Hakkım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mokosom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mokosom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İki soru soracağım cevap verirseniz sevinirim.1- Arkadaşlar fps,mmorpg,rpg vb oyunlarda müthiş yeteneği olan arkadaşlarımız var,oyuna sanat muamelesi yapan insanlar var. Bu insanlar bu kadar güzel oynuyorsa hakkını almayacakmı ? Asosyalliğinde bir ücreti olmalı. Ben fps konusunda idare ettiğimi düşünüyorum peki benim hiçbir ücret alma ihtimalim yok mu veya böyle bir sistem ?Böyle oyunlar yok mu arkadaşlar ( fps olması önemli değil) 2- CS-Go'i duydum,onda silahlarınızı büyük fiyatlarla satabiliyormuşsunuz kasa açarak. Peki ben kasaya para verip açacağıma bir maçta iyi oynasam bana silah verseler onu satsam olmazmı ? (durumu nereye açacağımı bilemedim kusura bakmayın)

xemreg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Müthiş yetenekli insanlar zaten bundan para kazanıyor. mmorpg lerde karakterleri kasarak item ve set dizerek buradan para kazanan çok kullanıcı var. Oyunu anlatarak kazananlar var twich.tv de kanal açıp bir izleyici kitlesi oluşturup sponsor bulup gayet güzel para kazanılıyor. Yada youtuber olup videolar çekip güzel paralar kazanılıyor. Biraz araştırmayla zaten bunların hepsi bulunabilir seviyede ama emek isteyen şeyler.

2. Soru ise ben daha burdan böyle büyük paralar kazanan görmedim belki vardır ben bilmiyorumdur. Ama üstte anlatıklarımı işi bırakıp sadece bu işe yoğunlaşan çok kişi gördüm bunlardan biri teasycat twitch ve youtube da yayın yapan güzel bir arkadaş bağış toplayarak ve insanları eğlendirerek en azından geçinecek kadar para topladığını belki daha fazlasını topladığını biliyorum. gene twitch.tv de jeasuscrist nickiyle giren çok da hoş oyun oynayan ve işi bu olan birininde takipçisiyim ve izlediğim programlarda topladı ücretler 2 saatte bazen 1000tl yi buluyor tabi eski ve çok izlenen bir kanala sahip.

Umarım soruna yada bunun gibi sorulara cevap olur.
Kolay Gelsin..

Manwe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Twitch.tv de League of Legends yayını yapan bir arkadaşa 16.000 $ bağış yapılmıştı tek bir kişi tarafından.Var böyle bir sürü yüksek bağış.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Ne hakkı Allah aşkına ? Alt tarafı oyun oynuyoruz amaç eğlence burada. Bu işi para için yapmaya başlarsan eskisi gibi tat alamazsın. Oyunların bu şekilde ticarete dökülmesine karşıyım. Kimse sizi zorla asosyalliğe itmiyor, kendi tercihleriniz bu sonuçları doğruyor.
Cs go oyun sonlarında nadirde olsa iyi silah düşüyor ama genellikle 1 tlnin altında silahlar düşüyor. Eğer gerçekten para kazanmak istiyorsan para harcaman gerekiyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte, bilgisayar başında sadece zaman geçirmekle olmuyor maalesef.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Bi oyunu çok iyi oynuyorsun diye kimse sana para ödemek veya başka bişe yapmak zorunda değil. Başkası demiyot sonuçta sana şu bölümü geçemedim geç 500 tl falan hayal kurma fazla. Canlı yayın veya video yoluyla ya da rpg vb tarz oyunlarda item çar satarak kazanırsın. Kimse 1 can kaybetmeden half life 2yi hiç durmadan koşarsk bitirdin diye sana ne para verir ne de adam bir yetenek diye düşünür. Half life dünya şampiyonuda bi maçta amatör birinden delici yiyebilir sonuçta.

mokosom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konunun başlığını cidden yanlış yazmışım :) Ukala gibi görüyorsunuz şimdi fakat benim söyleme çalıştığım madem okadar oynuyoruz ve bu insanlara oynadığımız zaman boyunca para kazandırıyoruz,biz neden kazanmayalım ? Bu bölümü geç 500 tl gibi saçma örnekler kurmuyorum tabikide. Şimdi biraz araştırdım dediğim şey tam cs go gibi. Adam oynuyor oynuyor bir kutu kazanıyor açıyor 260 dolarlık bıçak çıkıyor. Pazar sistemi sanırım adı,bunun gibi şeylerden bahsediyorum yoksa her headshot atışımızda 1 lira versin demiyorum.Şahsen ben 1 saat oynayıp 1 kuruş kazansam mutlu olurum bana en azından boş yere vakit harcamadığımı hissettirir.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
eğlenmek tabi kişiden kişiye değişir ben dışarıda eğlenirım başka birisi oyunla veya bilgisayar başında.. cs go dan para kazanılıyor tabi ama bu da zor. o kutular sürekli çıkmıyor çıksa da bıçak çok zor çıkıyor diye biliyorum.. bence oyunu ufak bi eğlence olarak görün fazla da vakit geçirmeyin. kısacası asosyal olmayın.. gidin kitap okuyun kütüphaneye falan gidin. tabi tercih sizin :)

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Konunun başlığını cidden yanlış yazmışım :) Ukala gibi görüyorsunuz şimdi fakat benim söyleme çalıştığım madem okadar oynuyoruz ve bu insanlara oynadığımız zaman boyunca para kazandırıyoruz,biz neden kazanmayalım ? Bu bölümü geç 500 tl gibi saçma örnekler kurmuyorum tabikide. Şimdi biraz araştırdım dediğim şey tam cs go gibi. Adam oynuyor oynuyor bir kutu kazanıyor açıyor 260 dolarlık bıçak çıkıyor. Pazar sistemi sanırım adı,bunun gibi şeylerden bahsediyorum yoksa her headshot atışımızda 1 lira versin demiyorum.Şahsen ben 1 saat oynayıp 1 kuruş kazansam mutlu olurum bana en azından boş yere vakit harcamadığımı hissettirir.

Cs go daki sistemi özetleyeyim. Bazen oyun sonları kutu veya silah düşüyor. Silahlar genellikle değersiz oluyor, düşen kutunun fiyatıda kutu eğer oyuna yeni eklenmemişse çok ucuz fiyatlara pazarda satılıyor. Eğer sandığı açmak istersen yaklaşık 6 lira vererek 1 tane kutu için 1 anahtar alıyorsun. Kutudan değerli birşey çıkarmak çok çok çok düşük ihtimal. Çoğu kişi kutu açmak yerine pazardan direk silahı satın alıyor. 5 kutu açmak isteseniz 30 tl verecekseniz ve çok büyük bir ihtimal çıkan 5 silahın toplam fiyatı 10 tlyi zor bulacak. Diyelim ki 300-400 lira eden bir silah çıktı, bunu satarsanız 300-400 lirayı steamde kullanabilirsiniz. Eğer elime nakit geçsin istiyorum diyorsanız fiyat yarı yarıya düşüyor ve yapacağınız satışısın hiçbir güvencesi yok. 300 saate yakın cs go oynadım düşen eşyalardan 10 tl kazandım yada kazanmadım ama harcadığım para 100 tl yi bulmuştur. Bu oyunlardan para kazanmak istiyorsan ya çok şanslı olacaksın yada iddaa oynayacaksın.