Hadi İtiraf edelim Biz Türkler ...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Froz11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İtiraf edelim ki biz Türkler şuan ki durumuda yani günümüzde doğru yolda değil Yani atalarımızın açtığı yolda değiliz ve şuan bi savaş olsa aramızdan Bi Fatih Sultan bi Mustafa Kemal çıkıcak adamlar yol neden mi ? Bence:

-Irkçılık olmadığı halde Laik Türbanlı diye insanları ayırmak.
-İyi yaptıgımız o kadar iş varken genede Dünya'nın en kro insanları oldugumuzu düşünmektir.
-İki takım için birbirlerini öldürmektir.
-Başka dindeki ve yabancı insanlara az saygı duymaktır.
-Kitap okuma oranının az olmasıdır.
-Araştırmadan inanmaktır.
-Barlar sokağına dalıp insanları dövmektir.
-Türban takıyor diye kızı dövmektir.
-Cumhuriyeti koruyor diye tekme yemektir.
-Kurucusunu unutmaktır.
-Osmanlı'yı tarihe gömmektir.

Gerçekte olması gereken :

-Dünya'ya baş kaldırmak.
-Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmak.
-Sırf denize zincir vurdukları için karadan gemiyi karadan yürütecek kadar zeki olmak.
-Hiçbir fikre körü körüne bağlanmamak.
-Emir altında kalmamak .
-Kavga etmeden tartışmak.
-Adelerin en yüksek oldugu ülkede yaşamak ki bunu Katy Perry'nin Atatürk hakındaki sözüne bakarsanız anlarsınız.
-Bir fikrin doğru olduğunu görüce o fikre ilerlemeli tekrar söylüyorum hiç bişeye körü körüne bağlanmamaktadır.
-Ne kadar uzun olursa olsun o yoldan vazgecmemeli ki belkide sıkıntıdan bu yazının sonuna gelemicek olanlar vardır ve belkide özet ister bu mu yani Türk genci.
-Dışarıya hayranlık duymamalı hayranlık duydurmalı.

Kimse darılmasın aynen böyleyiz . Sen öyle değilsen arkadaşın öyle.Malesef ve siyaset gibi bir amacımda yoktur sadece bilgilendirmedir.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Birazdan sopayı yersin kafana :) Eleştiriye açık değiliz çünkü, eklemeyi unutmuşsun.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Şu sözüne hiç katılmıyorum;

şuan bi savaş olsa aramızdan Bi Fatih Sultan bi Mustafa Kemal çıkıcak adamlar yok

Şunu unutma,

Türk, Türk ile kavga eder.Anasına bacasına söver, küfür eder.

Ama bir savaş günü, bütün Türkler tek bir yumruk olur.

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şu sözüne hiç katılmıyorum;

Şunu unutma,

Türk, Türk ile kavga eder.Anasına bacasına söver, küfür eder.

Ama bir savaş günü, bütün Türkler tek bir yumruk olur.

Dediğin doğru fakat o şimdi olur mu bilemiyorum . Artık şehit haberlerine üzülmeyenler bile var. O kadar alıştık alıştırıldık ki bazı şeylere eskileri görmez olduk :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Müslümanın müslümanı vurmasıyla şehit olunmaz, bunu artık kafanızın bi köşesine sokun !

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bu yazdıkların seni bağlar.senin düşüncelerin.:D git ütopyada yaşa.

tooclose

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yanlış yapılan bazı şeylere ses çıkartmıyoruz.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bir de üstüne Kabullenilmis çaresizlik var genel toplum olarak artı ülkede bazı şeyleri sadece dinazor lar aracıligi ile yapıyoruz gibi gibi .

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=302813]Froz11[/MENTION] sen daha milletin kendisini tanıyamamışsın. Tarihten gelen gelenek ve görenekleri hatta bu milletin özünü iyi okuyamamışsın. Eleştiri yapman iyi ancak yanlış eleştiri kötü.

Shockxx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar kimse kimseyi yemesin.Arkadaş haklı.Bütün türk milleti öyle olmasada içimizde öyle olan çok insan var.Eğer bir savaş çıksa evlatlarını,çocuklarını tanımayacak insanlarda var ülkemizde...
Ama şunu bilinki bazılarımızda kavga ederiz,iyi anlaşamayabiliriz fakat savaş halinde tek yürek oluruz!

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar kimse kimseyi yemesin.Arkadaş haklı.Bütün türk milleti öyle olmasada içimizde öyle olan çok insan var.Eğer bir savaş çıksa evlatlarını,çocuklarını tanımayacak insanlarda var ülkemizde...
Ama şunu bilinki bazılarımızda kavga ederiz,iyi anlaşamayabiliriz fakat savaş halinde tek yürek oluruz!

Bide milli maçlarda tek yürek olurduk bir zamanlar , şimdi nerdeee.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu konu kavgayı fitiller ben söyliyim.
Konunun açılma amacını da anlamış değilim. Türk halkını aşağılamak mı?
Böyle bir amacınız varsa EzikTürkler.com diye bir sözlük açın sizde doldurun içini!

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu konu kavgayı fitiller ben söyliyim.
Konunun açılma amacını da anlamış değilim. Türk halkını aşağılamak mı?
Böyle bir amacınız varsa EzikTürkler.com diye bir sözlük açın sizde doldurun içini!

Özeleştiri denen bir kavram var. Kendimizi tahlil eder, eksiklerimizi görür ders çıkartırız. Her eleştiriyi aşağılama olarak görmekten ne zmn vazgeçeceksiniz.

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Milleti birbirine düşürme gibi bi niyet yok birazda çuvaldızı kendinize batırın yalan mı öncelere bi bakın eskiden böylemiydik. Amacımda Türk milletini aşağalama değil ve herkezi aynı keseye koymadım eğer bu algıyı yarattıysam özür dilerim ama böyle olanlarımız fazla sayıda var .

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Özeleştiri denen bir kavram var. Kendimizi tahlil eder, eksiklerimizi görür ders çıkartırız. Her eleştiriyi aşağılama olarak görmekten ne zmn vazgeçeceksiniz.

Özeleştirinin de bir yeri zamanı vardır ama herkese açık bir forumda konu açıp hadi Türk Halkının hatalarını dökelim ortaya biraz ayıp oluyor ve kimse kusura bakmasın ama ben bunun iyi niyetle yapılmış bir hareket olduğunuda düşünmüyorum.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0

Ders çıkartacak olsak şimdi bu durumda olmazdık zaten ders çıkarmıyoruz ki.. Aynı tas aynı hamam..

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ataların çok mu oğruydu. O kadar adam her milletin tarihinde çıkıyor zaten. Mühim olan birilerine ihtiyacın kalmayacak şekilde yaşamak.

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hangi ülkede denizden gemi yürütmüş tüm dünya ile yoksullukda savaşmış adam çıktı. Ama dediğin doğru önemli olan savaşmayacak bilmi ve ilmi ileride tutucak bir güç olunmalı . Aslında bu da böyle adamların bi tane değil yegane her kişinin böyle olmasına bağlı.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kendi hatalarını görmeyen konuşmayan dile getirmeyen yokmuş gibi davranan toplumlara sosyoloji de ne deniyor du hatırlamıyorum şimdi ama bu konunun açılması güzel olmuş hataları yazıyoruz ama buna çözüm önerilerini de yazalım herkesten problemleri ve kendince çözüm önerisi yazsın olurda Dinazorlar dan biri görür feyz alır Belki bir seyler düzelir.

Froz11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bence en önemlisi araştırma. Direk söylememe. İnanmama. Neden Sonuç ilişkisi kurmak.