Hagi: Lincoln Daha İyi Olabilir!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Galatasaray’ın efsane 10 numarası Gheorghe Hagi, Galatasaray TV muhabiri Yakup Çınar’ın sorularını yanıtladı. Hagi “Türkiye’de geçirdiğim 5 yıl hayatımın en güzel yıllarıydı. Fenerbahçe karşısında aldığımız 5-1 Türkiye Kupası galibiyeti bir zaferdi” dedi.

Öncellikle nasıl kendini nasıl hissediyor. Neler yapıyor? Projeleri neler şu anda?
Gheorghe Hagi: Herkese selam söylüyorum. Projelerim hakkında bir şeyler söylemek istersem, şu anda en büyük projem Gheorghe Hagi Futbol Akademisidir. Bu akademi 7 ile 18 yaşları arasında olan çocuklara hitaben kurulmuştur. Akademiden mezun olup futbola devam edecek olanlar için ayrıca bir futbol takımı kurdum. Önümüzdeki sene Romanya 3. Ligi'nde oynatmaya karar verdik. Bu gruplaşma dediğim gibi 7 ile 18 yaş için kuruldu. O yüzden büyük bir iş içerisine girdik. Hedefimiz yüksek performanslara ulaşabilecek futbolcu yetiştirmek.

Bunun dışında futbolla ilgili yaptığı şeyler var mı?
G. Hagi: Çok büyük bir proje olduğu için son bir buçuk senedir bu proje üstüne çalışıyorum. Yaza kadar temelini oturtacağız, yazdan itibaren de tamamen rayına oturtarak devam ettireceğiz. Onun dışında sürekli futbolla ilgileniyorum. Romanya’da Romen milli takımında oynadığım maçların görüntülerini bir dvd üzerine topladım. O dvd piyasaya çıktı, ikinci dvd'yi hazırlıyoruz. İkinci dvd'de ise kulüplerde oynadığım maçlar, attığım goller olacak. Önümüzdeki ilkbahar içinde çıkarmayı düşünüyoruz. Bunlar benim özel projelerimdir. Yazdan itibaren herhangi bir teklif gelirse onları da değerlendirmeye hazırım. O zamana kadar her şeyi oturtmak istiyorum.

Bu futbol akademisinde yetişen oyuncuların Galatasaray’da oynamasını ister mi?
G. Hagi: Tabi ki, amacımız bu. Her kulübe açığız, bizimde istediğimiz Galatasaray gibi büyük kulüplerde futbolcularımızın oynaması.

Galatasaray’da inanılmaz bir dönem geçirdi. O döneme baktığı zaman unutamadığı anılardan bize biraz bahsedebilir mi?
G. Hagi: Çok fazla anılarım var. Hiç unutamayacağım bir dönem geçirdim Galatasaray’da; o 5 sene benim için çok özel bir dönemdi. Hem özel hayatımda olsun hem futbolcu kariyerimde olsun İstanbul’da geçirdiğim zaman içinde çok güzel şeyler yaşadım. Unutmayalım ki benim oğlum İstanbul doğumlu, o dönemde doğdu, en güzel hatıralarımdan birisi budur.

Hem UEFA Kupa'sı hem Süper Kupa hem yaşanan şampiyonluklar. Bunlardan hangisi daha önemliydi?
G. Hagi: Benim için ilk oynadığım maçta önemliydi, ondan sonra bütün oynadığım maçlar da çok önemli oldu ve son oynadığım Trabzonspor maçı da. Trabzonspor maçında 2 gol attım. Benim Galatasaray’da olan dönemim iyi başladı muhteşem bitti. Kaderim böyleydi herhalde. Futbolculuk kariyerimde bir kulüpte geçirdiğim en uzun dönem, 5 yıl Galatasaray’da geçirdim, bunları hiçbir zaman unutmayacağım.

Galatasaray’a teknik direktör olarak geldiği dönem var. O dönemle ilgili neler söylemek istiyor?
G. Hagi: Zor bir dönem geçirdim, zor bir yıl geçti. Neden zor diyorum, Galatasaray Avrupa takımıdır fakat o bir dönemde Avrupa'dan eksik olduk, oynayamadık. Uluslararası seviyede maçlar olmadığı için takımdaki futbolculara motivasyon veremiyordum. Sürekli onu söylüyordum. Mutlaka en iyi olmamız gerekiyor ki önümüzdeki sene Avrupa'ya tekrar çıkalım. Bütün arkadaşları bu şekilde motive etmeye çalıştım. O açıdan bana göre güzel bir sezon geçti, ezeli rakibimiz olan Fenerbahçe’ye karşı 5-1'lik bir zafer elde ettik. Ancak Türkiye Kupası'nda maalesef son 3 maçta şansımız yaver gitmedi. Şampiyonluğu kaçırdık, ama en önemli olan takım ruhunu tekrar kazandırdığımı düşünüyorum. Unutmayalım ki, biliyorsunuz bir gözüm gençlerdedir. En az 6-7 genci benim bulunduğum sürede A Takım'a kazandırdım. Benim için çok güzel bir şey bu, çok mutlu oldum.

İlerleyen dönemlerde teklif alırsa Galatasaray’ı çalıştırır mı ?
G. Hagi: Konuşulacak zaman değil şu anda, ben Galatasaray ailesi için çok şeyler yaptım diye düşünüyorum. Bir tek şunu söyleyebilirim, Galatasaray her zaman kalbimde kalacaktır. Her zaman seve seve Türkiye’ye dönerim. Ama şu anda değil. Galatasaray gibi büyük bir kulüpten, böyle bir teklif gelirse her zaman düşünürüm.

Ne düşünüyor ondan sonra 10 numarayı giyenler için?
G. Hagi: 10 numara, takımda çok önemli bir oyuncudur, 10 numarayı bulmak kolay bir şey değil ama bana göre en iyisi zaferi kazanabilecek takımı kurmak, ruhu vermek en zor olaydır. Yaptığına inanacak, devamlılığı olacak bir takım ruhu sağlamak en zor olaydır. Çok iyi oyuncu ararsan bulunur, zor ama bulunur. Bir planlama içerisinde çalışılırsa mutlaka oyuncu bulunur, benden önce de 10 numara bulunduğu gibi, beni buldukları gibi...

100 yılda 1 Hagi gelir görüşüne katılır mı ?
G. Hagi: Yetenekler olmaz, her zaman doğar. Bunlar her zaman doğuştan gelen bir şeydir.

Galatasaray’ın şu an ki durumu ile ilgili neler düşünüyor?
G. Hagi: Çok fazla detaya girmek benim için uygun olmaz, benim tek bildiğim şey Galatasaray her zaman en iyi, en önemli olmaya çalışmaktadır. Galatasaray’ın kadrosuna giren oyuncu şunu bilmeli, şunu bir mecburiyet olarak görmeli: "benim her zaman en iyi olmam gerekiyor". Bildiğim kadarıyla, herkesin söylediği gibi iyi bir kadro kurulmuş, onun dışında ne diyebilirim...

Lincoln ile ilgili neler söyleyecek?
G. Hagi: Benim bildiğim çok az oynadı, takıma çok az verdi. Onun daha fazla imkanları var, daha fazla şeyler verebilir diye düşünüyorum.

Türk futbolunu nasıl buluyor?
G. Hagi: Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği gibi Avrupa'ya yakın bir seviyeye geldi Türk futbolu. Ama tabi elinde bütün şartlar olduğu için, daha yüksek bir seviyeye gidebilir. Bence şu anda yeni bir nesil oluşturulmakta, Kore’de olan sevgiye ulaşabilir bu nesil. Türkiye’den ayrıldıktan sonra, yurtdışında çok güzel şeyler duydum Türk futbolu hakkında. Gerçekten belirli bir seviyeye geldi Türk futbolu, özellikle Türk halkının ne kadar futbol sevdiğini, nasıl sevinçle, heyecanla stada geldiğini farkeden herkes hayran kalıyor dışarıda...

Galatasaray’ın Bükreş maçını da izledi. Galatasaray’da şu an da beğendiği futbolcu var mı?
G. Hagi:
Sadece İstanbul’daki maçı seyredebildim Romanya’daki maçını seyredemedim. Başka bir Avrupa turnuvasına çıkmıştım.
Bildiğim kadarıyla Galatasaray’ın kadrosunda çok iyi yetenekler var. Orta sahanın göbeğinde iki yetenekli futbolcu var. Galatasaray’ın alt yapısından yetişen gençler her zaman iyi futbolcu olarak hizmet etmiştir. Benim dönemimde alt yapıdan çıkan oyuncular arasında biri şu anda çok bilinen biridir... Arda bana göre Avrupa Şampiyonası'nın en iyi oyuncusuydu. Bugünkü ve dünkü gazetelerde okuduğum kadarıyla Uğur çok zor bir dönem geçiriyor. İyi bir yetenekti ve geleceği parlak olan bir oyuncu; ama Uğur'u tanıdığım kadarıyla çok hırslı. En yakın zamanda sahaya döneceğinden eminim. Mehmet oynuyor zaten. Aydın büyüyor, benim zamanımda 15 yaşındaydı. Önemli olan arkadan gelen gençlerin olması...

KAYNAK
 

malatya

Profesör
Katılım
2 Aralık 2007
Mesajlar
2,183
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Yaş
39
unutulmaz bir insandı.hırsıyla diğer futbolcularıda ateşlerdi 5 dkda 2 hareketle maçı koparırdı.İnşallah kurdugu akademide bizede yetenekli futbolcu yetiştirir..
 

hta1905

Profesör
Katılım
22 Mart 2008
Mesajlar
2,439
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
Hagi baba,herkes kendini geliştirip daha iyi olabilir,ama senin gibi olamaz ;)
 

nyoo

Profesör
Katılım
17 Nisan 2008
Mesajlar
1,096
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
Bu röportajı izledim ve duygulandım. Galatasaray deyince Hagi de dalıp gidiyordu, ayrıca bi hususa dikkat ettim, spiker soruyordu çevirmen soruyu çevirmeden Hagi cevabı yapıştırıyordu :) şaka maka iyice dilimizi öğrenmiş. Çok iyi bir futbolcuydu ama antrenör olarak öğreneceği çok şey war diye düşünüyorum, umarım bu takımın başına bir gün yeniden hoca olarak döner.
 

MegaWolt

Profesör
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
228
I love you Hagi.!

100 yılda zor gelir senin gibi bir futbol dehası...
 

BaRY

Profesör
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
1,635
Reaksiyon puanı
12
Puanları
218
oynadığı dönemi hatırladıkça dalıp gidiyorum, ne güzel yıllardı.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
530
Puanları
0
Hagi ile ilgili benim ilk aklıma gelen Athletic Bilbao maçında son saniyede attığı gol ve spiker Sabri Ugan'ın çıldırdığı andır. :D
 

Jerusalem

Profesör
Katılım
21 Haziran 2007
Mesajlar
2,192
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Hagi'yi içeriden dışarıdan hiçbir futbolcuyla kıyaslamayın sakın, Allah taş yapar.
 

redyellow

Doçent
Katılım
3 Kasım 2008
Mesajlar
693
Reaksiyon puanı
2
Puanları
18
Son eklenen iki videodaki goller harika...

Bu linchon da ne zaman iyi olacaksa olsun... iş işten geçtikten sonra iyi olmasının bir önemi yok.
 

antilove

Profesör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
3,580
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
bizim lincoln biraz zor adam olur gibi geliyor bana
 

TazzzY

Dekan
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
263
Türkiyeye Hagi gibi bir futbolcu zor gelir Ve Galatasaray adına büyük işler yaptı izlediğim videodaki golleri daha önce izlediğim halde Yinede gururlanıyorum..
 
Üst