Hagel: Atatürk'e hak ettiği değeri vermiyoruz

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
130328hagel.hlarge.jpg

Atatürk hayranlığıyla bilinen ABD Savunma Bakanı Hagel, "Biz Batı'dakiler zaman zaman Atatürk'ün yaptığının tam değerini vermiyoruz'' diye konuştu.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, ''Atatürk, Türk halkı ve devletine hayranım'' dedi.

Hagel, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısı düzenledi.

Büyük Önder Atatürk'e hayranlığı hatırlatılarak, Atatürk ve Türkiye hakkındaki yorumlarının sorulması üzerine Hagel, şunları kaydetti:

''Atatürk, Türk halkı ve devletine hayranım ve sadece Türkiye değil, ABD'deki yıllardır yaptığım farklı konuşmalarımda Atatürk'ten bahsetmişimdir.

Atatürk, dünyada çok önemli miras bırakan çok kayda değer bir şey yaptı ve biz Batı'dakiler zaman zaman Atatürk'ün yaptığının tam değerini vermiyoruz.''

'ÖZÜR' DEĞERLENDİRMESİ

Hagel, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreciyle ilgili soruya karşılık ise bunun hem Türkiye hem İsrail, ayrıca Ortadoğu ve ABD çıkarları için kritik önemde olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan ilişkinin Türkiye ve İsrail için önemine işaret eden Hagel, ''Dolayısıyla, ilişkilerin tekrar yerine gelmesi açıkça hepimizin çıkarına. Bu, Suriye'yi de etkileyecek, (bölgedeki) sonuçları da etkileyecek, güveni geliştirerek bölgedeki komşuları da etkileyecek'' dedi.

Hagel, Türkiye ve İsrail'in bölgede, bazı ortak çıkarlarda tekrar birlikte çalışmaya başlayabileceğini ifadea etti.

Ntvmsnbc

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bu haberi sabah haberlerinde izledim. Kendi kendime dedim bunu SDN formunda haber olarak yayımlasak üstüne ne kapışırız diye... :)

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ülkemizin başında bi dert var, bişe istiyecekler bizden, bi belaya atacaklar bizi.Yoksa İsrailin özürü ABD den durup dururken böyle bir açıklama... Sonumuz hayrolsun, bu adamlar karşılıksız babasını bile övmez.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
türke hayran olan abd de de gidipde savunma bakanı olabilir mi?

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Atatürk'e hayranlığı olan insanların olduğunu biliyoruz da bunu dile getiriyor olmaları ne şiş yansın ne kebap hesabı gibi geldi bana.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Birileri Atatürk'ü arkasına alıp konuşuyorsa bilin ki saman altında sızanlar vardır. :wink:

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Chuck Hagel, ABD'nin yeni savunma bakanı.
Barack Obama tepkilere rağmen ısrarla destekledi.
Tepkilerin nedeni ise yahudilerle ilgili ettiği sözler.
Yahudi lobilerinin ABD üzerinde sanılandan daha etkili olduğunu ve üyeleri çeşitli yollarla sindirdiğini söylemişti.
Ermeni lobisinin de ağır eleştirilerine maruz kalmıştı.
Atatürk'e hayranlık duyduğunu bu göreve gelmeden önce de belirtmişti.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25425226
Bu adamın bu makama gelmesi Türkiye açısından iyi şanstır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
adamın atatürkü severek hangi çıkarını gözetiyor olabilir ki. bence oldukça samimi bir dille hayranlığını dile getirmiş. objektif olarak bakacak olursak atatürün türk milletine kazandırdığı vizyon taktire şayandır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
atatürke değer veriyorsa atatürkün yolundan gitmelidir eğer ben bu koltuğa birşeyi değiştirmeye değil birilerini şımartmaya geldim diyorsa zaten amerika aynı amerika

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ya abi bırakın sa**k değiliz herhalde. Bu açıklamaların asıl sebebi çok çok farklıdır. ;)

SARKAT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Yalakalıkta son nokta. Geçende bi devlet başkanı ağlayıp, sonra başka ülkede ülkemize laf sokmuştu.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Kime yalancaklar arkadaş, nasıl bir yalakalık olabilir bu güldürmeyin beni :) Türk devletine mi? Atatürk'ü öven biri Türkiye'ye yaranmış değil Türkiye'yi karşısına almış olur, kesinlikle sevilmez ve hoş görülmez, çok ağır eleştirilere maruz kalıp fişlenir bilmiyormusunuz!!.

Bu ülkeye yaranacaksan Atatürk'e onun silah arkadaşlarına ve devrimlerine laf çakacaksın, eleştireceksin. O zmn işte bu ülkede seni el üstünde tutarlar :)

mooncomtr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu adamların yaptıkları bana hiçbir zaman samimi gelmiyor. İSterse ağzıyla kuş tutsun.