Hadi, Pardus 2009.2 Çıkaralım !

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pardus 2009 sürüm yöneticisi Onur KÜÇÜK, geliştirici listesine bu akşam (12 Mayıs) attığı e-posta ile 2009'un ikinci güncelleme sürümü 2009.2'nin sürüm takvimini duyurdu.

Yeni sürüm içeriğinde, özgün Pardus teknolojilerinin yeni özellikleri, güncellenmiş uygulamalar, oyunlar, kısaca paket güncellemeleri bulunuyor. Her seferinde daha sorunsuz güncel kurulumlar amaçlayan Pardus, yeni sürümde birçok sürprizle kullanıcılarını karşılayacak.

Pardus 2009.1 kullanıcıları nihai sürüm çıktığında, mevcut kurulumlarına ek bir işlem yapmadan, sadece güncellemeleri takip ederek bilgisayarlarına bu yeni sürüme yükseltebilecek.

KDE 4.4, Amarok 2.3.x, Mozilla Firefox 3.6 ve %100 Türkçe OpenOffice.org, 2009.2'de heyecanla beklediğimiz yeniliklerden birkaçı. Uygulama güncellemeleri ve yeni eklenen özelliklerle 2009.2 sürümü, yepyeni teknolojilerle keşfedilmeye hazır bir şekilde gelecek.

Onur KÜÇÜK'ün duyurduğu Pardus 2009.2 sürüm takvimi şöyle olacak:

• Pardus 2009.2 Beta 21 Mayıs 2010
  • Pardus 2009.2 RC 28 Mayıs 2010
  • Pardus 2009.2 4 Haziran 2010
Eğer siz de bu süreçte bulunmak ve yeni sürüme destek vermek istiyorsanız, Test Takımı'na katılabilir ya da Pardus'un yabancı dil desteklerinin kalitesinin yükselmesine yardımcı olabilirsiniz.
Kaynak

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
En çok merak ettiğim 64-bit desteği gelecek mi? 64-bit destekli sürüm çıkardıklarında Pardus kullanmaya başlayabilirim.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Paket sisteminin evrensel olmayışı beni biraz rahatsız ediyor. Bir yandan da iyi yaptıklarını düşünüyorum. Özgün olmak güzeldir. Fakat çekici değil. Onun dışında harcadıkları emeğe saygı duyuyorum. Onlar(Pardus Projesi) olmasa belki Linux'un adını daha geç duyacaktık.

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Pardusu her yönden destekliyorum:thumbup1::clap::thumbup1:

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
En çok merak ettiğim 64-bit desteği gelecek mi? 64-bit destekli sürüm çıkardıklarında Pardus kullanmaya başlayabilirim.
Geliyor az kaldı. Şimdilik Kurumsal sürümün 2. önizleme sürümü çıktı yakında da kararlı sürümü çıkar. Ondan sonrada sanırım 2009.2 beklenip son yeniliklerle bu sürümün 64 bit türü çıkar gibime geliyor.

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Geliyor az kaldı. Şimdilik Kurumsal sürümün 2. önizleme sürümü çıktı yakında da kararlı sürümü çıkar. Ondan sonrada sanırım 2009.2 beklenip son yeniliklerle bu sürümün 64 bit türü çıkar gibime geliyor.

İnşallah

sezmen

Asistan
Reaksiyon puanı
200
Dört gözle bekliyorum. beni linuxla tanıştıran pardus dur.
Pardus bir gönül meselesidir...

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
64 bit bence 2011 ile birlikte ancak gelir. böyle büyük değişiklikler ancak sürüm numarası değiştiğinde oluyor çünkü...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus projesi bu hizda giderse anca 2012 de olabilir

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
64 Bit projesini TÜBİTAK yapmıyor arkadaşlar, ÇOMÜ gönüllü öğrencileri yapıyor. Bu da sürecin esnek olmasına sebep olabilir. Ama çok da uzayacağını sanmam. Tatil geliyor, daha fazla zaman ayırabileceklerini ve hızlanacaklarını düşünüyorum.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bu verilen tarihlerin gercek olacagina hic kanat getirmiyorum bence augustos gibi beta cikar sonra yil sonunda belki 2009.2 cikar sonra seneye 5 aylarda filanda 2011 cikar :),ama ne yalan söyleyim pardus ne yapsada benim icin özeldir ,ondaki kolayligi ve kafasina göre hata vermemesi bir baska

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Pardus kullanmaya başladım. Ve bu sefer uzun süreli kullanacam gibi gözüküyor Pardus'u. Tek sorunum depoda olmayan bir programı nasıl indiririm? :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Örnek vermek gerekirse Frostwire adlı program. Ya da Ubuntu'da kullandığım programlar? Şu ana kadar karşılaşmadım böyle bir sorunla ama ya karşılaşırsam? :D Her neyse ben Pardus kuruyum iki dakika. Ha derseniz "Dün kurmamış mıydın?". Evet kurdum lakin Linux Mint'in yanına. Linux Mint 9'a 180gb Pardus'a 70gb ayırdım. Ama şimdi Mint'i de silip Pardus'a 250gb ayıracam. :D

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Örnek vermek gerekirse Fostwire adlı program. Ya da Ubuntu'da kullandığım programlar? Şu ana kadar karşılaşmadım böyle bir sorunla ama ya karşılaşırsam? :D Her neyse ben Pardus kuruyum iki dakika. Ha derseniz "Dün kurmamış mıydın?". Evet kurdum lakin Linux Mint'in yanına. Linux Mint 9'a 180gb Pardus'a 70gb ayırdım. Ama şimdi Mint'i de silip Pardus'a 250gb ayıracam. :D
Frostwire çok kolay, arşivden çıkarıp içinden çıkan dosyayı Java ile açarsın tamam.

thedeli

Asistan
Reaksiyon puanı
8
64 Bit projesini TÜBİTAK yapmıyor arkadaşlar, ÇOMÜ gönüllü öğrencileri yapıyor. Bu da sürecin esnek olmasına sebep olabilir. Ama çok da uzayacağını sanmam. Tatil geliyor, daha fazla zaman ayırabileceklerini ve hızlanacaklarını düşünüyorum.
Evet Çomü ile birlikte yapıyorlar. Ama yine de Pardus'a özel programlar 64 bite geçirildikten sonra yine onları bir araya getirip çalışır hale getirecek olanlar yine geliştiriciler olacaktır muhtemelen. Kurumsal2 nin 64 bit deneme sürümlerini deneme şansım oldu ancak kde 3.5.x serisini kullandıklarından ve benim gözlerim kde 4.4.x serisine alıştığından gözüme pek güzel görünmedi. Ama pardus 2008 e göre hızlı idi...

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Örnek vermek gerekirse Frostwire adlı program. Ya da Ubuntu'da kullandığım programlar? Şu ana kadar karşılaşmadım böyle bir sorunla ama ya karşılaşırsam? :D Her neyse ben Pardus kuruyum iki dakika. Ha derseniz "Dün kurmamış mıydın?". Evet kurdum lakin Linux Mint'in yanına. Linux Mint 9'a 180gb Pardus'a 70gb ayırdım. Ama şimdi Mint'i de silip Pardus'a 250gb ayıracam. :D

allah daha çok versin

ama yarın dolphin ve kde olur olmaz çökmeye başlayınca sende benim gibi

elveda sana pardus elveda inşallah başka bahara

dersin :mrgreen:

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Ben kararlıyım. Çökerse yine formatlarım. Nedense Pardus kullanmak istiyor canım:D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Ben kararlıyım. Çökerse yine formatlarım. Nedense Pardus kullanmak istiyor canım:D
Şöyle söyleyebilirim Pardus 2008'den beri Pardus'u kullanırım(Şu anda Arch kullansamda Pardus'ta duruyor) ve ilk kullandığım zamanlar haricinde Pardus'ta çökmeler yaşamadım.İlk zamanlar KDE'de hatalar oluyordu ve sonucunda bazı küçük sorunlar yaşıyorduk.Hele 2009.1'de pek bir sorun yaşadım.2009.2'de çoğu hatanında giderilmiş olacağını düşünüyorum.

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Frostwire için pardus-linux-org un deposunu ekleyebilirsin :glare:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
limewire var saten depoda onu kullan eger pardusa bir sorun olursa yardimci oluruz ,pardus bence tek basina her seye yeter

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
limewire var saten depoda onu kullan eger pardusa bir sorun olursa yardimci oluruz ,pardus bence tek basina her seye yeter
Pardus bu yüzden çok büyük eleştiriler alıyor. Şu var ya onu kullansana, alternatifine ne gerek var. Eğer kullanıcı zaten böyle düşünseydi Windows'ta kalırdı. Kullanıcı istediği programı seçebilmelidir. Ha ben de Limewire kullanıyorum ama orası ayrı, önemli olan seçim özgürlüğü.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
tamam da,belki arkadas limewire yi bilmiyor ,belki limewirenin linuxda calistigini bilmiyor ,saten birisi yesili birisi mavisi ,arti firewire saten limewire takipcisi ,bu arada xbmc pardusda artik calisiyor haberiniz olsun, cok dehset media centerdir ,ben uzun zamandir onu bekliyordum cikti sükür

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
tamam da,belki arkadas limewire yi bilmiyor ,belki limewirenin linuxda calistigini bilmiyor ,saten birisi yesili birisi mavisi ,arti firewire saten limewire takipcisi ,bu arada xbmc pardusda artik calisiyor haberiniz olsun, cok dehset media centerdir ,ben uzun zamandir onu bekliyordum cikti sükür
Pardus'u bir zamanlar beğenmiyordum ama bir kaç denemeyle sevmeye başladım. 64-bit sürümü olmadığı için şimdi Ubuntu kullanıyorum. 64-bit sürümü çıkınca kullanmayı düşünüyorum.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bu nu depoya ekle icerde xbmc de var firewirede ve
bir cok baska pakette var

http://miroir.pardus-fr.org/2009-depot
-fr-test/pisi-index.xml.bz2

---------- saat 12:34 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:30 eklenmişti ----------

verdigim link bütündür hepsini al tek parca olarak verdigimde bölünme yapiyordu ondan böyle parcaladim

Ugurcan377

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
bugün pardus 64bit'i geliştiren Çomü öğrencilerinden şahsen duyduğum kadarıyla kurumsal'ın sürüm takvimi ile paralel olacakmış

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Pardusun acilen özel sektöre bırakılması veya ekibinin değiştirilmesi gerek...
Çok yavaş ilerleme kaydediyorlar:D:D
Bu gidişle tarihin karanlığında kaybolacaklar:):)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
degismesi degilde takviye ekip gerekiyor, adamlar ayni cogunlukta normal pardus sürümünde gec kaliyorlardi simdi birde kurumsal cikti :)