Hafif ateşim ve Burun akıntım var.Hastaneye gitmelimiyim

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
37.4 ateşim var.Ve dünden beri rahatsız edici aşırı derecede burun akıntım Hastaneye gitmelimiyim.Tam karar veremedim napmam lazım

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
Evet. Evde izole durun. Maske takın. Hastaneye giderken toplu taşımaya binmeyin. Ben de halsizlik, baş ağrısı, geniz akıntısı ve burun akıntısı sebebiyle hastaneye gittim 10 gün önce. Korona pozitif çıktı. Ateş herkeste olmayabiliyor bende de yoktu.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Sevgili kardeşim bu konu çok kritik bir konu biliyorsun ki. Yani burda söyleyeceklerimiz seni her anlamda yanıltabilir. Öncelikle sorunun cevabını kendinde bulmalısın. Vücudunu tanıyorsun, dinle vücudunu. Mevsimsel bir şey olma ihtimali çok yüksek biliyorsun ki. Şu an yapman gereken en önemli şey sakin kalmak. Acaba korona mı vs. diye sorularla zihnini bulandırma; ki bu stres ateşini de yükseltir, mideni de bulandırır, istifra etmene de yol açar, burun akıntını da çoğaltır. Stres böyle berbat bir şey. Tüm bunlar olduğunda da kesin corona oldum korkusuyla hastaneye gideceksin. Aslında belki de hiçbir şeyin yoktu ama Allah korusun hastanede belki de virüs kapacaksın. Diyeceğim o ki; sakin ol, sakin kal. Tribe girme. Vücudunu dinle, biraz izle bakalım neler olacak. Bir süre virüsle ilgili haber okuma. Alacağın cevaplar kafanı karıştırır ve dediğim gibi strese yol açar. Sağlıklı günler dilerim.

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Bence bir kaç gün evde dur. Eğer devam ederse git lakin biterse şükret RABB'İNE. Hastaneye gidip koronavirus kapman daha riskli
Sağolun Hocam sadece dün Dershane için otobüse binmek zorunda kaldım.Otobüste çok doluydu.Ondan olabilirmi diye düşünüyorum

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Evet. Evde izole durun. Maske takın. Hastaneye giderken toplu taşımaya binmeyin. Ben de halsizlik, baş ağrısı ve burun akıntısı sebebiyle hastaneye gittim 10 gün önce. Korona pozitif çıktı. Ateş herkeste olmayabiliyor bende de yoktu.
Siz COVID-19 mu geçirdiniz?

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Evet. Evde izole durun. Maske takın. Hastaneye giderken toplu taşımaya binmeyin. Ben de halsizlik, baş ağrısı, geniz akıntısı ve burun akıntısı sebebiyle hastaneye gittim 10 gün önce. Korona pozitif çıktı. Ateş herkeste olmayabiliyor bende de yoktu.
ALLAH şifa versin İNŞALLAH

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Hocam dün sadece otobüse binmek zorunda kaldım dershane için ondan olabilirmi diye düşündü siz atlattınızmı

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Sağolun Hocam sadece dün Dershane için otobüse binmek zorunda kaldım.Otobüste çok doluydu.Ondan olabilirmi diye düşünüyorum
Hocam olabilir ama olmayabilir. Olmazsa bile oraya gidip kapma ihtimaliniz yüksek. Bir kac gün dışarıya dahi çıkmayın (virüs olabilirsiniz) . Baktınız geçmedi hastaneye dikkatli gidin

ugureryavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
430
Sevgili kardeşim bu konu çok kritik bir konu biliyorsun ki. Yani burda söyleyeceklerimiz seni her anlamda yanıltabilir. Öncelikle sorunun cevabını kendinde bulmalısın. Vücudunu tanıyorsun, dinle vücudunu. Mevsimsel bir şey olma ihtimali çok yüksek biliyorsun ki. Şu an yapman gereken en önemli şey sakin kalmak. Acaba korona mı vs. diye sorularla zihnini bulandırma; ki bu stres ateşini de yükseltir, mideni de bulandırır, istifra etmene de yol açar, burun akıntını da çoğaltır. Stres böyle berbat bir şey. Tüm bunlar olduğunda da kesin corona oldum korkusuyla hastaneye gideceksin. Aslında belki de hiçbir şeyin yoktu ama Allah korusun hastanede belki de virüs kapacaksın. Diyeceğim o ki; sakin ol, sakin kal. Tribe girme. Vücudunu dinle, biraz izle bakalım neler olacak. Bir süre virüsle ilgili haber okuma. Alacağın cevaplar kafanı karıştırır ve dediğim gibi strese yol açar. Sağlıklı günler dilerim.
Sağolun Hocam

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,270
Benimde sanırım çok hafif boğazım ağrıyor gibi. Umarım korona falan olmamışımdır. Hmm... Hapşırma öksürme falan yok bu arada.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Benimde sanırım çok hafif boğazım ağrıyor gibi. Umarım korona falan olmamışımdır. Hmm... Hapşırma öksürme falan yok bu arada.
İşte bunlar hep trip. Düşündükçe ve "boğazım ağrıyor korona mıyım?" vb. araştırmalar yaptıkça bu trip-stres artıyor ve ağrımayan boğazın ağrımaya, akmayan burnun akmaya başlıyor. Kendi kendine vücudunu ve zihnini yoruyorsun. Düşünme, tribe girme. Her şeyden önemlisi ruh sağlığı arkadaşlar. Korona tehlikeli evet ama emin olun stres koronadan çok daha tehlikeli. Sizi feci bir ölüme sürükleyebilir. Sağlıklı günler dilerim.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
37.4 ateşim var.Ve dünden beri rahatsız edici aşırı derecede burun akıntım Hastaneye gitmelimiyim.Tam karar veremedim napmam lazım
Dayanamıyacak gibiysen önce aile hekimine başvur,belki grip nezle olmuşsundur,bu arada ev ortamında beraber yaşadığın insanlar varsa evin için de maske takman da iyi olur,en azından onlar korunsun :)

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
İşte bunlar hep trip. Düşündükçe ve "boğazım ağrıyor korona mıyım?" vb. araştırmalar yaptıkça bu trip-stres artıyor ve ağrımayan boğazın ağrımaya, akmayan burnun akmaya başlıyor. Kendi kendine vücudunu ve zihnini yoruyorsun. Düşünme, tribe girme. Her şeyden önemlisi ruh sağlığı arkadaşlar. Korona tehlikeli evet ama emin olun stres koronadan çok daha tehlikeli. Sizi feci bir ölüme sürükleyebilir. Sağlıklı günler dilerim.
Okurken tribe düştüm hocam.

gr0ke

Asistan
Reaksiyon puanı
171
Okurken tribe düştüm hocam.
Ama hocam bunlar gerçekler. Bunun savaşmanın en iyi yolu bu :) Ay oram ağrıyor, ay buram şişti, ay öksürdüm... Hemen Google' dan araştırmalıyım. Neeeee? Boğaz ağrısı korona belirtisi miymiş? Eyvah, korona oldum!!!!! Şu anlattığım senaryo tanıdık gelmedi mi? :) Ne yazık ki bir çok insan bunu yaşıyor. Trip! Büyük sıkıntı.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Ama hocam bunlar gerçekler. Bunun savaşmanın en iyi yolu bu :) Ay oram ağrıyor, ay buram şişti, ay öksürdüm... Hemen Google' dan araştırmalıyım. Neeeee? Boğaz ağrısı korona belirtisi miymiş? Eyvah, korona oldum!!!!! Şu anlattığım senaryo tanıdık gelmedi mi? :) Ne yazık ki bir çok insan bunu yaşıyor. Trip! Büyük sıkıntı.
Tanıdık gelmezmi herkes kendi doktoru oluyor,internetten okuyup kendi kendine tanı koyuyor,galiba çok dumanda kalmış arkadaşlar ondan sonra trip :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,410
Geçmiş olsun ne zaman korona ile iletişime geçtiniz?
Şimdi nasılsın?. Durumunuza üzüldüm gerçekten.

dip not- Yanlış anlama Bizim buraya göndere bilecek Kargo varsa Helvanın fıstığı bol olan yerinden yollarsın virüs görevini tamamlayana kadar.
Sevap kazanırsın ruhun mutlu olur. En içten güzel dualarımı yaparım sana.

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
bugün bir test yaptırdık ve özel hastane 250 lira para istedi. Devlet hastanesi de test için 100 lira para istedi ve devlette önümüzde 110 kişi vardı. Özele parayı verdik ve özelde hiç sıra beklemeden hemen yaptırdık. Yarın sonuçlar çıkacakmış

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
bugün bir test yaptırdık ve özel hastane 250 lira para istedi. Devlet hastanesi de test için 100 lira para istedi ve devlette önümüzde 110 kişi vardı. Özele parayı verdik ve özelde hiç sıra beklemeden hemen yaptırdık. Yarın sonuçlar çıkacakmış
Abi sigorta yok muydu?

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
geçmiş olsun,umarım negatif çıkar bu arada testler sözde ücretsiz değil miydi ?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,169
geçmiş olsun,umarım negatif çıkar bu arada testler sözde ücretsiz değil miydi ?
Ben ücretsiz yaptırmıştım. Bu garipmiş. Bakalım karantinanın son gününde bir test daha yapacaklar o zaman para alacaklar mı?