Güvenlik yazılımları, adware, malware vs.

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bu konuda pek bilgim yok bu malware, adware, firewall falan nedir? Ben şu an Kaspersky Internet Security 2010 deneme sürümü kullanıyorum, bu programın özellikleri bu işlerin hepsini yapmaya yetiyor mu? Yahut böyle bir program var mı hepsi bir arada?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Arkadaşlar bu konuda pek bilgim yok bu malware, adware, firewall falan nedir? Ben şu an Kaspersky Internet Security 2010 deneme sürümü kullanıyorum, bu programın özellikleri bu işlerin hepsini yapmaya yetiyor mu? Yahut böyle bir program var mı hepsi bir arada?

Kaspersky Internet Security 2010 tek başına hepsine yeter:thumbup1:

HARBİKIZ

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
135
bu alemde korunma diye bir şey yok............

C++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bitdefender internet security kullanıyorum, yani büyük oranda koruyor ama %100 korunma için sanırım hangi yazılım olursa olsun yanına on-demand bir korunma programı kurmak şart diye düşünüyorum. Örneğin : Zemana antilogger, Pc Tools ThreatFire vb. gibi

yasark

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Malware = malicious software ın kısaltılmışıdır yani zararlı / kötü yazılımlardır. bulaştığı bir bilgisayar sisteminde veya ağ üzerindeki diğer makinelerde zarara yol açmak veya çalışmalarını aksatmak amacıyla hazırlanmış yazılımların genel adıdır

Adware = dvertising-supported software ın kısaltılmışıdır yani reklam destekli yazılımdır. Reklam içerir. yüklenildiği bilgisayara yüklenme işleminden sonra program kullanımdayken otomatik olarak çalışan, gösteren ve indirme yapan bir yazılım paketidir. Adware'lerin bazı tipleri spyware statüsündedir ve kişisel bilgilere gizlice ulaşılmasında kullanılırlar.

Firewall = ateş duvarıdır ancak güvenlik duvarı diye bilinir ve portlar üzerine çalışarak tüm giriş ve çıkışları belirli güvenlik kuralları çerçevesinde yönetir.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
mucahid_293 Lisans günün dolduğunda bana haber et sana key verebilirim. İstiyorsan şimdide verebilirim.

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kaspersky Pure Nasıl? İnternet security gibi kasma varmı?
Bilgisayar çalışırken çok farkında değilim aşağı yukarı aynı sanırım ancak açılışta biraz daha geç başlıyor program o yüzden bilgisayarınıza 5-10 saniye daha ( bilgisayara göre değişir tabi ki) geç kavuşabilirsiniz. Hoş geldiniz yazısında bekletmiyor ancak masaüstü geldikten sonra bir süre bilgisayar kasılıyor sadece.

Ancak programın güzel olduğunu da belirteyim.