Hafıza Kaybı Hakkında Bir Sorum Olacak

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Arkadaşlar insan hafızasını kaybettiğinde herşeyi unutur da neden konuşmayı unutmaz? :^)

cathlack

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Aslında çok doğru bi soru...
Ama konuşmak unutulacak birşey midir?
çok derin bir soru :O

honen

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aslında benimda kafa takılan bir soru bu ya :D ama niye takıldığını unuttum :D

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
hafıza kaybı bilinçüstündeki tüm düşüncelerin yaşananların silinmesidir..bilinçaltı kalır..

konuşmak yemek içmek yürümek sevişmek gibi eylemler içgüdüsel yapılan eylemlerdir unutulmaz...

konuşmayı değil de konuştuğu dili unutma ihtimali olabilir bi dergi de okumuştum... ;)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
sevişmek nasl içgüdüsel eylem oluyor :)
ben istemeden oluyor pardon hanfendi :P

fish

Profesör
Reaksiyon puanı
4
emubaltaci dedi ki:
sevişmek nasl içgüdüsel eylem oluyor :)
ben istemeden oluyor pardon hanfendi :P

içgüdüseldir emuuuu ...bilmio musun beeeee :D

sevişme şekli yeri kişisinin seçiminden zamanından bahsetmiyorum eylemin kendisinde bahsediyorum...

konuyu değiştirme emuuuuu :D

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
yapabiliyorum yapabliyorum :D

hafıza kaybı adı üstünde hafıza kaybı, bilgisayardaki verilerin silinmiş olması bilgisayarın calısmayacagı anlamına nasıl gelmiyorsa buda oyle birsey

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
fish dedi ki:
hafıza kaybı bilinçüstündeki tüm düşüncelerin yaşananların silinmesidir..bilinçaltı kalır..

konuşmak yemek içmek yürümek sevişmek gibi eylemler içgüdüsel yapılan eylemlerdir unutulmaz...

konuşmayı değil de konuştuğu dili unutma ihtimali olabilir bi dergi de okumuştum... ;)

Sanırım mantıklı bir yaklaşım :)

burningblade

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pesimist dedi ki:
Arkadaşlar insan hafızasını kaybettiğinde herşeyi unutur da neden konuşmayı unutmaz? :^)
konuşma eglemi omurilik de gerçekleşen bir reflex oluyor. Konuşma eğlemi de unutulabiliyor. Çok fazla beyin kanaması olayına şahit olduğumdan söyleyebilirim ki, Konuşma unutulmasa da kelimelerin anlamları unutulabiliyor. Farklı bir olayda bir arkadaş hafıza kaybı yaşamıştı. Ve mesela anlamsız üç kelime söyleyip gülebiliyordu. Sende bön bön bakıyordun. 1 sene sonra hafızası tam anlamıyla geri geldi ve olay düzeldi. Ayrıca Amcam beyin kanamasında beynin konuşma bölümünü yürüten lobuna giden kan kesildiğinden konuşmayı unuttu yada kaybetti. Bütün sesleri yeni baştan öğrenmeye hala çalışıyor. Kafasında kelimeler var. Ama bunları sese dönüştüremiyor. Bu konuşmayı unutmak olabilir sanırım. Yani aslında olaylar farklı hafıza kaybı windows'un çökmesi, Konuşmayı unutmak anakartın yanması gibi birşey:)