Güvenli ödeme sistemi PAYNET

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Arena bayileri, Türkiye'deki kredi kartlarına tek bir POS cihazı ve tek bir imza ile güvenli bir şekilde ulaşabilecek.

Bilişim sektörünün en yaygın dağıtıcısı Arena, sektöre getirdiği uygulama ile bayilerinin rekabette güçlenmelerine, verimli ve etkin ticaret yapabilmelerine olanak sağlıyor.
Arena, güvenli ödeme sistemi PAYNET ile sahip olduğu gücü bayilerinin kullanımına açıyor. Bayiler PAYNET ile tek POS terminali üzerinden kart pazarının %95'ne hizmet verebilecek. PAYNET güvenli ödeme sistemi, karlı, hızlı, pratik, bayilere özel kampanyaları ve kullanım kolaylığı ile etkin ve güvenilir bir ticaret modeli olmaya aday. PAYNET, mobil POS cihazı alternatifi ile Türkiye'nin her yerinden anında güvenli tahsilat imkanı da sunuyor.
Üye işyerlerinin çok kazançlı çıkacağı bu sistem ile pek çok POS yerine tek bir POS kullanımı olacak, böylece her bir POS için ayrı ayrı kira, elektrik, telefon vs harcaması yapılmayacak ve ayrıca mağazalardaki POS kirliliği de ortadan kalkacak. Üye işyeri banka kartını tek cihazdan geçirdiği için farklı banka kartlarının kullanılmasından dolayı ödeyeceği ekstra komisyonu ödemeyecek. Ayrıca kurulum, bakım-onarım ve saha hizmetlerine ilişkin masraflar teke inecek.
paynet1254510403.jpg

PayNet'in sektörde yer alan diğer kredi kartı sistemlerine kıyasla en önemli farklılığının bayilerin bu sistemi sadece Arena'dan mal alırken değil kendi müşterilerine mal satarken de kullanabilmeleri.

Hızlı internet altyapısının yaygınlaşmasıyla veri iletiminde önemli bir ivme kazanan POS terminalleri, artık pazarlama alanında da yeni bir mecra olarak kullanılmaya başlandı. Ortak POS kullanımının da gündeme gelmesi ile hareketlenen bu pazar, önümüzdeki dönemde çok aktif olacak. Herkes için kazan-kazan modelini içeren ortak POS kullanımının kriz ortamında daha da büyüyeceği öngörülüyor.
Aynı POS üzerinden 7 kredi kartı markasına hizmet verebilen PAYNET'i (Advantage, Asya Card, Axess, Bonus, Cardfinans, Maximum, World), bayi kanalının kullanımına açan Arena, KDV dahil satışlarının %35'ini bu sistem üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyor.
:: PAYNET verimli ve etkin bir ticaret modeli olduğunu düşünüyor musunuz?
Yazan: Ecevit Bıktım
SDN - http://shiftdelete.net

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Paynet'in verimli ve etkin bir ticaret modeli düşünüyorum evet...

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Allahtan daha fazla kar etmeleri bu sefer çevre ve gereksiz tüketim lehinde oldu Böyle daha iyi geç bile kaldılar....

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
çok iyi bir sistem olacak, hem POS kirliliği son bulacak hem de komisyon, kart kopyalama gibi sahtekarlıkların önüne geçilecek.Ayrıca kredi kartı amacına uygun kullanıldığında çok yararlı bir buluş.Nakit taşıma, kayıtsızlık gibi sorunlar ortadan kalkıyor. :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
dışardan bakıldığında çok güzel bir sistem gibi görünüyor değil mi?

ama işin içine girince aslında öyle olmadığını tecrübe ettim.

arena bayisi bir firma xml ürün desteğiyle birlikte sitesinde bu sistemi kullanıyor.
arena bu sistemi 7-8 ay önce kullanıma açtı ancak kimse kullanamadı.
çünkü xml desteği çok dandik bir şekilde verilirken arena webmasterları paynet sisteminin bayi sitelerine eklenmesi için gereken kodları bile üretemediler.

6 ay önce bu işi yapmak isteyen bayi arkadaşım bana danıştı. arena hizmet konusunda sevmediğim bir firma olduğundan (aradığınızda kimseyle görüşemiyorsunuz) hiç girme dedim ama ısrar edince bir arkadaşıma yönlendirdim.

arena bu iş oturmamışken bile bayilerinin kullanabilmeleri için çeşitli firmalara yönlendiriyordu ve bu firmalar yıllık 1200 $ kira bedeli istiyorlardı.
yani yılda kazanmasanız da 1200$ sisteme ödeyeceksiniz ve kdv dahil mi bilmiyorum.

ben de dediğim gibi arkadaşıma yönlendirdim ve işi tek 1200$'a bağladılar.
arkadaş siteyi yaptı. paynet'e bağlamak için 2 ay uğraştı ama bağladı. Türkiye'de ilk paynet bağlantısı yapan arena bayisi onlar oldu.

ancak xml desteği o kadar kötüydü ki, her kategoriden sadece ilk ürünün resmi çıkıyordu.
hala da arena öyle xml gönderiyor.

şimdi sistemlerini tamamlamışlar. daha önce yönlendirdikleri firmalar yerine başka bir firma ile anlaşmışlar. ancak paynet kodları hala muamma. anlaştıkları firma arkadaştan paynet kodlarını istedi. bizimki de kendi yazdığı için haklı olarak vermedi.

bunun yanında eğer verirse bu sefer yine yıllık 1000$ üzeri para isteyecekler sistem için.
ortada yaptıkları birşey olmadığı halde bayilerden para isteyecekler yani.
buna bu işe giren ilk bayi olan arkadaşım da dahil. ki kodları da üreten o bayiye iş yapan yine benim arkadaşım webmasterdır.

bu nedenle bu işe girecek bayiler sözleşmeden önce sistemi yaptırsınlar. beğenirseler ve satış olursa kabul etsinler. her yııl 1000$ gibi kira niyetine hizmet ücreti de ödemesinler.

xml desteği için istiyoruz diyorlar ama yalan. metroelektonik xml'i beleş veriyor. parayla verilecek birşey olsaydı emin olun metroelektronik herkesten daha çok paraya satardı ve en çok o satardı.

ben bayilere pek de tavsiye etmiyorum.
arena'yı aradıklarında da her seferinde başka bir adamla konuşacaklarından işlerini nasıl hallederler bilemiyorum. . .

bshener

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bayadır aktif omayan bi başlığı canlajndıralım:). Şu anda bu sistemi kullanan bayiler varmı aramızda artı ve eksilerinden bahsedebilirlermi acaba

S

SDN Okuru

SDN Okuru
güvenli olduğunu düşünmüyorum ödeme yapmışım kurulum yok muhatab yok iletişime geçmek için telefon numaraları bile yok bu nasıl bir sistem parayı öde geri yok