life: Blue Shift (PC, Gearbox) / 2001 - 800,000

Counter-Strike (PC, Valve) / 2000 - 4.2 Million
Counter-Strike: Condition Zero (PC, Valve) / 2004 - 2.9 Milyon
Counter Strike: Source (PC, Valve) / 2006 - 2.1 Milyon
Counter-Strike (Xbox, Valve) / 2003 - 1.5 Milyon

Half-Life 2 (Valve) / 2004 - 6.5 Milyon
Half-Life 2: Episode One (PC, Valve) / 2006 - 1.4 Milyon

The Orange Box (Valve) / 2007 - 3 Milyon
(Half-Life 2 HL2: Episode One, HL2: Episode Two, Portal, Team Fortress 2)

Kaynak

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Demekki başka ülkelerde orjinal oyunada para veriyorlar .
Acaba neden orada ucuz olabilirmi yoksa bizim millettemi ( bende dahil ) bir gariplik var.

msersavas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba neden orada ucuz olabilirmi yoksa bizim millettemi ( bende dahil ) bir gariplik var.
Evet veriyolar.. Bizde gariplik falan yok ülke olarak aslında yoksul bi milletiz !.. Yani gidip 90 YTL Bi PC oyuna vermeyecek kadar !.. Sonuçta bu ülkede geLir belli gider belli ! MEMUR MAAŞI 1000 YTL 100 YTL sini oynuna verir mi ?? ;) (:

Bagcivan

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Ya aslında bizim toplumumuzdada var ama fiyatlarda çok pahalı mesela demin başımdan bi olay geçti ben bendeki babylonu full olarak biliyordum ama şimdi satıl al diye bi pencere çıktı bende çok işime yaradı diye satın alacaktım 20-30 ytl arasında bir şey dir diye düşündüm ama bi baktım 90 $ yani ister istemez insanın alası kaçıyor :D