Hacker Olmak İstemek

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,429
Reaksiyon puanı
15,466
Puanları
8,958
Konu çok uzadı yine
 

Tilkißey

Öğrenci
Katılım
13 Aralık 2010
Mesajlar
83
Reaksiyon puanı
34
Puanları
18
Öncelikle merhabalr ben 10.sınıftayım ve anadolu lisesinde okuyorum.size soracağım soru ben hacker falan böyle şeylere özeniyorum ilerdede allah nasib ederse bilgisayar mühendisi olmak istiyorum önem vermem ve çalışmam gereken dersler nelerdir ders çalışmayla alakalı taktik fln verirseniz sevinirim cevaplarınız için teşekkürler .
Konun biraz farkli yonlere dagildi kardesim, simdi sana gelelim insallah.
Ozellikle ulkemizde lise yaslarindaki erkeklerde boyle hevesler cok goruluyor. Heves olmadan hic bir sey olmaz evet ama bazi hevesleri de belirli bir cercevede duzenlemek gerekli.
Henuz lise 2 desin, planlarinda bir cok sey degisebilir, bunu da goz onune alarak yol cizebilirsin.

Amacin bilisim sahasinda ilerlemekse turkiye kosullarinda cogu seyde oldugu gibi bu konuda da genelde diploma sahibi olman beklenecektir cogu yerde. Uluslararasi mecralara katilma niyetin varsa freelancer olarak veya bireysel sirketler araciligiyla istedigin gibi calisabilirsin. Diploma sartin yoksa kendini gelistirmen yeterli olacak.

Diploma sartin olursa kismina gelelim. Calismayi dusundugun sektore bagli tabii ki detaylari ama genel bir kroki koyacak olursak yazilim veya bilgisayar muhendisligi nerdeyse mecburi bolumun diyebilirim. Telekomünikasyon muhendisligini de kenara not edebilirsin burada. Ama kalite sirketlerde kalifiye eleman olabilmek icin yine uzmanlik alani secip kendini gelistirmen ve mumkunse bir de isletme gibi yan bolumler okuman beklenir.

Lisedeyken yazilim isleriyle ilgilenerek kendini gelistirmeye başlayabilirsin tabii ki ama su anda adi her neyse (bendeyken ÖSS olaral geciyordu) bir sinava girecegini ve hayatinin buyuk bir kismini buna gore cizecegini unutma. Bunun icin hayallerini hobi olarak baslatip eyleme dokme islemini üniversiteye tasimayi bekleyebilirsin. Bu benim dusuncem tabii ki.

Ha bir de, aman benim gibi yanlis tercih kurbani olayim deme, uzulursun :)
 
Üst