Gururlan Beşiktaş

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş'ın Adana Demirspor'la karşı karşıya geldiği Ziraat Türkiye Kupası maçında ayakta alkışlanacak bir olay yaşandı.

bjkadanagurur6_WSB6B.jpg

Maçın 21. dakikasında Veli Kavlak'la top kapma mücadelesi veren Hakan Söyler, rakibine sert girdi. Oyun dururken hakem Suat Aslanboğa elini cebine götürerek kırmızı kartını çıkarmak istedi. Beşiktaşlı Veli araya girerek pozisyonun sert olmadığını hakeme söyledi ve Aslanboğa, Hakan Söyler'e sadece sarı kart gösterdi.

Beşiktaş'ın resmi twitter hesabından da olayla ilgili olarak, "Adana Demirsporlu Hakan'ın yaptığı faul sonrası hakem kırmızı kartını çıkardı. Futbolcularımızın itiraz etmesi sonucu hakem kararını değiştirdi" mesajı yayınlandı.

Beşiktaş TV'nin resmi Twitter hesabından ise "Gururlanıyor musun, Beşiktaşlı ve 'Şerefinle oyna; hakkında kazan' Bu sözü boşuna söylemiyoruz" mesajlarını yayınlandı.

Takımın golcüsü Cenk Tosun da "Bu yüzden Beşiktaş" mesajı yazdı.

JESTE JESTLE KARŞILIK
Bu pozisyonun bir kaç dakika sonrasında ise Adana Demirsporlu oyunculardan da centilmence bir hareket geldi. Konuk ekip 2'ye 2 Beşiktaş kalesine giderken Hakan Söyler, Atiba Hutchinson'ın sakatlandığını görünce topu taca atarak Beşiktaş'ın jestine jestle karşılık verdi.

KAYNAK

[video=youtube;ajd1-Lv1N9I]http://www.youtube.com/watch?v=ajd1-Lv1N9I[/video]

[video=youtube;U3LxNq4bkBk]http://www.youtube.com/watch?v=U3LxNq4bkBk[/video]

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Fairplay güzel bir şey, ancak şuan yenik olmamız pek iyi olduğu söylenemez. :D

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Gururlansak ne olcakkı her yerde 1. Olan takımımız 1. Lıg ekıbıne 2-0 yenılıyor... Ayıp yanı

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Veli Kavlak, Fair Play Örneği Gösterdiği Pozisyonu Anlattı

“Rakip takım oyuncusuyla mücadeleye girdim. Ben topa dokundum, rakip de bana dokundu ama ayağını hemen çekti. Normal bir fauldü. Hakem kırmızı kart verince çok şaşırdım. Açıkçası ne yapacağımı bilmiyordum. Olcay ve Ersan geldi. Hakemle konuştuk. Pozisyonun kırmızı kart olmadığını söyledik. Hakem de kararını değiştirdi ve bana teşekkür etti. O anda 1-0 geride olduğumuzu düşünmedik. Güzel bir durum oldu. Galibiyetten dolayı rakibi tebrik ettim. Mağlup olduğumuz için üzgünüz.”

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Beşiktaş-Adana Demirspor maçında Veli Kavlak'ın, kırmızı kartı iptal ettiren hareketine TFF'den teşekkür geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaşlı Veli Kavlak'a teşekkür mesajı yayınladı.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün oynanan Beşiktaş A.Ş.- Adana Demirspor müsabakasının 21. dakikasında Beşiktaş A.Ş. kulübümüzün futbolcularından Veli Kavlak, müsabakanın hakemi Suat Arslanboğa tarafından Adana Demirspor futbolcusu Hakan Söyler'e gösterilen kırmızı kartı iptal ettirerek örnek bir davranışta bulunmuştur.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak bu örnek hareketi ve müsabakanın hakemlerine yardımı nedeniyle Veli Kavlak'a teşekkür eder, Fair Play ruhuna uygun benzer davranışların futbol müsabakalarında artarak devam etmesini dileriz" ifadeleri kullanıldı.