Hafta Sonunda Serinlik Müjdesi!

SwateR

Rektör
Katılım
19 Nisan 2009
Mesajlar
10,200
Reaksiyon puanı
662
Puanları
293
Uzun süredir devam eden sıcak ve bunaltıcı hava bu hafta sonu kısa bir mola verecek. Hafta sonu Marmara’daki sıcaklıklarda birkaç derecelik düşüş beklenirken, Karadeniz’in sahil kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiler göreyse havalar şu şekilde olacak:

* Bugün: Yurdun tamamı sıcak havanın etkisinde. Yurt genelinde sıcaklıklar, 30’lu derecelerin üstünde seyredecek. İstanbul 33, Ankara ve İzmir 36, Diyarbakır 41, Rize 32 derece olurken, Antalya 33 derece olacak.

* Cuma: Sıcaklılklarda bir düşüş beklenmezken, güneşli ve sıcak hava etkisini devam ettiriyor. Karadeniz’in doğu sahil kesiminin tamamında, gök gürültülü sağanak yağış kaydedilecek. Yağış görülen yerlerin sıcaklık değerlerinde bir değişiklik yaşanmayacak.

* Cumartesi ve Pazar: Marmara’daki sıcaklık değerlerinde birkaç derecelik azalma yaşanacak. Karadeniz’in doğu kesiminde görülen yağışlar da devam edecek. Geri kalan bölgelerdeyse hava aynı olcak.

* Pazartesi: Karadeniz Bölgesi’nde görülen yağmurlar, bölgenin batısına kayarak Zonguldak’tan Artvin dolaylarına kadar olan sahil kesiminde etkisini gösteriyor.

183920100623124601630.jpg

İSTANBUL'DA HAFTA SONU SERİNLİĞİ

Hafta sonuna doğru İstanbul’da bir soğuma beklediklerini söyleyen İstanbul Meteorloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım ise, “Özellikle cuma akşamından itibaren başlıyacak ve bütün hafta sonu devam edecek olan kuvvetli poyraz rüzgarıyla birlikte havalar biraz serinleyecek. Sıcaklık değerlerinde, dört beş derecelik bir düşüş olacak. Sıcaklıklar mevsim normalleri değerlerine dönecek. İstanbul’da 34-35 derecelerde seyreden sıcaklıklar cumadan itibaren 29 dereceye düşecek. Haftasonu hafif bir yağmur ihtimali var. Hafta sonunda havalar biraz soğuyacak” diye konuştu.

-HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde yağış beklenmiyor. Kuzey kesimler parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklığının; mevsim normallerinin kıyı kesimlerde 2 ila 4, iç ve doğu bölgelerde 6 ila 8 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi beklendiğinden, sıcak havanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (güneş çarpması vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık (33)

ANKARA: Az bulutlu ve açık (36)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

ADANA: Az bulutlu ve açık (37)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (35)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (31)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık (28)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (40)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Kaynak
 

Pupilla

Dekan
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
139
Puanları
243
biraz olsun rahatlayalım. sıcaktan eriyip bittik
 

muratteas

Dekan
Katılım
11 Şubat 2009
Mesajlar
9,578
Reaksiyon puanı
96
Puanları
228
İstanbul da hava serinlese ne fayda eder Türkiye de ki en çok nemli hava İstanbul da en düşük nem seviyesi bile yüzde 70 de dışarı çık 10 saniye içinde yapış yapış oluyorsun kışı geri istiyoruz :D :D
 

Darknes$

Rektör
Emektar
Katılım
13 Haziran 2008
Mesajlar
17,955
Reaksiyon puanı
351
Puanları
263
İZMİR: Az bulutlu ve açık (36)

Bu havada serinlikmi olur yaw:D
 

Peter

Dekan
Emektar
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
8,051
Reaksiyon puanı
88
Puanları
0
Gündüz patlıyoruz sıcaktan :)
 
Üst