Hacı Murat 124`Ü Nasıl Bilirsiniz :) Klasik severler bi baksın :D

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Evet SDN Forumcu arkadaşlarım hepinize merhaba bi arkadaşım tutturdu 124 alıcam diye
max 4.500 bütçesi var harelde dedim 131 Bak onlarda güzel ama 124 kadar iyi gelmiyor dedi :)
Bu arabanın sorunu fazlamıdır hergün sanayiyle uğraşırmıyız sıkıntı çıkarır mı durduk yere (bakımlıyken)
temizini alırsak masraf eder mi ? Bilen herkes içini döksün
Yani araba iyimidir Kötümüdür? :)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Sen ne yaptın 4500 çok fazla o arabaya, modeli yüksek serçe olsa hadi neyse.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Usta Serçeyede Baktım şimdi tipte benzerlik varda farları hoşuma gitmedi
Zaten demişti serçe falan hikaye diye 124 iyi dediydi :)

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Zamanında Nokia 8310 la takas teklif etmişlerdi vermemiştim telefonumu.
Verseydiniz keşke şimdi restore ederdiniz :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

güncel+++

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yokmu murat kullanan

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Şimdi 8310 çekmecede bozuk olarak duruyor keşke verseydim 124 en azından hurda fiyatı Kg 40 Krş dan giderdi

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
söyle ona 10 yaşından büyük arabalar güvenli değil...
[video=youtube;-PA0B5pNi1s]https://www.youtube.com/watch?v=-PA0B5pNi1s[/video]

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Uzun süre 124 Serçe kullandım. Yeniykene bile servis ile ailece tanışık olmuştuk. Murat 124 ün sorunsuz günü hiç olmaz. (İkisi de aynı araba) Bir kere parçasını bulamaz. hediye bile edilse, geri çevirsin. Parası yoksa, araba almasın.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Adam Allah in sevgili kulu imiş Hocam goruyosun ölen herturlu öluyor Kaçamassin Bundan Okadar mi kotu bu 124 131 nasil peki pek fark yok ama sorunu acisindan diyorum Yoksa kus serisinden başka bakicak
10 yasindan Kucuk arabalar daha saglam olur eski arabalarin kaportalari saglamdir ornegi transportrer t4 1998 modelden verebilirim Saygilar :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Bir araç'ın kaportasının sağlam olması her zaman güvenlik anlamına gelmez. Günümüzde güvenlik pasif önlemler ile sağlanıyor. İllâ bir fikir almak istiyorsan, tavsiye etmiyoruz. Arkadaşın veya her kimse, illâ cebindeki paradan olmak istiyorsa, kendi bileceği iş. O Arabalar 70 li yılların teknolojisi. Önce İtalya eskitti, sonra bize kakaladılar. 131 ler 80 li yılların teknolojisi. Bir Araba, alınmakla evin önünde durmuyor. Sigortası var, yıllık Vergisi var, benzini ve yağı var. Lastikleri var. Eski arabaların bir de sürekli parça değişimi var. Tabii bulunabilirse. Hurdalıktan sökülüp takılan parçaların ömürleri en başından çoktan dolmuş. Üstelik, material yorgunluğu nedeniyle, kendiliğinden yanma yada bilya dağıtma, hatta taşıyıcı parçaların seyahat esnasında kırılabilme olasılıkları var. Bir tam onarıma gitmek zorunda kalsa, 4000 tl altında tamirden çıkamaz.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Bir araç'ın kaportasının sağlam olması her zaman güvenlik anlamına gelmez. Günümüzde güvenlik pasif önlemler ile sağlanıyor. İllâ bir fikir almak istiyorsan, tavsiye etmiyoruz. Arkadaşın veya her kimse, illâ cebindeki paradan olmak istiyorsa, kendi bileceği iş. O Arabalar 70 li yılların teknolojisi. Önce İtalya eskitti, sonra bize kakaladılar. 131 ler 80 li yılların teknolojisi. Bir Araba, alınmakla evin önünde durmuyor. Sigortası var, yıllık Vergisi var, benzini ve yağı var. Lastikleri var. Eski arabaların bir de sürekli parça değişimi var. Tabii bulunabilirse. Hurdalıktan sökülüp takılan parçaların ömürleri en başından çoktan dolmuş. Üstelik, material yorgunluğu nedeniyle, kendiliğinden yanma yada bilya dağıtma, hatta taşıyıcı parçaların seyahat esnasında kırılabilme olasılıkları var. Bir tam onarıma gitmek zorunda kalsa, 4000 tl altında tamirden çıkamaz.
Peki Lada Vaz Nasıldır ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Murat 124'ün Rusyada üretileni. Göstergeleri kril alfabesinde olabilir. Nova olarak üretilen modelleri bizim seçe'ler ile yaşıt. Motorları farklı. Çok eski arabaladan mümkünse uzak durun. Parçasını bulmak zor olur. Lada'nın bazı parçaları da farklı olabilir. Hiç bulamayabilirsiniz. Rus otomobillerinden hiç birini kullanmışlığım yok. Yedek parçası ülkemizde bol ve ucuz bulunan otomobillere bakın. İleride bir yedek parça için ülkenin çeşitli köşelerini dolaşmak zorunda kalırsınız ve de öyle bir otomobili bir daha elden çıkartabilmek çok zor. Bu durum, ülkede çok az satılmış Aurupaveya Japon modelleri için de geçerli. Yanınıza otomobilden iyi anlayan birini almadan ikinci el araç almaya kalkışmayın. Sizin ve benim de göremeyceğimiz bir çok kusur sonradan ortaya çıkabilir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
lada samara'nın sigorta kutusu motor blümünde camım önünde cam yıkmayı çok açınca içine su kaçıyor arabayı yıkayınca su kaçıyor lada vaz da aynısa hiç bulaşma kartal al daha iyi yalnız sigorta kutusu dandik sinyaller yanmamazlık yapar abuk sabuk arızaları olabilir onu sökmek kolay takmak zahmetli ama yanlış takamazsın senden yaşlı araba alma antika değilse.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Okuduklarima Gore Lada vaz in motoru daha iyi Ve 124 den dahada tavsiye ediliyor Ayni parça kullaniliyor eski araba alma diyosunuzda Kiminin parasi yok kimindede klasik araba hastaliği var
Mesela ben Vw Beetle 1974 1303 e hastayim ama arkadaş 124 diye tutturdu
Simdide lada cikti basimiza hadi hayirlisi
Var mi oneriniz hocam ?

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Mantıksız cevap yazmayalım arkadaşım. 92 model nissan altima aldık benzin deposuna kadar herşeyi düğmeli otomatik sunroof munroof babam frenler sıkıntılı dedi niye dedim çok sert anında duruyor arkadan vururlar dedi bak 92 model he. Baktırdık hiç bir şeyide yok. 2005 clioya bineceğime lineaya symbole bibeceğime buna binerim. 4.vites 140 gördüm daha 5.vites var. 10 yaşından büyükler kötüymüş peh. Asıl araba onlar. 80 ve 90 küsür model arabalarda öyle performanslar alınıyorki. 2000 model çoğu arabada olmayan donanımlar var 90 model bmwlerde mercedeslerde. Abssinden klimasına kadar. Bizimkindede var. Conficker yanlış anlama da çok yorum yapıyorsun herşeye ama bilmediğin veya alakasız yorum yaptığını çok gördüm. Hoş bişey değil yani

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Her neyse kardeş senin konuna gelelim. Alın. Ciddiyim bakın bu dünyaya 2 kez 3 kez gelmiyoruz. Heves ettiyseniz alın. Zaten çok bişe değil parası can yakacak kadar. Masrafı ne kadar olabilirki en fazla. Ayrıca temiz güzel değilse 2010 mercedeste sıkıntı çıkarır. Alın götürün baktırın çürüğüne çarığına motoruna. Kimse demesin o yaşta araba diye. Araştırın. Öyle güzel öyle temiz bakanlar varki. Son model araba temizliğinde bebek gibi eski arabalar var. Varsa bi hevesiniz alın motorunu dinleyin. Eski model araba için çok yakar sanayiden çıkamazsınız dşyenlerede gözardı etmeyin. Ağzı olan konuşuyor. Bakmazsanız 2015 model aracınızda sıkıntı çıkarır rahat olun.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
10 yaş üzeri araçlar yeterince güvenli değil diyorum.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17

Valla bizdeki 92 model altimanın şarampole yuvarlanıp 6 takla atmış hali var içinden sadece babaannenin gözlük camının kırıldığı başka bişe olmadığı. Kimse kaporta o kadar önemli değil demesin. Öldürmeyen Allah öldürmez. Son model mercedeslede ölen oluyor 80 model mercedeslede büyük kazadan burnu kanayıp çıkan.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Valla bizdeki 92 model altimanın şarampole yuvarlanıp 6 takla atmış hali var içinden sadece babaannenin gözlük camının kırıldığı başka bişe olmadığı. Kimse kaporta o kadar önemli değil demesin. Öldürmeyen Allah öldürmez. Son model mercedeslede ölen oluyor 80 model mercedeslede büyük kazadan burnu kanayıp çıkan.

mercedes ile hacı murat bir değil ki mercedes daha kaliteli malzeme kullanıyor daha iyi.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Her neyse kardeş senin konuna gelelim. Alın. Ciddiyim bakın bu dünyaya 2 kez 3 kez gelmiyoruz. Heves ettiyseniz alın. Zaten çok bişe değil parası can yakacak kadar. Masrafı ne kadar olabilirki en fazla. Ayrıca temiz güzel değilse 2010 mercedeste sıkıntı çıkarır. Alın götürün baktırın çürüğüne çarığına motoruna. Kimse demesin o yaşta araba diye. Araştırın. Öyle güzel öyle temiz bakanlar varki. Son model araba temizliğinde bebek gibi eski arabalar var. Varsa bi hevesiniz alın motorunu dinleyin. Eski model araba için çok yakar sanayiden çıkamazsınız dşyenlerede gözardı etmeyin. Ağzı olan konuşuyor. Bakmazsanız 2015 model aracınızda sıkıntı çıkarır rahat olun.
Saolun hocam :) peki hangisini önerirsiniz lada vaz mı 124 mü serçe mi 131 mi ? ve nedenleri :)

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
Yeni konu açıp konu kirliliği yapmak istemedim Burdan devam edeyim
Flash Mı Samara Mı ? Diğer modellerden vazgeçtik

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Flash olabilir ama önden darbe yememiş olmalı.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Lada her zaman bir adım önde olur. Sağlam araba, yakıt az ve piyasası da güzel. Her zaman tutuluyor.