- Katılım
- 21 Kasım 2005
- Mesajlar
- 18,862
- Reaksiyon puanı
- 129
- Puanları
- 243
Kıymalı Karnabahar
Kıymalı karnabahar malzemeleri
1 kiloluk karnabahar
250 gram koyun kıyması
1.5 çorba kaşığı margarin
1 büyük domates veya yarım fincan domates salçası
1 büyük kuru soğan
Arzuya göre 1 kahve kaşığı biber salçası
Tuz
3 bardak su
Kıymalı karnabahar tarifi
Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğanı atıp pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Suyunu salıp da çekene kadar pişirin. Sonra küçük doğranmış domates veya sulandırılmış domates salçasını katın. Arzu ediliyorsa, biber salçasını da ilave edin. 5 dakika sonra yıkanıp küçük parçalara ayrılmış karnabaharı tuzla birlikte tencereye ilave edin. Üzerine 3 bardak sıcak su koyup orta ateşte pişmeye bırakın. Karnabahar iyice yumuşayıp, yemeğin suyu azalınca, ateşten alıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
Kıymalı karnabahar malzemeleri
1 kiloluk karnabahar
250 gram koyun kıyması
1.5 çorba kaşığı margarin
1 büyük domates veya yarım fincan domates salçası
1 büyük kuru soğan
Arzuya göre 1 kahve kaşığı biber salçası
Tuz
3 bardak su
Kıymalı karnabahar tarifi
Soğanı küçük küçük doğrayın. Bir tencerede margarini eritin. Soğanı atıp pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Suyunu salıp da çekene kadar pişirin. Sonra küçük doğranmış domates veya sulandırılmış domates salçasını katın. Arzu ediliyorsa, biber salçasını da ilave edin. 5 dakika sonra yıkanıp küçük parçalara ayrılmış karnabaharı tuzla birlikte tencereye ilave edin. Üzerine 3 bardak sıcak su koyup orta ateşte pişmeye bırakın. Karnabahar iyice yumuşayıp, yemeğin suyu azalınca, ateşten alıp sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN